Zdroj: Archiv

Přistěhovalectví z mimoevropských zemí do Evropy představuje stále větší problém. Nejen politický či sociální, ale i ekonomický. Jako ukázka může sloužit Řecko či Španělsko.

Media nás neustále informují o tom jak se ekonomika těchto dvou evropských zemí propadá a v zemí narůstá nezaměstnanost. V takovém Španělsku již je nezaměstnanost kolem 24 procent a stoupá. Absurdní na tom je skutečnost, že od počátku 70 let 20 století přijalo Španělsko víc jak milion muslimských přistěhovalců a podobně, byť méně, i Řecko.

Logik by řekl, že prostě nemůže stát povolovat přistěhovalectví v situaci, kdy se mu hrotí ekonomika a společnost. Jenže logika je to poslední co se dnes v Evropě řeší. Přistěhovalci jsou důležitými voliči mnoha levicových stran. Socialistická politika také vede k tomu, že se mnohým Evropanům nevyplatí pracovat za menši mzdu a je lepší žít ze sociální podpory a zaměstnavatelé se také musejí chovat tržně a prostě dát práci levné pracovní síle, která nemá tolik požadavků jako odbory ovládána masa evropských pracujících.

Logické je, že takovýto systém nemůže fungovat donekonečna a dříve či později se zhroutí, jenže to si zatím nikdo nepřiznává. A tak se nám derou k moci neonacisté a různí „mágové“ kteří slibují Evropanům nemožné a nelogické. Tedy vysoký životní standart za málo práce a mnohdy i bez přistěhovalectví.

V případě již zmiňovaného Španělska by neumožnění přistěhovalectví víc jak milionu muslimů pomohlo snížit nezaměstnanost z 5,6 milionu lidí, jenže to by se také musel uvolnit pracovní trh svázaný regulacemi a omezeními, kdy se čeká, že se bude komunistický pracovat a kapitalistický žít.

Logicky mnou položené znepokojujíce myšlenky se nejspíše stanou pro některé mé kritiky nástrojem k mému označení za rasistu a xenofoba, jenže to nevyvrátí prostou logiku faktu, že když nemám práci a sociální zajištění pro své lidi nemohu živit i ty cizí.

To také před pár měsíci řekl jeden europoslanec, že Evropa nemá povinnost a sily na to, aby živila rozrůstající se Africkou a muslimskou populaci. V reakci na to byl tento europoslanec jedním svým kolegou za českou ČSSD obviněn z rasismu a nenávisti k cizincům. Tedy divíte se pak, že logicky uvažující lidé dostávají z EU a eurosocialistů strach?

Autor: Lukáš Lhoťan

3 Komentářů

  1. Antonín Blažek
    26.6.2012 – 6 Tammuz 5772 v 11:51 — Odpovědět

    Snahou některých lidí je najít způsob jak odstartovat vyhlazení většiny populace planety Země. Může k tomu přispět uměle vyvolána náboženská, rasová, třídní nesnášenlivost… Přeci každý trouba ví, že když není práce pro původní obyvatelstvo tak se přistěhovalci posílají domů.
    Jen odstranění satanových sluhů od vesla může zachránit tento Svět balancující na pokraji Poslední celosvětové války.
    PF 2012 přejí Mayové

    0
    0
  2. Lukáš Lhoťan
    27.6.2012 – 7 Tammuz 5772 v 06:32 — Odpovědět

    A.B. Bohužel základni otázce jste se vyhnul. Pr příjmat přistěhovalce, když ma Španělsko 2 procent nezaměstnaných?

    0
    0
  3. Antonín Blažek
    27.6.2012 – 7 Tammuz 5772 v 10:19 — Odpovědět

    Žádná zem ani ekonomika není nafukovací. Přistěhovalci jsou a byli vítanou pákou na snižování mezd místnímu obyvatelstvu. Stát je k ničemu když nechce zajišťovat potřeby obyvatel určitého spravovaného území ale naopak jde na ruku nadnárodní finančním institucím, kterým pramálo záleží na tom zda v Čechách žiji Češi, na Moravě Moravané ve Slezsku Slezané. Jim stačí, že je tam otrok, který plní jejich bankovní konta bezcennými numery.
    PF 2012 přejí Maxové

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izrael prý může aspirovat na nejrasističtější stát světa

Další článek

Interview s Erikem Tabery