Zdroj: Wikipedie.org

V Saudské Arábii byl zatčen buddhista, který se v soukromém domě modlil k sošce Budhy. Podle saúdskoarabských zákonů je praktikováni jiného náboženství než islámu zločinem a muži hrozí, že bude za praktikováni neislámského náboženství popraven. Samotné saúdskoarabské orgány se snaží vše zamaskovat obviněním z čarodějnictví.

Podle srilanského deníku Ceylon Today dochází v Saudské Arábii k pravidelnému terorizováni srilanských dělníků a služebných, kteří jsou mnohdy nucení k přijetí islámu, nošení islámského zahalení žen a několik občanů Sri Lanky již bylo i zabito za odmítnuti podřízení se těmto požadavkům saúdskoarabských zaměstnavatelů. Nedávno byla také zatčena jedna služebná původem ze Sri Lanky s obviněním z čarodějnictví, což se v Saudské Arábií trestá smrtí.

Saudská Arábie patří mezi velmi blízké spojence České republiky a významné partnery, nelze tedy předpokládat, že české ministerstvo zahraničí bude stejně aktivní v případě porušování lidských práv v Saudské Arábií jako je v případě jiných zemí, to kdyby stejně brutálně zacházeli s lidmi v Rusku, to by asi bylo něco jiného.

Autor: Lukáš Lhoťan

4 Komentářů

  1. Erich
    7.8.2012 – 19 Av 5772 v 18:55 — Odpovědět

    Občané velmi blízkého spojence České republiky zaůtočili na USA a nikomu to evidentně nevadilo. Proč????

    Seznam, únosců, kteří vykonali sebevražedné útoky, podle oficiální verze:

    Let American Airlines č. 11: Muhammad Atta (Egypt), Abdulaziz al-Omari (Saúdská Arábie), Waleed al-Shehri (Saúdská Arábie), Wail al-Shehri (Saúdská Arábie), Satam al-Suqami (Saúdská Arábie)
    Let United Airlines č. 175: Fayez Banihammad (Spojené arabské emiráty), Ahmed al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Hamza al-Ghamdi (Saúdská Arábie), Marwan al-Shehhi (Spojené arabské emiráty), Mohald al-Shehri (Saúdská Arábie)
    Let American Airlines č. 77: Hani Hanjour (Saúdská Arábie), Nawaf al-Hazmi (Saúdská Arábie), Salem al-Hazmi (Saúdská Arábie), Khalid al-Mihdhar (Saúdská Arábie), Majed Moqed (Saúdská Arábie)
    Let United Airlines č. 93: Ahmed al-Haznawi (Saúdská Arábie), Ahmed al-Nami (Saúdská Arábie), Ziad Jarrah (Libanon), Saeed Al-Ghamdi (Saúdská Arábie)

    0
    0
  2. Erich
    7.8.2012 – 19 Av 5772 v 19:10 — Odpovědět

    Američané vyzbrojují stát, jež podporuje islámský terorismus a jehož občané zaůtočily na USA. Proč???

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/amerika/obri-dodavky-americkych-zbrani-saudum-na-spadnuti_181258.html

    Jsme velmi blízcí spojenci jednoho z jediných třech islámských států jež uznaly hnutí Tálibán. Proč???

    Tálibán (paštunsky a persky: طالبان; „studenti“) je radikální nábožensko-politická skupina, která reálně vládla na většině území Afghánistánu v letech 1996-2001, byť diplomatického uznání se jí dostalo pouze od tří zemí: Saudské Arábie, Spojených arabských emirátů a Pákistánu.

    0
    0
  3. Jaroslav Formánek
    7.8.2012 – 19 Av 5772 v 20:39 — Odpovědět

    Do saúdsko-amerických manželských hádek vůbec nevidíme.

    0
    0
  4. Erich
    8.8.2012 – 20 Av 5772 v 09:45 — Odpovědět

    No Jaroslave, že je otec tajnej a pasák k tomu, matka pak veřejná, tak to mnohým došlo již dávno. S takovouto famiglií je dobré omezit všelijaké kontakty na ono “dobrý den” a “s pánem bohem” Ale to my ne, my s nimi pevně v hýžď vetknuti, šíříme rodinný étos po široširém okolí. Teď na horách afghánských bojujeme za Prahu. Krása, dojal jsem se i slzka kápla do kláves. Jsem hrdej vovčan týhle mý vlasti, co má takový kámoše.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Hamás schvaluje holocaust

Další článek

Škola pro Romy