Zdroj: tn.cz

O tom si již dlouho povídají všichni. Pan Hušák dělal co mohl, ale konec neodvrátí.

Neodvrátí ho ani funkcionáři ČSTV, kterým Sazka vlastně patří a kteří museli mít s panem Hušákem z toho podniku pěkné pašalíky. Protože jinak by už dávno dělali něco pro jeho záchranu, něco jiného než pouze udržení se v křeslech za současného stavu, stůj co stůj.

A tak jsme byli poslední týdny svědky bitev právníků, různých svalnatých vyjádření, informací o tom, že to a to se o dva měsíce odkládá, ten nabídl to a ten ono a nikdo se v tom nevyzná.

Teď je situace již zcela zřejmá. Když Sazka přestane vyplácet výhry, tak kdo by si asi dále vsadil? Spirála pádu je roztočena. Sazka zanikne, stát bude buď muset uvolnit monopol na číselné hry, aby je mohl provozovat každý, nebo ho přidělí někomu jinému. Ale nejvíce spláče sport, teď je už po financování definitivně.

A to je na tom to nejsmutnější. Kvůli tomu, že pár funkcionářů se mělo pár let moc dobře, užívali si miliony, tak škody jdou do miliard. To je bohužel problém celé naší společnosti. V zájmu korupce jednoho člověka v řádu milionů se napáchá škoda o několik řádů větší. A tučné platy funkcionářů v zájmu zachování Status Quo Sazky nelze nazvat jinak než korupcí.

A na celé věci je ještě jeden takový malý smutný faktor, o kterém se média nezmiňují. Chudák výherce, který se nedočká 100 milionů korun. Nepředpokládám, že je to nějaký miliardář, ten asi nesází. Ale dokážete si představit jeho psychickou situaci? Ta mizivá pravděpodobnost výhry, která mu vyšla a on z toho teď nic nemá. Psychické zhroucení osobnosti je asi to nejmenší, co ho potká. I to je důsledek konání pana Hušáka a dalších.

A teď nás určitě čekají natažené ruce sportovních svazů, aby stát nahradil financování sportu. Tím státem rozumějme naše daně. Tedy peníze, které pak budou chybět jinde. O nějaké finanční spoluúčasti činovníků Sazky a ČSTV nebude samozřejmě ani řeč. A samozřejmě, že stát zase ustoupí a peníze do sportu nasype. Ale já jako volič bych sportovním funkcionářům opravdu nejraději řekl: Trhněte si!

Autor: Tomáš Flaška

Přečtěte si také od autora: Havarijní pojištění – nebuďte líní!

1 Komentář

  1. saša palička
    16.3.2011 – 10 Adar B 5771 v 17:08 — Odpovědět

    Obávám se, že i kdyby svět smetla stometrová vlna tsunami a jeho zbytky zamořila radiace stovek černobylů, investice do sportu nepominou (stejně jako slovo Boží). V téhle zemi se nenajdou peníze pro nemohoucí geronty či invalidy, ale všelijací čutálisté, kačky nojmanové nebo sáblíkové a další hopsálisté (spolu se svými manažery) naprázdno určitě nevyjdou. I přes odstavené jaderné elektrárny zbude dost proudu, aby dováděli za umělého osvětlení … a přes ropnou krizi zbude dost nafty, aby převáželi sníh odkudkoliv kamkoliv. Nezaslouží si lítost, kdo tohle dobrovolně sponzoruje prostřednictvím sázek (mravnost nechme stranou – trest si zaslouží už pouhá absence zdravého rozumu). Když se hroutí taková jistota, jakou byla Sazka, co může spravedlivý dělat? Snad už jen čekat na bankrot státní…

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

„Syrečková“ synagoga

Další článek

Problém: záporná bilance