Zdroj: intellasia.net

Řeč je o Německu. Nakročeno k tomu má více než dost.

Rada města Hamburg se dohodla s islámskými zástupci na několika bodech. Prvním je, že islámští učitelé budou moci i na státních školách vyučovat islámské náboženství. V budoucnu budou dále některé muslimské svátky uznávány stejně jako svátky křesťanské. Zaměstnanci tak budou mít nárok na volno. Dle smlouvy budou moci dále pohřbívat muslimské věřící na hřbitovech bez zpopelnění i bez rakve.

Katolická i evangelická církev uzavřenou dohodu vítají. Stejně tak strana CDU. Islám se tak stává v Německu druhým oficiálním náboženstvím. Připomeňme si asi rok starý výrok kancléřky Merkelové: “Multikultularismus v Německu selhal”. A podívejme se na výroky dnešní doby. Liberálně korektní němečtí politici říkají: “Islám je součástí Německa”. Imámové pak sdělují svým věřícím: “Německo je součástí islámu”.

Já říkám že Merkelová měla pravdu. Multikulturalismus selhal. A tak dochází k islamizaci. Krůček po krůčku. Mnoho lidí řekne, že je to výraz tolerance. Je to i v duchu tohoto serveru – soužití všech náboženství i ateistů. Bohužel v případě islámu mám v ústech trochu pachuti. Islám je pro mě expanzivní militantní náboženství, které nepřipouští konkurenci. Bylo by snad možné povolit slavit křesťanské svátky třeba v Saudské Arábii, kam si nesmíte ani přivézt bibli?

Je to plíživé podmaňování si Evropy. To řekl již před nějakými deseti lety slavný plukovník Kaddáfí: “Dobudeme Evropu přes lůna našich matek”. Pořád si říkám, ono to v tom Hamburgu vypadá velmi tolerantně a mírumilovně, ale co bude dalším krokem? Kam to dojde?

Můžeme očekávat, že něco podobného postupně zavedou i ostatní spolkové země? Dostane se něco podobného na půdu Evropského parlamentu a tím do celoevropského zákonodárství? Vůbec bych se nedivil. Dovolím si předvídat, a klidně bych si na svou prognózu i vsadil. V Hamburgu muslimští věřící dostanou nárok na volno na oslavu svých svátků. Musí si na to ale vzít dovolenou, případně to napracovat. Vsaďte se, že příštím krokem bude prosazování toho, že to má být plnohodnotný svátek, tedy i s nárokem na volno. A velice rád bych svou sázku prohrál.

Bude to plíživé, ale bude to postupující. Tím pádem se začnou radikalizovat křesťané. Breivik nám to již předvedl. Ale vzniknou křesťanské teroristické skupiny založené na náboženské bázi. Podobně jako tomu bylo ve 20. století v Severním Irsku mezi katolíky a protestanty. Situace se bude radikalizovat.

Takže na počátku byl dobrý úmysl s tolerancí a přizpůsobením se. Na konci bude teror a krev. Nemohu se vyhnout srovnání s Hitlerem. Na počátku také bylo ustupování a usmiřování. Co bylo na konci víme všichni.

Autor: Tomáš Flaška

Zdroj: faz.net

9 Komentářů

  1. plan-9
    11.9.2012 – 24 Elul 5772 v 20:19 — Odpovědět

    s dobytim jakekoliv zeme jakoukoliv skupinou pomoci porodnosti je jasna
    a funkcni taktika.

    tak jako islamsti pristehovalci meni evropu, myslim, ze jo funguje i naopak
    i oni sami se meni. viz. nemecko, dik turkum za kebaby.

    hlavni je, aby se udrzela demokraticka kultura sekularniho statu a to je vec,
    kterou je treba stale diskutovat.

