Zdroj: ihned.cz

Je to Česká televize. To je státní instituce jak vyšitá. Financována je z koncesionářských poplatků, které nelze nazvat jinak než televizní daní.Tento poplatek totiž platí každý automaticky a je jedno kolik vydělává, je-li to důchodce, student, nebo vrcholový manažer. Je jedno jestli se na televizi dívá či nikoliv a je jedno, jestli má uspokojivý příjem signálu či ne, či jak vysoký je jeho příjem. Automaticky platí a jediná možnost je se dostavit na úřad a prohlásit že nevlastní televizní přijímač (ne že se nedívá na ČT). Pak samozřejmě musí počítat s kontrolami. Jinými slovy tato daň je na rozdíl od mnoha jiných daní celoplošnou.

A tak by člověk očekával, že za to něco dostane. Nemyslím kvalitu pořadů, to je věcí názoru. Myslím pořady bez reklam. Vemte si komerční televize. Pořad má začínat ve 20:00 a když přijdete k televizi ve 20:07 tak o nic nepřijdete, většinou ještě běží reklamy. A toto právě chtěli zákonodárci zrušit minimálně u ČT1 a reklamy zakázali. A co se nestalo pod vedením ředitele Dvořáka, který před tím šéfoval komerční Nově?

Před začátkem atraktivního pořadu se dozvíte která firma je sponzorem pořadu. Pak je upoutávka na jiný pořad a pak se dozvíte že tatáž firma je zase sponzorem pořadu. Upoutávka, sponzor. Upoutávka sponzor. Nakonec upoutávka, sponzor, sponzor, sponzor.

Ten blok trval např. v pondělí 05.05. před hlavním večerním pořadem Clona přesně 10 minut!!! Jeden odborný televizní zpravodajský server to ČT před několika měsíci vytknul. Pan ředitel odpověděl, že se nejedná o reklamu, ale o sponzoring. Proto je vše v pořádku. To mě jako diváka ale nezajímá. Pro mě to je totéž a stejně otravné. Za toto koncesionářské poplatky platit nemíním. Takže buď a nebo.

Buď ať si na sebe ČT vydělá a zruší se koncesionářské poplatky, nebo ať zůstanou ale tyto bloky ať si strčí někam. Nejhorší je, že je to prosté obcházení zákona od veřejnoprávní instituce, která je přímo kontrolována a podřízena radě volené parlamentem. My malí plabejci se pak nemáme pokoušet zákony nějak obcházet?

Autor: Tomáš Flaška

1 Komentář

  1. woodoo
    20.5.2014 – 20 Iyyar 5774 v 11:17 — Odpovědět

    Nějak si na své vysoké platy a odměny vydělat musí, to bude ten pravý důvod. “O)

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Zakázané myšlenky

Další článek

Pozvánky - Orientální ústav AV