Zdroj: army.cz

Armáda České republiky plánuje možnost rozšíření spolupráce s armádou Indie. Podle zpráv z českého ministerstva obrany má Indie zájem na výcviku svých pilotu v České republice, technické podpoře a českých zbraních.

Podle armádního generála Vlastimila Picka mají indičtí vojáci zájem o velké spektrum spolupráce a výměny informací s českou stranou. Indická strana má také zájem o větší spolupráci v oblasti vědy a výzkumu a dá se předpokládat, že tato spolupráce by přinesla české straně i ekonomické východy.

Zástupci české armády se setkali se svými kolegy během oficiální návštěvy Indie. V rámci strategie českého ministerstva obrany je zajímavá informace deníku MF DNES, že najmenovaní armádní odborníci provažuji za největší hrozby bezpečnosti České republiky rozpad Evropské unie a střet Evropy s muslimským světem. V kontextu této skutečnosti je možné vnímat rozvíjení spolupráce s Indii i jako strategii hledaní případných spojenců pro budoucí desetiletí a možné střety s islamizujícím se muslimským světem, nebo´t Indie sama čelí již několik desetiletí teroristické kampani ze strany různých násilných muslimských skupin.

Autor: Lukáš Lhoťan

2 Komentářů

  1. K.
    1.4.2012 – 9 Nisan 5772 v 17:10 — Odpovědět

    Střet Evropy s muslimským světěm? Leda tak ve vašich snech, pane Lhoťane. Není to nemoc, za každým šustnutím hledat islamizaci?

    0
    0
  2. Karel79
    6.4.2012 – 14 Nisan 5772 v 08:09 — Odpovědět

    Pane K., asi bydlíte někde v podzemí nebo na Antarktidě. Pokud byste žil v Evropě, určitě byste měl informace o agresivních muslimských duchovních, kteří v mešitách štvou proti hostitelským zemím a domácímu obyvatelstvu, o demonstracích muslimů, kteří vyhrožují smrtí křesťanům a nejsou ochotni nijak kooperovat s původním obyvatelstvem, jsouce obdařeni přesvědčením, že jedině islám musí pohltit celý svět.
    Pokud se někdy v budoucnosti k těmto informacím dostanete, jistě mi dáte za pravdu. A pokud tyto infirmace máte a přece píšete svoje příspěvky v tom duchu, který jste napsal, pak jste, věru velmi nemocen Vy a nikoli pan Lhoťan.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Lidé mohou od neděle navštěvovat Jeruzalémskou synagogu

Další článek

Moravské zemské muzeum vystavilo staré židovské pohlednice