Zdroj: technobuffalo.com

Americká společnost Apple dnes potvrdila koupi izraelské firmy Anobit, jejíž čipy používá ve svých přístrojích.

Mluvčí firmy však odmítl poskytnout další informace k akvizici. Izraelská média o akvizici informovala již minulý měsíc a cena podle nich mohla dosáhnout až 500 milionů USD (10,2 miliardy Kč).

“Ano, koupili jsme Anobit,” řekl mluvčí Alan Hely agentuře Reuters, další detaily však neposkytl. “Apple občas kupuje menší technologické firmy a zpravidla se nebavíme o našich záměrech a plánech,” dodal. Je to vůbec poprvé, co Apple ve svých akvizicích zamířil do Izraele.

Anobit byl založen v roce 2006 a je výrobcem technologie pro rychlé ukládání. firma vyvinula čipy, které zvyšují výkon čtecí a záznamové mechaniky prostřednictvím zpracování signálu. Podle analytiků by čipy firmy mohly až zdvojnásobit objem paměti nových iPadů. Apple již tyto čipy používá v některých svých přístrojích, jako je iPhone, iPad a MacBook Air.

Jeruzalém 11. ledna (ČTK)

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Židé dostali od brněných muslimů vysvětlující dopis k Větrovcovi

Další článek

Židka s kšiltem z Maďarska