Zdroj: parlamentnilisty.cz

Jedním z nejzásadnějších důvodů, proč tak činím, je moje naprostá nespokojenost s dosavadními kandidáty.

Dva největší favority vidím jako napojené na naprosto neprůhledné finanční a lobbistické skupiny, kandidáty politických stran pak považuji za “neprůchozí” s ohledem na celkové poměry panující na naší politické scéně. K nezávislým kandidátům pak mám jednu společnou výhradu: nezdá se mi, že by kdy prokázali to, čemu se říká odvaha všedního dne. Prezident bude muset mít nejen svou vlastní pevnou vizi státu, který chce (pomoci) vybudovat, ale především bude muset mít schopnost odolávat nejrůznějším tlakům.

Právě s tímto “doláváním” mám svoje letité zkušenosti a to je to, co chci svým eventuálním voličům nabídnout.

Chci lidi povzbuzovat k tomu, aby se stali pány svého vlastního osudu, aby uchopili život do svých rukou a přestali být loutkami či oběťmi života – aby se tak přestali chovat a cítit se tak. K tomu je samozřejmě zapotřebí řady kroků, které mohu charakterizovat jako “umetání cesty”. Každý po ní musí jít sám, ale to neznamená, že stát na ni musí navršit kupy ze všeho hnoje, který se mu “podaří” vyprodukovat – což je přesně to, co dělá nyní.

Autorka: Klára Samková

Kam dál?: Přečtěte si také Interview s Klárou Samkovou

Petice na podporu kandidátky

6 Komentářů

  1. Tomáš
    19.9.2012 – 3 Tishri 5773 v 11:18 — Odpovědět

    To jsou žvásty…a prominte ale mít důvod kandidovat na prezidenta jen proto, že jste nespokojena se současnými kandidáty? Reci o povzdubuzování lidí a nějaké hlášky o vlastním osudu? Zdá se mi to trošku málo. Asi tak málo, jako když chlapi v hospodě řeknou jdi do toho, tebe bych volil a ten clovek to pak bude vytrubovat do světa, tomu bych tedy hlas nikdy nedal. Doufám, ze spláčete nad výdělkem.

    0
    0
  2. Karel79
    19.9.2012 – 3 Tishri 5773 v 13:22 — Odpovědět

    Paní advokátka má natolik pokaženou osobní pověst různými severočeskými kauzami, že volební podporu může očekávat jen od velmi malé a přesně definované voličské základny.

    0
    0
  3. mar.se
    19.9.2012 – 3 Tishri 5773 v 17:28 — Odpovědět

    Paní advokátka má velké zkušenosti a velmi reálný vhled do současné politické situace. věřím, že jako prezidentka by uměla jak reprezentovat stát, tak vést občany ke smysluplnému životu.
    Kol hakavod.

    0
    0
  4. Ferry
    20.9.2012 – 4 Tishri 5773 v 01:15 — Odpovědět

    Myslím, že co více žvástů, tím se ve finále přípravy voleb ještě hodně zasmějeme. Musíme se však tvářit, že to paní Samkové a jí podobným velice věříme a bereme to vážně. Jednou to může vyjít jako “Paměti staré žvanilky, která chtěla svět spasiti, ale do lejna šlápla.”

    0
    0
  5. kelev
    21.9.2012 – 5 Tishri 5773 v 18:15 — Odpovědět

    Samkova presidentem..to by musel byt nejaky kosmicky omyl.

    0
    0
  6. naira
    5.10.2012 – 19 Tishri 5773 v 16:41 — Odpovědět

    Přála bych paní doktorce Samkové, aby byla prezidentkou. Gratuluji jí nyní k odvaze a přejí hodně zdaru. Byl by To Velký Průlom v dějinách této Země.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Za protiislámským filmem stojí sionisté

Další článek

Začala škola