Zdroj: Archiv

Přeposílám Vám článek o Štěpánce, který vyšel nedávno v novinách. Zatím se nevybralo ani 6 000,- Kč…. Vím, že člověk by neměl být neskromný, ale jsou situace, kdy si říkám, že je třeba pomoci… 

Štěpánka dostala od OSSZ příspěvek na auto, které je třeba pořídit do 3 měsíců. Ke koupi rodině chybí kolem 200 000 Kč. Sociálka už jim tuto lhůtu pro nedostatek peněz 1x prodloužila…. Jedná se o speciální auto se zdvihací plošinou. Její rodiče už ji těžko po těch letech unesou. Mamince je 54 let, celý život byla s ní doma a starala se o ni, otec je jako bývalý hasič již v důchodu…. Nějakou rozumnou půjčku jim těžko někdo dá…

Pokud je tedy ve Vašich silách nějak pomoci, budu Vám velmi vděčná :-). Nejen já…

S pozdravem, poděkováním a přáním všeho dobrého Alexandra Pokorná (pro případ nouze č.t. 728 739 362 po 15.hod. do půlnoci ;-))

PS: Potřebujete-li ještě nějaké údaje, ráda Vám je co nejdříve pošlu.

Náš Adventní benefiční koncert pro Štěpánku se bude konat v kostele sv.Petra a Pavla v Krajkové 13.12.2014 od 16.hod. S krátkým pásmem písní a koled vystoupí děti z MŠ a ZŠ v Krajkové a po nich už bude následovat  sbor z Plzně Touch of gospel.

Velká bojovnice. Jinak ani nelze mluvit o Štěpánce Korchové (27) z Výhledů u Aše. Onemocněla vážnou chorobou a místo toho, aby si hrála s dětmi, začala bojovat o přežití. Do svých osmi let byla zdravá. Jako úderem blesku se ale její život obrátil naruby. „V noci mě Štěpánka vzbudila a naříkala, že jí není dobře. Zvracela a měla průjem. Odvezli jsme ji do nemocnice v Aši,“ popisuje první komplikace maminka Alena (53).

Štěpánka upadla do bezvědomí a s podezřením na krvácení do mozku ji museli lékaři převézt do Plzně. „Tam nám řekli, že trpí vrozenou neoperovatelnou arteriovenózní malformací mozkového kmene. Laicky řečeno, v mozku jí praskají cévky a způsobují krvácení. Je to taková časovaná bomba,“ říká maminka.

Z první mozkové příhody se Štěpánka dostala téměř bez následků. Další rána přišla o Velikonocích, to jí bylo 11. Stěžovala si na bolest hlavy a omdlela. Tři roky v kuse pak strávila v nemocnici. I z toho se ale nakonec dostala.

„Začala jsem studovat vysokou školu v Chebu,“ těžce říká Štěpánka. Kvůli neustálým zdravotním potížím ji nedodělala. Třetí mozkovou příhodu měla letos v únoru. Tentokrát s horšími následky. Štěpánka je nehybná, dýchat jí pomáhá plicní ventilátor a je zcela upoutána na vozík.

Proto, aby zcela neztratila kontakt s okolím, mohla se podívat do přírody nebo zajet k lékaři je potřeba zakoupit speciálně upravené auto se zdvihací plošinou. K zaplacení celé částky chybí Štěpánce 200 000 Kč…

Štěpánka maluje ústy

Chtěli byste Štěpánce Korchové finančně pomoci? Maluje ústy krásné obrazy. Jejich koupí jí přispějete na pomůcky pro handicapované, které potřebuje. Více informací na telefonu: 724 255 224, přispět můžete i na účet: 263 851 755/0300

4 Komentářů

  1. 13.11.2014 – 20 Heshvan 5775 v 13:03 — Odpovědět

    Až do této neděle darujeme 10% ze všech zaplacených objednávek z našeho shopu www.jewish-eshop.cz (bez poštovného) na Štěpánku, sdílejte prosím:

    0
    0
  2. 17.11.2014 – 24 Heshvan 5775 v 22:04 — Odpovědět

    Vybralo se na našem JEWISH E-SHOP 833,- ale i Vy můžete nadále podpořit!

    0
    0
  3. Alexandra Pokorná
    5.1.2015 – 14 Tevet 5775 v 23:40 — Odpovědět

    Děkuji všem, kteří jste Štěpánce Korchové přispěli na speciálně upravené auto se zdvihací plošinou. Děkuji za solidaritu a ochotu pomoci tam, kde je třeba…. V současné době je potřebná suma již vybrána a díky ochotě a vstřícnosti jednotlivců, sociální správy, okolních měst i organizací bylo vybráno 585 333 Kč. Po zaplacení auta a všech poplatků bude ze zbylých peněz Štěpánce zakoupen inhalátor, antidekubitní matrace, popřípadě domácí zvedací zařízení… S pozdravem a přáním Božího požehnání Vám všem přeji do nového roku hodně štěstí, zdraví, radosti a lásky.

    0
    0
  4. 16.3.2015 – 25 Adar 5775 v 17:07 — Odpovědět

    Povedlo se :)
    http://www.kosas.cz/auto-pro-stepanku-korchovou

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Opravdu se nemohu stydět za svého prezidenta?

Další článek

Ukrajinská policie spojována s neonacizmem