Zdroj: Archiv

I když migranti úbytek obyvatel nezastaví, mohou ho zbrzdit. Vyplývá to ze společné studie.Deník Právo zveřejnil zprávu o výzkumu Českého statistického úřadu a institutu IDEA –CERGE o tom, že od roku 2014 nejspíše začne Česká republika vymírat a pokud tomu trendu chce zabránit musí se připravit na masový příliv přistěhovalců.

Jaká rizika, ale takový masový přiliv přináší a jaké mohou být jeho dopady na naši ekonomiku? Není od věci si připomenout celoživotní zhodnocení postřehů německého sociálního demokrata Thilo Sarrazina „Německo páchá sebevraždu“.

Sarrazin si všímá, že nejsou si všichni migranti rovni. Migranti z kulturně blízkých zemí se v Německu integrují velice dobře (například Rusové, Poláci, Češi), ale je velký problém s integraci migrantu z kulturně odlišných zemí a to hlavně zemí kulturně muslimských. Je také zajímavé, že migranti ze zemí jako je Vietnam s integraci nemají, také až takové problémy …

Když tedy bude Česká republika vystavena masovému přistěhovalectví, odkud budou tito migranti přicházet? Představa prezentována různými levicovými či pravicovými stranami a jejich ideology je nereálná. Jejich vize, že se bude podporovat masová migrace z kulturně blízkých zemí je nesmysl a spíše jen má uklidnit voliče.

Pominu-li fakt, že většina kulturně blízkých zemí má podobné problémy s porodnosti, tak nejsou v těchto zemích žádné důvody, proč se stěhovat zrovna do ČR. Je třeba říci, že pokud bude umožněna masová migrace do ČR za účelem vyrovnáni úbytku obyvatelstva bude mít dvě podoby:
1 – migrace ze zemí EU, nejspíše půjde o převážně muslimské občany, kteří se budou přirozeně rozšiřovat s narůstající porodnosti.
2 – migrace ze zemí mimo Evropu, zde také půjde o migraci s převážně muslimských zemí. Představa, že by k nám emigrovalo obyvatelstvo Jižní Ameriky nebo Číny je velmi nereálná. Migrace většinou přichází z přelidněných oblastí z nejbližšího okolí. A takové oblasti jsou v muslimských zemích, kde v posledních desetiletích prudce stoupá porodnost a počet obyvatel.

Ve většině případu se jedná o migraci nekvalifikovaných pracovníku, jejíž životni styl spíše více zatěžuje sociální a ekonomický systém než do něj vkládá. Také se dá předpokládat, že příliv natolik kulturně odlišných přistěhovalců posílí xenofobií nálady a nesnášenlivost. Ekonomicky tedy bude spíše cela vize masového přílivu migrantů spíše ekonomicky problém a další zátěž na již tak přepjatý státní rozpočet.

Jak se s celým problémem vypořádají politici, státní správa a odborníci je jen otázkou, ale moc optimismu ve mně jejich dosavadní postup a postoj nevzbuzuje.

Autor: Lukáš Lhoťan

7 Komentářů

  1. sid
    6.2.2012 – 13 Shevat 5772 v 18:19 — Odpovědět

    do dnešních mrazů my mohli migrovat Islanďané. Maj to tu teď hajmlich (samozřejmě kecám, na Islandu je tepleji..)

    0
    0
  2. sid
    6.2.2012 – 13 Shevat 5772 v 19:37 — Odpovědět

    přesněji, 8 nad nulou :-))

    0
    0
  3. K.
    6.2.2012 – 13 Shevat 5772 v 21:52 — Odpovědět

    “Ve většině případu se jedná o migraci nekvalifikovaných pracovníku, jejíž životni styl spíše více zatěžuje sociální a ekonomický systém než do něj vkládá.”
    Zdroj?

    0
    0
  4. sid
    6.2.2012 – 13 Shevat 5772 v 23:08 — Odpovědět

    Immigrazione illegale

    Da Wikipedia, l’enciclopedia libera.

    L’immigrazione illegale (anche detta immigrazione clandestina o irregolare) è l’ingresso- o, alternativamente il soggiorno- di cittadini stranieri in violazione delle leggi di immigrazione del paese di destinazione.

    Gli immigrati sono mossi dalla ricerca di condizioni di vita migliori perché spesso i Paesi di provenienza sono poveri oppure in quei Paesi non vengono rispettati i diritti civili. L’immigrazione illegale, così come quella regolare, è un fenomeno di cui sono oggetto generalmente i Paesi più ricchi. Si tratta spesso di flussi misti nell’ambito dei quali si spostano sia migranti che rifugiati, seguendo rotte e modalità di trasporto simili. Tali spostamenti vengono definiti irregolari poiché spesso avvengono senza la necessaria documentazione e di frequente coinvolgono trafficanti di esseri umani. Le persone che si muovono in questa maniera spesso mettono a rischio la propria vita, sono obbligate a viaggiare in condizioni disumane e possono essere oggetto di sfruttamento ed abuso.

    Da un punto di vista politico l’immigrazione clandestina va a toccare una serie di grandi questioni sociali quali: l’economia, il welfare state, l’istruzione, l’assistenza sanitaria, la schiavitù, la prostituzione, le protezioni giuridiche, il diritti di voto, i servizi pubblici, e i diritti
    takže, třeba na Lampedusu, a Lukáš má pravdu, neemigrovali lidé normální, ale tuniské závadové živly (zloději, násilníci), které pustili po převratu- svržení ben aliho. Většina byla zralá na vyhoštění, ovšem, nešlo to.

    0
    0
  5. Antonín Blažek
    7.2.2012 – 14 Shevat 5772 v 08:00 — Odpovědět

    Migranty nepotřebujeme
    Jedině odstranění ďáblova režimu i s jeho sluhy vrátí naší společnost alespoň na úroveň zlatých časů socialismu. Rodina je základ státu. Rodina je ovšem, nějakých dvacet let, systematicky rozbíjena. S ní je rozkládána i Česká republika. Jedná se především o devastaci národního povědomí, kultury, hospodářství i společenských vztahů. Lidé jsou v práci záměrně vystavování stresovým situací. Strašení je směřováno i na soukromý život jednotlivců. Neexistující hrozby, vymyšlených epidemií po teroristické útoky konče. Tento ďáblův režim má za cíl vyvražďování lidské populace. Nepotřebuje vzdělané a svobodomyslné občany.
    PF 2012 přejí Mayové

    0
    0
  6. Rodina
    8.2.2012 – 15 Shevat 5772 v 12:34 — Odpovědět

    Kolik má pan autor dětí? (Aby nekázal vodu a nepil víno.)

    0
    0
  7. gugi
    8.2.2012 – 15 Shevat 5772 v 13:54 — Odpovědět

    Příspěvek k demagrafické studii autora, aneb kartografické znázornění genotypů. Praktikujme aplikovanou eugeniku – materiálu je dost.

    http://alphadesigner.com/mapping-stereotypes/

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Hamas a Fatah se údajně dohodly na usmíření a spolupráci

Další článek

Financování našeho předsednictví EU