Zdroj: Shekel

Ale to je bohužel asi tak všechno, co k tomu lze říci.

Vodafone 20.08. představil nové tarify, které začne nabízet od 27. srpna. Je tam jedno velké plus. Začne se účtovat po sekundách již od začátku hovoru. Bude to platit úplně pro všechny, tedy firmy i soukromníky. Pokud někomu zavoláte: “Hele už jedu”, nebudete platit celou minutu jako doposud (např. 4 Kč), ale třeba jen těch 6 sekund (40 haléřů). V zahraničí již celkem běžná věc dorazila i do našich končin.

Bohužel tím ty plusy končí. U nových tarifů sice máte volné sms do všech sítí, ale říkám si, je to až tak nutné? Kolik sms měsíčně pošlete? Ale hlavně podíl poslaných sms stále klesá. Lidé používají komunikační kanály přes internet. Ale dobře, sms ještě žije.

Dále máte za stejnou cenu (tedy lépe řečeno v rámci volných minut) i volání do zahraničí. Tak tohle už je trochu silná káva. Pracuji se zahraničím, a měsíčně si potřebuji zavolat za hranici tak 2x. A to ještě na mobilní telefon, na který se toto asi nevztahuje. Kolikrát vy potřebujete volat z mobilu do zahraničí? Nezaměňujte to s roamingem, to je něco jiného. Tady ke zlevnění nedošlo.

Tak to celé jenom charakterizuji jako krůček správným směrem. Ale k cenové revoluci nedochází a na dosažení některých tarifů jako na Slovensku nebo v Rakousku to také nestačí. Stále to u nás smrdí drahotou. Konkurence a čtvrtý operátor chybí jako sůl.

Autor: Tomáš Flaška

1 Komentář

  1. Pavel Korec
    22.8.2012 – 4 Elul 5772 v 11:39 — Odpovědět

    No, ale není jisté jestli čtvrtý operátor skutečně cenu sníží. Dnes máme takový trojmonopol. Ti velcí vědí, že nový operátor bude muset investovat a dbát na návratnost investic. Víc by pomohla virtualizace, ne jeden ale desítky nových operátorů-zprostředkovatelů, jejichž investice jsou minimální. V energetice pomohlo oddělení prodeje a distribuce.
    =Pavel K.=

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

On není láska (tvoří zlo)

Další článek

Švédské dilema – muslimové versus židé