Zdroj: Shekel

Myslím, že česká společnost jako sůl.

Pravidelně publikuji na idnes.cz a mám již velký okruh čtenářů. Někteří mne na blogu plísní, někteří mají moje články rádi. To, co se stalo včera, mi zlomilo vaz. Někdo si založil stejný nick pouze jen s tečkou a začal odpovídat místo mne na diskusi, ale velice vulgárně.

Co je vlastně Bůh? Je to energie kolem nás, naše chování, naše prostředí. Neumíme si vážit těchto hodnot a často ubližujeme druhým. Každý člověk by měl mít v sobě kousek osobního egoismu, aby měl sebevědomí. Ale ubližovat druhý už je extrém.

Kam směřuje svět? Na to se ptám každý den. Co člověk potřebuje k životu? Mnoho lidí si myslí, že je finance udělají šťastnými. Dneska nepotřebujete moc peněz, abyste mohli procestovat svět. Můžete za pár korun doputovat do Indie, na Kypr a vlastně kamkoliv. Jen musíte vnímat, že všude je Bůh.

Letěla jsem minulý týden domů z Kypru a svítalo. Byl to nádherný pocit pozorovat slunce, jak se probouzí. Najednou se vám zastaví život a pozorujete tuto situaci se zatajeným dechem.

Ptáte se, kde ten Bůh vlastně bydlí? Podívejte se kolem sebe a vnímejte život otevřenýma očima. Každé setkání je Bůh, každá minuta, kterou můžeme žít na tomto světě.

Málo si uvědomujeme, jaké máme štěstí, že můžeme každé ráno vstát. Někdy jsme naštvaní, ale mohli jsme se probudit. Užívejte si každého dne, jako by byl ten poslední. Protože nikdy nevíte, který je ten poslední.

Nemá smysl se trápit ze situací, které nejdou řešit, neboť vše dopadne buď špatně nebo dobře.

Lidé se trápí, jsou negativní a ubližují jeden druhému. Je to zbytečné, protože takto nikdy nepoznáte, jak je život krásný.

Osobně jsem celý život po krk v bahně, ale jsem šťastná. Šťastná, protože se mohu každý den probouzet a každý den něco řešit.

Autor: Soňa Diartová

Přečtěte si také od autorky: Islám – pro mladé Egypťany náhrada manželství

4 Komentářů

  1. Ibn Rashid
    16.6.2010 – 4 Tammuz 5770 v 10:30 — Odpovědět

    Boha možná potřebujeme, ale co s tím, když není?
    Občas připomenu v debatě na webu katolíkúm (hlavně slovenským, kteří se tváří jako jediní praví křesťané), že ten jejich Búh, zobrazovaný, jako milý starý dědeček v nebi, je ten krutý Jahve (či Jehova-ani nevím, co je správně), co zkoušel Izraelity a požadoval od nich velmi tvrdě dúkazy víry a věrnosti, je ten ten samý Búh a že si ho křesťané přisvojili a “vylepšili” (i když se chová furt stejně, hehehe). U neznalých, to vyvolává pobouření a odmítání. A když připomenu, že lidé knihy (tak to říkají moslimové), tedy vyznavači islámu, judaismu a křesťanství, mají de facto stejnou “starou knihu” je mi nadávano do kokotú, hehehe.
    Tož tak je to.
    Po fšeckém je howno, enem po včelách je med (valašské přísloví).

    0
    0
  2. 18.8.2010 – 8 Elul 5770 v 11:17 — Odpovědět

    Vaše obhajoba “boha” je možná dobrá pro Vás. Laskavě ale vykoukněte z toho svého imaginárního pelíšku a podívejte se co dělá pocit pravdy obhájený libovolným učením s lidmi okolo Vás.
    ..všude je Bůh, řekla jste si 10 000 m nad mořem, v letadle které by bez racionálního uvažování a respektu k objektivní realitě neexistovalo a pokud se opět vrátíme k bohu, který pro nás už odpovědi má zase létat nebude. V jaké etapě dějin byste chtěla opravdu žít? Někde kde dominuje víra (projevovaná společným učením)? Totiž do takových zemí můžete jet a svůj život “bohu” zasvětit… že je to tam moc krvavé, to víte obhajovat něco bez rozumu jde jedině s pošahaným kinkláním hlavy, křikem abych neslyšel ostatní a zabíjením (s pocitem, že snad pravda zahyne s jejím nositelem).

    0
    0
  3. qpal
    18.8.2010 – 8 Elul 5770 v 11:18 — Odpovědět

    Pokud mate problemy s pochopenim fungovani sveta, identifikovanim sebe sama a realizaci svych tuzeb, pouzivejte Vasi berlicku ulehcujici Vam Vase brime. Vetsine normalnich lidi je to ale uplne jedno, pokud je zrovna neobtezujete. O nabozenstvi se zacne normalni clovek zajimat jedine v krizove situaci, kdy ma sam potrebu nejake berlicky. Uprimne kazdemu preji, aby takovou potrebu nikdy nemel. Hezky den

    0
    0
  4. Anicka s liskovymi orisky
    23.8.2010 – 13 Elul 5770 v 08:56 — Odpovědět

    Blog pani Diartove a reakce na jeji clanky jsem podrobne prochazela a neni mi jasne, odkud blogerka nacerpala dojem, ze nekteri ctenari maji jeji clanky radi. Reakce v jejich diskuzich je vicemene vetsinove nesouhlasna. Nelze se divit, autorka ma problemy nejen s uchopenim a rozvinutim myslenky, coz ctenare mate a svadi k pomysleni, ze tematu mozna sama nerozumi, ale dela ji problem i zakladni ceska gramatika, napriklad umisteni carky ve vete. Mozna, ze jde o nasledek nejakeho sebeklamu ci promyslene obrany jeji viry pred vsim racionalnim. Domnivam se, ze by se ceskemu webu ulevilo, kdyby jej prestala tryznit svymi nepromyslenymi clanky a spatnou znalosti materskeho jazyka.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Zneužívání sociálních dávek?

Další článek

Kontrola státních rozpočtů je rozumný krok EU