Zdroj: Shekel

Vážení a milí čtenáři Shekelu,

Rok s rokem se sešel a je tu Novoroční proslov, jak se nám dařilo :) I když ne vždy. Je to trochu tak mířeno do vlastních řad, ale pokud chcete nahlédnout trochu pod pokličku, čtěte dále.

MÍNUSY:

–          Za velké mínus považuji, že stále nevznikla instituce, ať už s.r.o, nebo o.p.s. apod. a s tím spojený kosher-eshop.com – přece jenom stále nejsem přesvědčen (a to i vzhledem k čtenosti Shekelu), že by tento byznys mohl být ziskový a věřte mi, že bych nerad přišel o peníze, které do takového byznysu investuji. Na jednu stranu si říkám, když se může uživit King Solomon restaurace s kuřecím řízkem a bramborovým salátem za 300 CZK, proč by se nemohli uživit trika IDF, MOSSAD, Chanukové svícny, Šábesové svícny, neznačková kosmetika od Mrtvého moře a další věci. Nicméně trh v ČR je malý, a ten židovský a jejich příznivců ještě menší. Takže uvidíme, přesto neříkám nikdy, stále to mám v plánu.

–          Čtenost, ano ta mě trápí ze všeho nejvíce. Myslím, že máme velmi kvalitní obsah, přesto k nám chodí cca 6.000 čtenářů za měsíc, přál bych si, aby k nám chodilo 60.000 čtenářů za měsíc :) Kdybyste měli tipy, jak zvednout návštěvnost, nebo měli chuť sdílet náš profil na Facebooku, napište do diskuse, nebo na info@shekel.cz. Doporučujte nás prosím!

Ale tímto chci poděkovat právě vám, našim čtenářům, kteří zde již jste. Možná že kvalita našich článků přeci jen není taková, jak by bylo potřeba, proto ta malá čtenost. A právě proto vám moc děkujeme, že to s námi vydržíte!

PLUSY:

–          V březnu jsme si nadělili refresh designu ke svým prvním narozeninám a domnívám se, že to byl krok dopředu, stránka má čisté linie, je zajímavá a upoutá na první pohled.

–          Darovali jsme desátky – 2011,- Kč na projekt Chewra a 5772,- Kč na Nadační fond obětem Holocaustu

–          Udělali jsme microsite sabes.cz a chanuka.cz

Rád by poděkoval autorům – jmenovitě:

Tomášovi Flaškovi, že již druhým rokem přispívá spolu se mnou na provoz ČTK. Přesto, že ČTK nemá tak velkou návštěvnost, domnívám se, že bychom hodně ztratili, kdybychom tento zdroj vyjmuli z našich zpráv. Za to, že je tak oddaným a spolehlivým autorem a jeho TOP články, patří k těm nejčtenějším.

Davidovi Šrámkovi, že i přes komenty Králíka stále píše, že mi dluží minimálně dva sudy piva, a že v něm vidím potenciálně marketingového manažera Shekelu, tedy až Shekel začne konečně vydělávat.

Šimonovi Finemonovi, za to, že dodává Shekelu odbornost a i přes to, že jeho články, by na jiných portálech mohly být mnohem čtenější, píše přesto pro Shekel. Chtěl bych vyzdvihnout jeho projekt www.chytrapenezenka.cz, který dle mého soudu má budoucnost u finančních i investičních poradců, či u lidí, kteří chtějí mít své výdaje a příjmy pod kontrolou.

Natanovi, který je ekonomem ve státní sféře a i úspěšným kantorem na VŠE, a jeho analýzy či komentáře také přispívají k rozvoji našeho portálu. V roce 2010 jsme od něj dostali finanční dar, který pomohl zafinancovat refresh designu v březnu tohoto roku a výstavbu microsite www.sabes.cz.

