Zdroj: Archiv

Jordánské vedení chce po dlouhém přerušení znovu přivést Izrael a Palestincek jednacímu stolu.

Vyjednávači obou stran mají v úterý při setkání se zástupci blízkovýchodního kvartetu (EU, USA, OSN a Rusko) prodiskutovat podmínky pro obnovu oficiálních mírových rozhovorů. Dnešní oznámení jordánské vlády citovala agentura DPA.

Palestinci přerušili přímý dialog s Izraelem v září 2010 poté, co izraelská vláda odmítla prodloužit moratorium na zastavení výstavby ve východním Jeruzalémě a na západním břehu Jordánu.

Po roční přestávce vnesli Palestinci nový pohyb do blízkovýchodního konfliktu loni v září svou žádostí o přijetí za plnohodnotného člena OSN. Blízkovýchodní kvartet reagoval vypracováním časového harmonogramu, který předpokládá, že se Izrael a Palestinci zaváží usilovat o vyřešení svého po desetiletí přetrvávajícího konfliktu do konce roku 2012. Podobné časové plány ovšem v minulosti nevedly k zamýšlenému průlomu.

Ammán 1. ledna (ČTK)

1 Komentář

  1. sid
    2.1.2012 – 7 Tevet 5772 v 22:04 — Odpovědět

    zřejmě máme více informací, než blízkovýchodní kvartet. Konflikt trval, trvá a potrvá. I když “zavazovat se k usilování o vyřešení” také není špatné. Myslím, že rybolov v Mrtvém moři by byl také nosným nápadem….

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

David PF 2012

Další článek

Islám; … pero bylo zvednuto, inkoust zaschl