Blogy i vlogy s módní tématikou jsou dnes už běžnou součástí internetového světa. Jsou jich tisíce. A stále více se v nich prosazují blogerky muslimského původu. Zatímco je pro mnohé lidi slovo hidžáb stále ještě synonymem ženského útlaku, tyto sebevědomé a krásné dámy nelení a vnášejí svěží vítr do světa módy. Je jich celá řada a utlačovaně u toho rozhodně nevypadají. Tyto tři určitě stojí za pozornost…

Hidžáb- muslimský šátek, kterým si žena zahaluje vlasy a krk

 

Dina Torkia

Angličanka s Egyptským původem. Dina Tokio. Dnes jedna z nejúspěšnějších módních blogerek v Evropě. Na vysoké škole studovala design, byla ale vyloučena, protože nosila šátek. Začala tedy pracovat v call centru a po čase si založila blog, ve kterém originálně provází jiné ženy módními trendy, ve kterých hraje hlavní roli skvělý vkus, originalita a hlavně hidžáb na sto způsobů. Dnes už má vlastní módní značku, pořad na BBC3 a na svém You Tube kanále přes 30 milionů zhlédnutí. Vtipným a spontánním společníkem ve videích jí je i její manžel, který pracuje jako grafik.

 

Ascia Akf

Manželská dvojice z Kuvajtu. Společně píší blog o módě a jejich příspěvky na instagramu sleduje jeden a půl milionu lidí. Jejich styl oslovuje široký okruh milovníků módy. Mužů i žen. Ascia dokazuje, jak stylovou součástí oděvu může právě hidžáb být.

ascia-akf-fashion-style-blogger-in-the-middle-east-photos-red-turban-650x700

Blog: http://www.hybridheadpiece.com

 

Nuha

Hidžáb ve všemožných barvách, vysoké podpatky. Styl, který, pro jeho lehkost, obdivují tisíce žen. Egypťanka žijící v USA si s módou pohrává osobitým způsobem. Vystudovala grafický design, má ráda zdobení dortů, cestování a zakládá vlastní značku.

image52-682x1024

Blog:  http://www.devotedlyyours.com

3 Komentářů

  1. dada
    12.10.2015 – 29 Tishri 5776 v 18:21 — Odpovědět

    Taky trochu "svěžího větru", kde sebevědomí nechybí (smile):
    https://www.facebook.com/nationell.yttrandefrihet/videos/1057783970919375/

    1
    1
  2. alexandr babic
    12.10.2015 – 29 Tishri 5776 v 21:49 — Odpovědět

    a neni "modni hidzab" oxymoron?!

    hidzab ma schovavat krasu zeny jen pro jejiho muze, ne?!

    "modni hidzab" krasu zeny jistym zpusobem podtrhuje, podobne jako pekne vlasy na zene.

    5
    0
  3. Kateřina Höferová
    17.10.2015 – 4 Heshvan 5776 v 00:16 — Odpovědět

    Dobrý den, Alexandře,

    pojem "módní hidžáb" jsem v článku nikde nepoužila. Ale budiž. Dá se říct, že tak nějak jsem to myslela. Nejsem muslimka, takže nevím, jaká pravidla platí, co se týče zahalování. Věřím ale, že ženy, které se k této víře hlásí, slaví příslušné svátky atd., snad ví. Výše jmenované mi přijdou zábavné a inspirativní nejen pro ženy muslimského vyznání, ale i kteréhokoli jiného. Zkrátka, mají styl a ten je super. S dovolením se teď odkážu na svou kolegyni- Kateřinu Richterovou, která je stylová, krásně barevně sladěná a s jejím vyzařováním může být (a to jistě nejen, co se týče módy) příkladem mnoha ženám, které hledají styl odívání ať už se zahalením či bez.

    Mějte se hezky.
    Katka

    2
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Paní Michaláková o své děti přišla a je to správně

Další článek

Cenzura, svoboda projevu versus česká média