Soně Diartové, jež sice píše skromně, nicméně vzal jsem si jí do týmu, protože její články vypovídají o osudu ženy, která i přes to, že byla vychovaná jako katolička, se stane muslimkou a nese tíži tohoto osudu, kdy pro Vás jsou všichni jenom teroristé a ne lidé, kdy nenávist vůči její osobě ji dovede skoro emigrovat do Švýcarska, kde hledá štěstí jako žena. Přesto je mi moc blízká, protože si myslím, že je rozpolcená a nevyrovnaná, prostě schizofrenička, stejně jako já :) Dnes je zase katoličkou a já si myslím, že se dostává do vnitřní pohody a moc jí to přeju a věřím, že kvůli tomuto textu se nebude zlobit, spíše že ho vezme s nadhledem, protože i rybičky v akváriu umírají a rodí se nové, i zde na Shekelu každý prochází svým vývojem.

Danielovi Charvátovi, mému dlouholetému příteli, bez kterého by nikdy Shekel nevznikl, díky němuž Shekel, bannery, vzhled, design plní moje sny o příjemné a uživatelské stránce. Děkuji Dane za všechno ,co pro mě děláš! Mám Tě rád kámo :)

Jaroslavovi Achabovi Haidlerovi, bez nějž by nikdy nebyl Shekel, tím čím je! Je pro mě, jako pro většinu z Vás byl Václav Havel, obdivovaný, lídr, náš král nebo prezident, i když tím jsem chtěl být já, ale protože se pomalu smiřuji s tím, že spisovatel ze mě už nebude, tak budu mužem v pozadí, kde dvě Váhy (Achabisko a já) budou žít v souznění. Děkuji Achabe, že jsi mi dal šanci, mám Tě rád :)

Tomášovi Beňadikovi, který má status autora, jež i kdyby nenapsal žádný článek, stále bude v portfoliu autorů aktivní, protože žádný jiný neBuddhista na světě neexistuje, jako neexistuje žádný Finanční košer portál. Z manažera se stal umělecký kovář, který vyrábí meče a nože a který si plní svůj životní sen. Vy jediný Tomáši máte z celého týmu Shekelu čas na další článek tak dlouho, jak potřebujete :)

Vlastíkovi Fürstovi, za to, že přinesl jiný pohled na víru, se kterou se peru, která má mnoho podob, ale pouze jediného Boha. Za to, že přijal moji nabídku a tak pravidelně každý pátek psal svůj Náhrdelník, který neoslovil mnoho čtenářů, přesto ty které oslovil, byli nadšeni. Za to, že mi v tomto roce poskytl rozhovor, který rozpoutal hojné diskuse, protože v něm byl otevřený, což lidé schovávající se za nicky a různé pseudonymy neumí.

Lence Berrouche, za to, že přinesla nový vítr do plachet, že je konečně muslimkou, kterou jsem si přál, že není fanatičkou, ale hlavně tolerantním člověkem, kterou bych rád poznal blíže, že si všímá i na své víře k Alláhovi a muslimech obecně věcí, kteří jiní muslimové nejsou ochotni vyslovit, natož napsat. Děkuji Vám Lenko, za bohatství, které jste nám přinesla :)

Ladislavovi Faiglovi, který i přesto, že k dnešnímu dni nenašel ve svých kořenech žádného židovského předka, je pro mě více židem než já sám (slaví Chanuku, nejí vepřové maso, jeho znalosti o Judaismu jsou obrovské) – je mi jako autor, kterého čtu nejbližší. Je to úspěšný mladý muž, kterému jsem jednou napsal, že až založím politickou stranu, bude on jako eurofil, velvyslanec za politickou stranu NEW SHEKEL (nesnažte se, doménu už mám koupenou) do EU za zrušení Evropské Unie :) Naprosto Ladislavovi důvěřuji, díky Ladislave!

Aramovi Torovi, za to, že zase přemýšlím, zda nemám začít zase psát na Shekel pod pseudonymem von Cvok, protože Aram, z něhož se stal i můj kolega v práci, je nadšený z Shekelu mi sebe připomíná před několika lety i když i v současnosti, možná proto jsem na něj někdy protivný. Promiň Arame, vážím si Tě, ale prostě nemohu si pomoc v něčem jsme si podobní a mě to znepokojuje.

