Zdroj: Shekel

Sílící antisemitismus mezi muslimy ve Švédsku vyvolal reakci švédských židů, kteří v městěMalmö uspořádali demonstraci.Jeden ze švédských židů si postěžoval, že sice do Švédska utekl před antisemitskou náladou v Polsku, ale tam ho aspoň nikdo nenapadal fyzicky jako muslimové ve Švédsku.

Jistě si mnozí čtenáři vzpomenou na tři zveřejněná proti-židovská kázání z brněnské mešity. Vedeni mešity se snažilo vše bagatelizovat tvrzeními o tom, že se kázalo pouze proti židům v Izraeli. Podobné „výmluvy“ jistě používají i představitelé muslimů ve Švédsku, ale jaká je tam realita?

Švédští židé jsou ve velmi složité situaci. Veřejně musí zastávat multikulturní názory, byť realitou je, že antisemitismus ve Švédsku je právě důsledkem multikulturalismu. Uvnitř židovské komunity to již ovšem vře. Židé už mají dost toho jak se snaží židovští představitelé mlčet k islámskému antisemitismu a tak se rozhodli v lokalitě s nejčastějšími projevy antisemitismu ve Švédsku, městě Malmö, uspořádat protestní průchod. Netřeba asi dodávat, že toto město je již prakticky „muslimské“ a dlouhodobě pod vládou Sociální demokracie a Zelených.

Organizátoři pojmenovali celou akci „Kippa Walk“ a chtějí tak upozornit na skutečnost, že švédští politici ignoruji útoky muslimů na švédské židy a ignorují očividnou nenávist šířenou mezi muslimy proti židům.

A tak čím více je Švédsko multikulturní a islám se rozšiřuje, tím více židů ze Švédská utíká do Izraele, USA a dalších zemí, kde ještě nejsou muslimské komunity veliké. Smutné je, že mnozí politici, místo přijetí odpovědnosti za nárůst nenávisti k židům ze strany muslimů, raději obviňuji z odpovědnosti samotné židy.

Například starosta Malmö a sociální demokrat Ilmar Reepalu obviňuje židy z toho, že dráždi muslimy. A tak podle tohoto bojovníka za multikulturalismu bude nejspíše ve Švédsku mír a klid a muslimové budou v pohodě, až ve Švédsku nebude žádny žid. Tedy zajímavé směrováni sociální demokracie ve Švédsku. Možná to je i varováni pro nás v České republice kam se může ubírat politika ČSSD pod taktovkou pro-islámských politiků, a že jích začínáme mít víc než dost netřeba dodávat.

Autor: Lukáš Lhoťan

Wikipedie o antisemitismu ve Švédsku

7 Komentářů

  1. Jaroslav Formánek
    23.8.2012 – 5 Elul 5772 v 22:31 — Odpovědět

    Židovští představitelé pokládají ochotně hlavy svých spoluobčanů na špalek neboli oltář multikulturalismu. Antisemita by to nedokázal vymyslet lépe. Bestia triumfans se ovšem nespokojí pouze židy, s jídlem roste chuť.

    0
    0
  2. plan-9
    24.8.2012 – 6 Elul 5772 v 12:17 — Odpovědět

    ja jsem levicak a snad i multikulturalista a je tu jeden problem ktery vidim.

    totiz levice zapomela na to, ze by mela nabizet/dodrzovat vlastni
    idealy a jestlize ma vedeni ve meste a state tak se jich ma drzet.
    takze ja bych se jako levicovy humanista ptal kazdeho imigranta:
    * jste ochoten tolerovat i dalsi kultury/nabozenstvi/sekularismus?
    * jste ochoten se slusne chovat k dalsim kulturam?
    * zavazujete se, ze nebudete nasilne napadata dalsi kultury?

    a kdyz mi prijde imigrant cinan, zid, katolik, komunista, japonec,
    muslim, budhista, ktery to slibi tak mu reknu jdi a zij s nami v miru.
    kdyz mi zacne blekotat, ze nenavidi japonce a nesnese se nima
    tak mu reknu sbohem a vrat se odkud jsi prisel, jeste nejsi na takove
    mentalni urovni, abys zde zil v miru.

    jednoduche jak facka!

    1
    0
  3. Erich
    24.8.2012 – 6 Elul 5772 v 13:40 — Odpovědět

    ad 2/ Plan-9 – Technik, scifista, linuxář, člověk s fantasií, levičák – nabízíte férové, čiště technické řešení – Já pán, Ty pán.

    Jenže nesmíříte omezené bigotní fundamentalisty bez rozhledu.

    Tak třeba ad 1/ – mí přátelé nadávají neustále na palestince, araby, muslimy a cikány asi v tomto pořadí. Korán mají za Satanovo dílo takže jej do rukou nevemou ( a to mi přitom tvrdí, že všechna stvoření jsou dítka Boží ). Někteří přátelé mých přátel, často s židovskými předky je v tomto podporují a poněvadž z jejich úst to nevyznívá tak antisemitsky, přisazují si proti haredim – prý zhouba Izraele, něco jako cikáni u nás a nejsou nikým okřiknuti. A jak pravil Jaroslav Formánek – s jídlem roste chuť. Ale jsou na té správné straně, modlí se ke správné vlajce. Tu totiž nadřadily nad lidské životy, udělaly si z ní modlu.

