Letní prázdniny jsou v plném proudu. Mnozí balí kufry a batohy a vydávají se za dobrodružstvím či odpočinkem. Pokud míříte za krásami české kotliny, s největší pravděpodobností si vystačíte s mapou či jednoduchou navigací. Pokud ale míříte někam  dál, je dobré se vybavit natolik, abyste dobu odpočinku a poznávání nestrávili blouděním uličkami, které zase až tak moč zajímavé nejsou. Následující článek bude určen těm, kteří se chystají za poznáváním krás Izraele. Tam totiž připravili pro turisty hned několik šikovných mobilních aplikací. Zorientujete se díky nim v uličkách větších i menších měst. Snadno zjistíte, kde poblíž je zajímavé muzeum či galerie, kavárna, restaurace… další výhoda není příliš romantická, ale zatraceně praktická. Aplikace vám ukáže, kde je nebližší veřejné WC.

Pokud patříte mezi dobrodruhy, kteří na cestách telefon vypínají a s batohem na zádech jdou, kam je nohy nesou, nebudou tyto typy asi nic pro vás. I když? Je-li člověku dvacet, nevadí mu potloukat se celé dny po ulicích, nasávat atmosféru a nevědět, kam dojde. Je to prostě dobrodružství. S přibývajícím věkem je ale celkem fajn mít plán procházky i s několika odpočinkovými zastaveními. Šetřílci odpustí, ale v tomto případě není nad to, když si zaplatíte internet v mobilu i v zahraničí. Částka zpravidla nepřesáhne tisíc korun a vám zajistí pohodlí. Pokud tak učiníte, můžete si směle stáhnout jednu z mnoha mobilních aplikací, které na léto připravil Izrael pro všechny turisty. Aplikace jsou zdarma, jsou převážně ve verzích iOS, ale pro Android se jich taky najde dost.

 

Nejen Tel Aviv

Jednoduchou a osvědčenou je Digitální Průvodce Israel App http://www.theisraelapp.com/. Stačí zadat svoji polohu a ihned se dozvíte, které památky jsou ve vašem okolí, proč je navštívit, jak se k nim dostat a taky, kde si cestou dát kávu nebo něco na zub. A dostupná je jak pro iOS, tak pro Android.

TelAviv-Beach1

Jeruzalém

Městem, které jist navštíví každý, kdo do Izraele zavítá, je Jeruzalém. Ve městě se vyznáte poměrně snadno, vše je přehledně značeno. Jakmile ale vstoupíte do starého města, můžete začít bloudit. A přitom je právě mezi těmito zdmi jedno nádherné místo vedle druhého. Uličky jsou úzké, nepřehledné, a pokud nebudete skutečně pozorní, lehce se zamotáte i při cestě k Západní zdi. A tam proudí skutečně mnoho lidí. K prohlídce Jeruzaléma je velmi příjemná aplikace Old city of Jerusalem. Je dostupná pro iOS i Android a obsahuje patnáct tras, díky kterým můžete projít celé staré město přehledně a vidět vše, co za vidění stojí. Pro iPhone pro Android zde.

1024px-Jerusalem_from_mt_olives

Haifa

Podobného pomocníka můžete využít i při návštěvě Haify. Pokud se vám bude zdát, že v Haifě je všechno do kopce, máte pravdu, ale i tady si můžete cestu ulehčit a naplánovat nejkratší trasu na vytoužené místo. Vyznat se v tomto přístavním městě není příliš složité, aplikaci uvítáte hlavně díky tomu, že v ní najdete aktuální otvírací dobu muzeí a dalších míst. A ta je skutečně různorodá. Aplikace jsou opět dostupné jak pro iOS tak pro Android.

1024px-Israel_-_Haifa_-_Bahai_Gardens_004

Eilat

A pokud míříte za krásami jižního cípečku Izraele, za teplým mořem a luxusními hotely, nejspíš je vašim cílem Eilat. I tady najdete mnoho turistických atrakcí. Aplikaci ale spíš využijete k získání informací o hotelích, půjčovnách aut, kavárnách a barech. Tady se příliš necestuje, v Eilatu se hlavně odpočívá. A to tentokrát zvládnete i bez mobilního telefonu.

1024px-North_Beach_Eilat

 

Ať už aplikací při cestování využijte či nikoli, hlavně, ať vaše cesty vedou tam, kam chcete. Krásné léto a spoustu příjemných zážitků!

Zdroj informací.

Zdroj fotek Wikipedia.org

 

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Victoria Hanna na Colours of Ostrava. Duchovní texty, provokace a hříšně dobrý rap.

Další článek

Moderní teroristé: nebezpeční břídilové