Herbertu Stavinohovovi, který i přes odmlku začal zase psát na Shekel a věřím, že nyní na podruhé to vyjde. Herbert je mi nápomocen při mých osobních starostech a dává mi rady, za které jsem vděčný. Bohužel, chce zůstat v utajení a nevím, zda se s ním někdy setkám. Je to taková záhadná postava celého Shekelu, jež vystupuje v diskusích jako Side :)

Dále bych rád poděkoval všem diskutujícím, k dnešnímu dni máme 2928 komentářů :). A brzy, v horizontu několika hodin, zřídíme na Shekelu diskusní forum. Těšíme se tam na vás!

Váš skvělý výkon, hlavně pro Vás píšeme, vítáme a máme rádi diskusi!

Návštěvnost, graf od vzniku Shekelu:

–          Souhrn

–          TOP 100 článků

Líbí se Vám Shekel?

Přispějte na provoz:

Podpořte nás prosím zasláním SMS a přispějte tak finančně na provoz. Stačí odeslat svým mobilem na telefonní číslo 90210 textovou zprávu ve tvaru, který odpovídá výši vašeho příspěvku.

SHEKEL_40              40 CZK včetně DPH

SHEKEL _99              99 CZK včetně DPH

SHEKEL _199            199 CZK včetně DPH

Příklad: Pro příspěvek ve výši 99 Kč vč. DPH pošlete SMS ve tvaru SHEKEL_99 na číslo 90210.

Přijde vám textová zpráva, potvrzující vaši platbu a zájem o dobrovolnou podporu. Cena objednací textové zprávy je podle tarifu vašeho mobilního operátora. Cena příchozí zprávy se rovná odeslanému finančnímu příspěvku.

SMS lze zaslat pouze z České republiky.

Službu technicky zajišťuje Airtoy a.s., Infolinka 602 777 555, www.platmobilem.cz

Jinak velmi děkujeme všem, kteří doposud přispěli, nejvíce Jarmile Kaplerové, která přispěla největší částkou, díky moc :) Ale každý příspěvek je vítaný!

Úspěšný Nový rok 2012 a zůstaňte nám věrni!

Autor: David Fábry (autor je majitelem portálu Shekel.cz)

12 Komentářů

  1. sid
    1.1.2012 – 6 Tevet 5772 v 17:42 — Odpovědět

    kdyby už nic se nedalo říci jiného, tak jsi vzácně upřímný, což někdy na škodů být může. Na druhé straně, dar upřimnosti je dnes luxusním gemem, kamenem, takže je ojedinělý, nečekaný a poptávaný. Protože upřimnost v mezilidských vztazích vyprchala. Ve vztazích virtuálních (jak naznačil Achab ve svém úvodu videomonologu o “šelmě”) víceméně vymizela také, a asi i programově. Elektronický křik lidu je křikem, který lze pominout, protože vymazat. S křikem skutečným by to bylo horší. Inu, šekel (shekel) musíme “spropagować lepiej”…a proto bych zatím radil použít staré latinské “non multi sed multa”, nikoli mnohé (a rozptýlené), ale mnoho. Nicméně, “let´s go ahead deeper and quicker, friends”!

    0
    0
  2. sid dále...
    1.1.2012 – 6 Tevet 5772 v 17:57 — Odpovědět

    když už hovoříme o handlu, obchodu (slovo bussines mi nějak tane na mysl při toxických aktivech(?) bank) podotýkám, že Vatikán má na všechno DPH 0% (má minimarket s prodejem tabáku, poštu a lékárnu a je dotován z italského státního rozpočtu), asi bych založil nějaký virtuální kvelb s koncovkou .va .Jenže ke kvelbu patří sklad, a tu nevím, jak by se to fyzicky dalo vypravovat. Poznámka: v té farmacia vaticana si přirozeně koupíte jakýkoli lék za zlomek ceny v EU. Nesmíte být ovšem Italem/Italkou…viz Patti Laterani.