    A kde to skončí? Ano, pak budou na řadě další lidé, nejspíš ti nepohodlní židovští kverulanti, sebenenávistníci, multikulti levičáci. Taky ti co rádi o věcech přemýšlí, co neradi předvařené a předžvýkané. Řekl bych že zrovna lidé jako Achab musí spoustě roduvěrných ležet neskutečně v žaludku.

    Ad 1/ Takže JAROSLAVE, ke stějně blbým koncům se dá dospět různým, ale vopravdu způsobem.

    Ad 2/ Plan-9 Ten levičák a multikulti, to je ještě dobré, já když jsem nucen občas korigovat svou vizáž pohledem do zrcadla, tak tam dle p.V.Vlka st. vidím ortodoxního marxistu a to je pak nářez. Kazí mi to radost ze života.

    http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-bigotni-marxiste-v-cssd-d44-/p_politika.asp?c=A120815_195735_p_politika_wag

    1
    0
  4. plan-9
    24.8.2012 – 6 Elul 5772 v 22:50 — Odpovědět

    vasi pratele muzou mit koran za satanovo dilo :-)
    ja muzu byt marxista i ateista a muzu byt nabozensky tolerantni a cist
    si shekel protoze nepujdu nikomu nikdy ublizit.

    ale jakmile by mi u imigracniho nekdo rekl, ze se s nekym nesnese a ze
    zacne delat virval tak ho dovnitr nepustim. kdyz slibi nenasili a pak
    se projevi jako nasilnik tak lhal a je zlocinec a je taky vymalovano.

    1
    0
  5. Martin Konvička
    25.8.2012 – 7 Elul 5772 v 02:26 — Odpovědět

    Erichu,
    a vy si opravdu myslíte, že pokud nebude tolerováno úplně všechno, tak to k ONĚM koncům dojde nevynutelně ?
    To je pozoruhodná, skoro odevzdaná víra v nevyhnutelnost holokaustu…

    Moc vám nevěřím. Podle mě vás spíš baví, z pozice slonovinové věže jakési, si takto moralizovat. Chvíli možná zábavné, ale divím se Vám, protože už to musí být nuda.

    0
    0
  6. Erich
    25.8.2012 – 7 Elul 5772 v 14:21 — Odpovědět

    Ad 5/ Martine obsahem meho pokusu o prispevek je ztotozneni se s nazorem Plan-9 viz. muj prvni a posledni odstavec.. Jen Linuxu nehovim, pac jej proste neovladam, ale ze by widle byly lepsi, to jsem snad nikda v zivote netvrdil. Tolik o me vire.

    A jestli ho posledni dobou neco nadzvihlo viz 2/ posledni odstavec, treba reportaz, myslim ze z Bruselu – arogantni muslim co drmolil, jak se budeme muset v Evrope prizpusobit, tak to mne tez. Poslal bych ho presto dom. Hned.

    Ale take IRONICKY naznacuji, ze zde mame skupiny lidi, kteri nemaji zajem na vubec zadnem porozumeni. Neco horem dolem kritizuji, ale nekteri z nich se s tercem sve kritiky ani neseznami. Siri nenavist a bludy proste z principu. A ac bojuji proti antisemitismu, tak se mi zda, ze urcity, rekl bych ze cileny atak jak proti levici, tak proti haredim je pro ne prijatelny snad i vitany. Staci se zacist do debat na Nev.Psu, kam az se to zvrhava.

    Ja neznam zadneho muslima, ja znam ten apriorni odpor proti jinovercum jen z pozic krestanu a jak jsem zminoval, dejme tomu i z pozic par, ale opravdu jen par lidi s zidovskymi koreny.

    Snazil jsem se tim oponovat Jaroslavovi – ze jine ty ELITY, v boji za sve cile nebudou vahat jit dokonce po vlastnich lidech – po tech co mam rad. A to ja nerad.

    Ad/5 Martine dobre delas, ze mi neveris. Ja ve skutecnosti nejsem ani svatej, ani tolerantni. Treba od te doby, co mne ve skole vypraveli, jak naciste mucili nektere lidi spankovou deprivaci, chladem, poustenim hlasite muziky povazuji ty co oblazuji vezne spankovou deprivaci, chladem a poustemim Metallicy za nazi dobytek. A je mi jedno, jakou ze vlajku nad vratnici napravneho zarizeni vyvesuji. Tomu se rika reminiscence. Urcite jsi to pochopil.

    http://newsecurityaction.org/pages/music-used-to-torture

    0
    0
  7. Petr
    27.8.2012 – 9 Elul 5772 v 13:30 — Odpovědět

    “jednoduche jak facka!”

    No, český “úředník” by mohl vymyslet imigrační formulář, jako “nehodící se rasy a kultury škrtněte, nestačí-li vám místo, zbývající xenofobie uveďte na samostatné příloze”.

    Jinak já bych se o budoucnost v ČR moc nebál, oproti sousedním zemím jsme vesměs pohodáři a na ostatní jednoduše kašleme (v dobrém i zlém, prostě všeobecně).

    A jak říká Erich, dobytkové se najdou všude a je opravdu jedno, pod jakou vlajkou, ideologií, náboženstvím a pod.

    1
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Vodafone nakročil správným směrem

Další článek

S klapkami na očích poklusem do hlubokého lesa.