Zdroj: alarabiya.net

Muslimové na obranu Izraele. Ano, je to neuvěřitelné, ale v záplavě zpráv o proti-židovských projevech v muslimských komunitách v Evropě, i České republice, uniká jedná podstatná informace. Některým muslimům je už proti srsti mlčet a říkají „jsme pro Izrael ne islámský stát“.

Britský muslim Kasim Hafeez se rozhodl již nemlčet k pro-židovským a proti-izraelským tendencím některých svých souvěrců a hrdě se veřejně vystoupil proti nenávisti jenž je šířena v muslimské komunitě proti židům a Izraeli.

V souvislosti s nedávným rozhodnutím Policie Brno, že proti-židovské a proti-izraelské projevy v brněnské mešitě byly trestné, ale jsou promlčené, jde o pozitivní zprávu ze zápasu muslimských reformátorů s islámským radikalismem.

Sice asi jen tak brzy neuslyšíme o českých muslimských sionistech, ale skutečnost, že Kasim Hafeez má odvahu vůbec jít veřejně kritizovat poměry v muslimských komunitách v Evropě, jde o jeden z mála pozitivních signálu.

Kasim Hafeez v rozhovorech popisuje jaké nálady proti židům a Izraeli šíři islamisté mezi muslimy v Evropě. Jak ale říká, když přijel do Izraele neviděl nic z toho co hlásají islamisté. Naopak viděl liberální demokracii, kde lidé voli svou vládu a mohou postavit před soud zkorumpované politiky a jak říká, který islámský režim tohle umožňuje?

Uvidíme jak dlouho bude moc Kasim Hafeez vystupovat veřejně bez ochranky před islamisty, ale je dobře, že si další a další muslimové uvědomují, že náboženská nenávist v islámu k židům a křesťanům je špatná. A když už nechtějí se islámu vzdát, tak se ho snaží reformovat.

Autor: Lukáš Lhoťan

Podrobnosti v angličtině zde.

3 Komentářů

  1. Salamoun
    11.6.2012 – 21 Sivan 5772 v 13:55 — Odpovědět

    Súhlasím.
    Jmenovitě takovej Lukáš Větrovec, udájne má teďkom v létě jet na studijní pobyt do výcvikového lágru militantu do Yemenu

    0
    0
  2. Salamoun
    11.6.2012 – 21 Sivan 5772 v 16:13 — Odpovědět

    http://www.sme.sk/c/6413671/lybia-poslala-delegaciu-z-haagu-do-vazenia.html

    0
    0
  3. Salamoun
    11.6.2012 – 21 Sivan 5772 v 16:25 — Odpovědět

    No zrhňme to. Skutočne na strane fanatických islamistov stojí západná európa a Amerika.
    Skutočne na protislamských pozíciách stojí jedine Rusko a Izreal.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Speciální vlak přiveze do 14 měst inscenaci Lustigovy novely

Další článek

Avízo: Na parcele nad Parkhotelem v Praze 7 proběhne v úterý 12. 6. 2012 od 17 hodin happening