Zdroj: Shekel

Řekněme si na rovinu že máme právo bránit své hodnoty. A máme právo i zpochybňovat hodnoty jiné. Jsme původem křesťané a ne muslimové.

Myslím že islámští sebevražední fanatici již na celém světě dokázali co dovedou. Nejhorší je, že mnohé islámské duchovní kapacity takové činy nejen neodsuzují, oni je někdy i ospravedlňují. Já si myslím, že pokud se chtějí vyznavači islámu vzájemně povraždit, protože jsou to buď štíité nebo sunité, budiž jim to dopřáno. Je to jejich vůle. Ale své problémy si prosím mohou nechat doma.

Nemůžeme tvrdit, že všichni muslimové jsou teroristé. Jistě že nejsou. Ale můžeme doložit, že drtivá většina teroristických útoků za posledních asi 20 let byla provedena ve jménu této víry.

Mohou z domova nadávat na papeže a křesťanství a nikdo v Evropě za to nebude pálit vlajky jejich zemí a vyzývat k bojkotu jejich výrobků. Nebudou se konat statisícové demonstrace. Ani nikdo nebude vyhlašovat na jejich pohlaváry fatvu. A to je právě ten velký rozdíl mezi kulturou křesťanskou a islámskou.

Řeknu to upřímně, já je v Evropě jako přistěhovalce nechci. Jsem xenofobista? Spíš si myslím, že mám pud sebezáchovy. Nikdo nemá právní nárok na vstup do cizí země. A to ani jako turista. Je-li na hranici odmítnut, nemusí se mu dostat vysvětlení a u žádného mezinárodního soudu se nedovolá.

A pokud už se sem chcete nastěhovat z jakékoliv jiné země, pak prosím. Ale ctěte naše mravy, zvyky a zákonnosti. Klidně si vyznávejte své náboženství. Ani to vám neberu. Ale nevnucujte ho jiným! Slovo bezvěrec a váš vztah k němu je příšerné. A uvědomte si, že zákon je v této zemi nade vše, i nad náboženství.

A pokud toto nechcete akceptovat, tak sem nechoďte. A my vás ani nemusíme vpustit. Někdo mě nazve xenofobem, někdo třeba i rasistou. S tím musím žít, co se dá dělat. Ale já, byť nevěřící, uznávám křesťanské hodnoty, jako třeba deset přikázání. A jde mi o to, aby je mohli bez obav vyznávat i mé děti a vnuci.

Autor: Tomáš Flaška

Přečtěte si nejčtenější článek autora: Platit si sociální pojištění je za trest

3 Komentářů

  1. Soňa Diartová
    3.7.2010 – 21 Tammuz 5770 v 23:30 — Odpovědět

    Chápu, Tome, Vaše argumenty, ale moc tomu nerozumím. Vaše obavy jsou zcela zbytečné, neboť muslimové v ČR nikoho neohrožují a v poklidu si žijí. Větší strach mám z ateitů, které nemají žádné morální zásady a nemají zábrany. Jinak islám vyšel z jusaidmu a křesťanství, takže má stejné základy. Možná by neškodilo se více s tímto náboženstvím seznámit a potom psát ukvapené články.

    0
    3
  2. 12.7.2010 – 1 Av 5770 v 13:10 — Odpovědět

    Před dvaceti lety ve Francii muslimové také nikoho neohrožovali a žili si v poklidu.
    A jak to tam vypadá dnes? Každoroční nepokoje v okrajových čtvrtích Paříže, hořící domy, auta. Do muslimských ghett se neodvažují chodit ani policisté. Fastfoody přestávají prodávat vepřové maso. A tak dále.
    Pokud dovolíme další zvyšování počtu muslimů v ČR, může to tu nastat také. A to bych si opravdu nepřál.

    0
    0
  3. 13.7.2010 – 2 Av 5770 v 21:40 — Odpovědět

    Nádherný novotvar : štíité – ten kupuji… A o osud fastfoodů s vepřovým, bych se zas tolik nebál… Na náš kotlík dojel Franz Józef, komunista i post-komunista. Dojel by i netolerantní islám. Ten tolerantní se sem vejde. Néboženství, které se postupně stává ideologií už není náboženství a v rámci pudu sebezáchovy je potřebo se bránit právě tomu – ideologiím. Na druhou stranu bez duchovního rozměru nás žádnej zákon neochrání (viz např. datové schránky, státní zakázky, vakcinace aj.). BTW bez duchovního rozměru jsme beztak v kaši, tak co potom vlastě zachovávat a sebezachovávat …

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Interview s Pavlem Kohoutem

Další článek

Co bychom měly vědět, když se zamilujeme do muslima?