Zdroj: facebook.com

Přes nedělní vyjádření představitelů sociální sítě Facebook byla skupina „Třetí palestinská intifáda“ odstraněna pro porušení podmínek užívání.

Paralelně však existuje několik dalších skupin se stejným obsahem. Zasáhne Facebook i proti nim?

Během úterka 29. března byla zrušena facebooková skupina vyzývající ke třetí intifádě, které se na Shekelu věnujeme již čtvrtým dnem. Při kliknutí na odkaz skupiny je uživatel automaticky přesměrován na hlavní stranu sociální sítě. Shekelu se však podařilo získat varovnou informaci, oznamující smazání skupiny. Níže je zaznamenán překlad tohoto varování:

„Vaše stránka „Třetí palestinská intifáda“ byla odstraněna pro porušení podmínek užívání. Facebooková stránka je používána výhradně pro obchodní či propagační účely. Mimo to jsou zakázané nenávistné, výhružné a obscénní stránky. Odstraňujeme rovněž stránky, které útočí na jednotlivce či skupiny, nebo stránky, které jsou zřízené nezplnomocněnou osobou. Pokud Vaše stránka byla odstraněna z některého z výše uvedených důvodů, nebude obnovena. Pokračující zneužívání funkcí Facebooku může vést k trvalé ztrátě Vašeho účtu.“

Zdroj: facebook.com

Skupina „Třetí palestinská intifáda“ však nebyla jedinou. Existuje několik dalších skupin a stránek se stejným obsahem a nezbývá než doufat, že Facebook podobným způsobem zasáhne i proti nim. První níže uvedená skupina má k 29. březnu téměř 3,3 milionu členů. Co můžeme jako běžní uživatele dělat, je tyto stránky nahlásit. Níže jsou adresy zmiňovaných skupin a popis jak takovouto stránku můžete nahlásit:

Otevřete si stránku dané skupiny či stránky a v levé části, těsně pod počtem příznivců skupiny, je odkaz „Nahlásit stránku“ (v angličtině Report Page). Po kliknutí na tento odkaz zaškrtněte, že skupina obsahuje „Nenávistný obsah nebo útok na jednotlivce“ a ze zobrazené nabídky vyberte buď „Útok na rasu nebo etnickou skupinu“, případně „Útok na náboženskou skupinu.“ Facebook může zrušit libovolnou skupinu i na základě většího množství oprávněných nahlášení.

Autor: Ladislav Faigl:

Přečtete si na stejné téma: “Intifáda” na Facebooku zůstává a Začne třetí intifáda online?

6 Komentářů

  1. Věra Tydlitátová
    29.3.2011 – 23 Adar B 5771 v 19:38 — Odpovědět

    Přátelé, když už jste zapojeni do toho nahlašování závadných stránek á la 3. intifáda, prosím, pomozte shodit i tuhle stránku: http://www.facebook.com/group.php?gid=143025803196

    0
    0
  2. Kateřina Amiourová
    31.3.2011 – 25 Adar B 5771 v 10:43 — Odpovědět

    Přátelé , kdybyste se raději zaměřily na romofobní a islamofobní skupiny, kterých je na českém FB požehnaně a které opravdu nenávistí srší, udělali byste dobře, zatímco intifády jsou vesměs jen elektronické a mají valnou většinou na práci šíření alarmujících zpráv o izraleském násilí na Palestincích, tyto české aktivně podněcují k nenávisti, a pravděpodobně jsou již i placené, protože jsme nalezli v Plzni i letákový výlep, že Korán je proti Všeobecné deklaraci lidských práv. No, to možná v pojetí wahábitů nebo jiných nebezpečných středověkých sekt, podporovaných mocí za účelem zotročení obyvatelstva, ale souhlasit s tím nelze.
    České skupiny podněcující k nenávisti přes násobné snahy o zablokování, přes časté výroky Smrt těm a těm, nikdo nezablokoval.

    0
    0
  3. Kateřina Amiourová
    31.3.2011 – 25 Adar B 5771 v 10:59 — Odpovědět

    Paní Tydlitátová by se měla zamyslet, proč někdo pojmenoval skupinu “Národ sobě” aneb sbírka na jednosměrnou letenku opro V. Tydlitátovou do Izraele, toto je jen škorpení a paní Věra ví moc dobře proč tomu tak je – a udělá nejlépe, když to při tom nechá.

    0
    0
  4. Věra Tydlitátová
    31.3.2011 – 25 Adar B 5771 v 21:54 — Odpovědět

    Paní Amiourové bych ráda přátelsky poradila, aby se laskavě přestala zajímat o moji osobu a věnovala se raději svým vlastním problémům. Předpokládám, že jich má jistě dost, jako my všichni.

    0
    0
  5. kelev
    4.4.2011 – 29 Adar B 5771 v 21:17 — Odpovědět

    A ja bych vas odsud vyprovodil obe dve. Bezte se dohadovat jinam.

    0
    0
  6. David
    5.4.2011 – 1 Nisan 5771 v 09:57 — Odpovědět

    Klasicky zadna sebereflexe ze strany Tydlitatove, skoda ze si neni schopna uvedomit, ze svymi aktivitami zidum vice skodi, nez prospiva

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

„Intifáda“ na Facebooku zůstává

Další článek

Knihy nalezené v Jordánsku asi starší než svitky od Mrtvého moře