Ve snaze osvobodit se od závislosti na importu zemědělských produktů Rusko v posledních letech investovalo do stavby skleníků a do nechemické ochrany plodin před hmyzími škůdci. Od vzniku konfliktu mezi Ruskem a Ukrajinou totiž nemůže Rusko, kvůli sankcím EU, dovážet z Evropy řadu druhů ovoce, zeleniny a květin.

Z Izraele teď Rusku na pomoc spěchá přibližně půl miliardy hmyzích jedinců. Posílá je společnost Bio-bee. Součástí hmyzí zásilky, kterou si Rusové objednali v kibucu Sde Eliyahu u Beit She´anu, je i několik druhů agresivních roztočů. Ti slouží jako přírodní pesticid při pěstování rajčat, okurek a růží. Do Ruska míří také čmeláci, kteří by měli zlepšit výnosy plodin a stát se součástí experimentálního krymského pěstování třešní.

Pokud se experiment zdaří, je podle zástupců Bio-bee možné, že prorazí cestu lepšímu pěstování třešní i v Izraeli. Ran Gan-El, viceprezident prodeje a marketingu společnosti Bio-bee přiznává, že ačkoliv jeho firma už získala na ruském trhu 35%, nyní poprvé její hmyz putuje na poloostrov Krym.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Na nádraží Bubny otevře Památník Šoa Praha opět bubenickou dílnu

Další článek

Tady vaše fatwa neplatí. Karima Bennoune