Ukulele, malý nástroj. V podstatě vypadá jako kytara, ale má jen čtyři struny. Ovšem na velikosti ani počtu strun nezáleží. Na ukulele se dá zahrát ledacos a na mistrovské úrovní. Vždyť ukulele má dokonce svůj vlastní festival!

Únětice. Malá obec severozápadně od Prahy. Právě tady se koná už po třetí Ukulele festival. Po celý víkend se na podiu na náměstí budou střídat ukulelisté z celého světa. Nejvíc samozřejmě z Havaje. Místa, pro které je ukulele tolik typické. Nebudou chybět ani hráči z Británie, Francie, Německa, Česka a taky z Izraele. Tento stát bude reprezentovat Paul Moore!

Paul Moore

Vynikající ukulelista, který se kromě svého nástroje věnuje taky propojování kultur. A že se mu daří! Pochází z Izraele. Ukulele vyučuje ve škole Hod Hasharon. Ta leží asi 20 kilometrů severně od Tel Avivu. Právě tady se setkávají děti židovské i arabské. Společně se učí ovládnout roztomilý nástroj, mají školní orchestr. Děti a rodiče židovského i arabského původu jezdí společně na koncerty. I přes nejrůznější politické tahanice je jejich řeč stejná a libozvučná. Tou řečí je hudba, kterou chtějí dělat. Projekt zdárně propojuje arabský a židovský svět. Jmenuje se Ukulele for peace.

Paul Moore přijede na festival do Únětic už po třetí. Jeho koncert v neděli 26. července v 14.30.

Pokud máte rádi zvuk malinké kytary z Havaje, přijďte si užít koncert a hlavně podpořit Ukulele for Peace. V současné době více než smysluplný projekt.

Více o festivalu v Úněticích: http://www.ukulelefestival.cz/

Více projektu Ukulele for peace: http://www.ukulelesforpeace.com/

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Chudák polský řidič kamionu

Další článek

Proč nás migranti nemohou kolonizovat