    1
    0
  2. woodoo
    12.9.2012 – 25 Elul 5772 v 12:31 — Odpovědět

    Jj. K dialogu musejí býti dva, se stejnou vůlí a motivací tento vésti. Ale to jaksi není tento případ, a v současnosti ani jindy, z povahy věci, nebude. Protože motivace té druhé strany je zcela jiná. Té druhé straně nejde o obohacování, té jde historicky i nyní o vymezení si teritoria, v jakémko-li smyslu.
    Kontrolní otázka:
    1. Co se stane, když nalijeme kyselinu sírovou do vody?
    2. Co se stane, když je voda s touto kyselinou v rovnovážném stavu?
    3. Co se stane, když je tato kyselina v přebytku s vodou?
    4. Co se stane, když chceme rovnovážný stav a nalijeme vodu do této kyseliny?

    :O)

    1
    0
  3. San
    13.9.2012 – 26 Elul 5772 v 12:35 — Odpovědět

    salafisti a stupenci sunnitskeho islamizmu vcera aj dnes utocia na americke ambasady. Ale pre Americanov je stale nepriatelom siitsky Iran.

    To vsak neprekvapuje, ak si uvedomime, komu prekaza Iran – imperialistickemu USA, wahhabistickej SA a sionistickemu Izraelu – veru podivna koalicia :)

    0
    0
  4. Jaroslav Formánek
    13.9.2012 – 26 Elul 5772 v 19:13 — Odpovědět

    Tady máte seznam mešit v Německu, pojmenovaných Fatih-Moschee, “Mešita Dobyvatele”….podle sultána Mehmeta II

    http://de.wikipedia.org/wiki/Liste_von_Fatih-Moscheen

    1
    0
  5. woodoo
    13.9.2012 – 26 Elul 5772 v 19:36 — Odpovědět

    Inu, vypadá to zhusta na kyselinu. :O)

    0
    0
  6. Kamil Pikal
    14.9.2012 – 27 Elul 5772 v 14:07 — Odpovědět

    “Vsaďte se, že příštím krokem bude prosazování toho, že to má být plnohodnotný svátek, tedy i s nárokem na volno. A velice rád bych svou sázku prohrál.”
    No a co má být? Já si myslím, že většina lidí nějaký den volna navíc uvítá…

    “Bylo by snad možné povolit slavit křesťanské svátky třeba v Saudské Arábii, kam si nesmíte ani přivézt bibli?”
    Co mají všichni pořád s tou Saúdskou Arábií? Pokud vím, je to JEDINÁ muslimská země, kam nelze dovézt Bibli. Každopadně počet saúdských muslimů je v Německu celkem zanedbatelný. Ale chápu, že srovnání s Tureckem není dost dramatické.

    Celkově vám nějak nerozumím. Vy si vážně myslíte, že bude občanská válka kvůli Kurban Bayramu a pohřbům bez rakve?

    0
    0
  7. Jaroslav Formánek
    14.9.2012 – 27 Elul 5772 v 19:39 — Odpovědět

    Balkanista tomu ani nemůže rozumět, to by se nikde nechytil. Ale rozumí tomu už o poznání lépe němečtí a rakouští kriminalisté. Naštěstí Pikal zanedbal němčinu, takže ani tomuto nemusí nikdy aktivně rozumět..

    0
    0
  8. 18.9.2012 – 2 Tishri 5773 v 05:03 — Odpovědět

    Nu, nevím, jestli je to tak strašlivé… Je dost muslimských zemí, které oficiálně slaví křesťanské svátky, kde křesťané pochovávají své zemřelé v rakvích a na školách křesťanské děti vyučují křesťanští učitelé náboženství. A neřekla bych, že je to známka toho, že si křesťané “plíživě podmaňují muslimské země”.

    0
    0
  9. Jaroslav Formánek
    20.9.2012 – 4 Tishri 5773 v 07:22 — Odpovědět

    KS

    No hlavně se jedná o falešnou ekvivalenci, takže ta úvaha v důsledku nedává smysl. Křesťanství a islám nejsou 2 libovolně zaměnitelné položky. Navíc ty země byly často původně zcela křesťanské. Taky se tam často někdo přistěhoval a trochu působil “ohněm a mečem”.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Odluka církevních údů

Další článek

Koránské desatero