    0
    0
  3. 1.1.2012 – 6 Tevet 5772 v 18:20 — Odpovědět

    Side, děkuji – jsi moc milý :)

    0
    0
  4. sid
    1.1.2012 – 6 Tevet 5772 v 19:14 — Odpovědět

    ale vůbec ne. Mám také tuto “brutální” vlastnost,jako Ty. Dnes jsem oslovil pár lidí s dotazem: “co se Vám nelíbí na shekelu?” a buď se dozvím, že nic nebo všechno (o.k.) nebo se ozvou, že se jim shekel zdá čtivý ale…kdybych jim navrhl: nechcete číst shekel?, odpověděli by jo, jo…a v životě by ho neotevřeli.

    0
    0
  5. marta
    2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 11:11 — Odpovědět

    davide, ja jsem moc vdecna, ze shekel existuje. vazim si vasi otevrenosti a sebereflexe a co se tyce uverejnovanych clanku, je to konecne neco, co me inspiruje. jako lide mame nejak zakodovanou vlastnost generalizovat a asi i proto, ze shekel je tak trochu komorni, kazdy hlas je v nem slyset. na komentare k clankum uz to chce troch vice soustredenosti, coz mi chybi, ale aspon pasivne hltam.
    jeste jednou dekuji a preji i sobe, aby vam nedosla chut, energie a finance a pokracovali jste dal :-))
    marta studentova

    0
    0
  6. 2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 15:57 — Odpovědět

    Marto, děkuji Vám za podporu :)
    Úspěšný Nový rok 2012!

    0
    0
  7. marta
    2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 17:05 — Odpovědět

    davide, jeste drobnost – mam robity mobil a budu si porizovat novy – cislo na darcovskou sms je aktivni dlouhodobe? diky za odpoved

    0
    0
  8. 2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 17:17 — Odpovědět

    Marto,
    díky za podporu, dárcovská sms je možná stále :)

    Děkujeme moc :)

    David

    0
    0
  9. Tony
    2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 22:49 — Odpovědět

    Proč přiživovat operátory SMSkama? Co třeba konto a převod např. přes mBank, kde je to za nula?
    Mimochodem koukám na web King Solomon a za 300 CZK končím u předkrmu, bez vody. Mají také eshop a zírám. To je “byznys”…

    0
    0
  10. 2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 23:13 — Odpovědět

    Tony, kdybyste byl takový fanda a chtěl přispět mimo SMS, budu Vám vděčný:

    Zde je info o platbě:

    https://www.shekel.cz/footer/kontakt

    Jinak, i to je hlavní důvod, King Solomon je monopol a to se mi nelíbí, rád bych to změnil, nicméně potravinám se chci vyhnout, je to zrádné, raději suvenýry a talismany a pod :)

    Díky za podporu, i kdyby měla být jen v podobě komentářů :)

    A pro ostatní, máme diskusní fórum, přijdťe diskutovat na www.forum.shekel.cz

    Těšíme se tam na Vás.

    Úspěšný Nový rok 2012 Tony i všichni ostatní přeje
    David Fábry

    0
    0
  11. Martin
    5.1.2012 – 10 Tevet 5772 v 18:40 — Odpovědět

    Pane Davide, take si ctu na Shekelu a dekuji Vam za jeho vznik. Uvedene clanky jsou opravdove a vetsinou kvalitni. Nektere se mi velmi libi a nektere jsou pro mne dost slozite. Nestuduji prilis duchovni a nabozenskou literaturu ale chtel bych se chovat slusne a v souladu se svedomim v dobe, kdy ziji. Pritazlivou, srozumitelnou informaci je vzdy pro mne uvadeni soucasnych zkusenosti a doporuceni, nez caste odkazovani se na vety psane v davno minule dobe. Treba nebudu sam v tomto mem pocitu. Preji Vam hodne zdravi, vytrvalosti a stesti v celem novem roce 2012. S pozdravem Martin

    0
    0
  12. 10.1.2012 – 15 Tevet 5772 v 11:01 — Odpovědět

    Pane Martine,
    díky za podporu :) Vážím si ji!

    Hezký den přeje
    David

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Vlastík PF 2012

Další článek

Nový náběh na obnovu izraelsko-palestinských jednání v Jordánsku