Zdroj: Archiv

Izraelská armáda při rutinní operaci “zapomněla” svého vojáka ve vesnici na západním břehu Jordánu. Znovu se s ním shledala díky Palestincům, informovala dnes podle agentury AFP izraelská média. Armáda prý věc vyšetřuje.

Izraelští vojáci operovali ve středu ve vesnici severně od Ramalláhu. Server ynetnews.com informoval, že někteří muži ze zatím neznámých důvodů vystoupili z džípů a jeden pak s jednotkou ztratil kontakt. Akce netrvala dlouho a konvoj brzy odjel. Toho, že jeden člen jednotky chybí, si však prý nikdo nevšiml.

Místní obyvatelé prý na auta s vojáky házeli kameny. Když džípy odjely, shlukli se lidé kolem zbylého vojáka a dopravili ho na nejbližší kontrolní stanoviště izraelské armády.

Mluvčí armády agetuře AFP potvrdil, že izraelský voják byl ve středu v Předjordánsku “izolován od své jednotky”. Armáda prý věc vyšetřuje.

Izrael loni v říjnu propustil 1027 zadržených Palestinců výměnou za izraelského vojáka, kterého více než pět let zadržovalo palestinské hnutí Hamas.

Jeruzalém 2. února (ČTK)

1 Komentář

  1. Petr
    3.2.2012 – 10 Shevat 5772 v 22:26 — Odpovědět

    Doporučoval bych všem armádám, když někam jedou na výlet, vždycky se přepočítat, než se budou vracet (jako nás přepočítavali ve školce):-)

    Dělám si legrácky, ale mám radost, že se mi potvrzuje můj názor, že všude žijí lidé dobří i špatní. Dokonce doufám, že těch dobrých je víc, ale jsou blbě vidět.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izraelský parlament vzdal poctu zesnulému Václavu Havlovi

Další článek

Uhlík z oltáře