Zdroj: idnes.cz

K panu Babišovi jsem měl výhrady a mám je stále. Ale na druhé stránce musím uznat, že konečně díky němu zavál svěží vítr do našich politických stojatých vod.Známe to všichni z minulých dob. Socialisti slíbili kdekomu kdeco. Kde na to vzít, to neřešili. Jiří Paroubek na to dojel, když před volbami byl schopen slíbit snad i modré z nebe. Ale jeho následovníci se nepoučili. Zrušili jsme poplatky v nemocnicích, stát do systému dolije 2,1 miliardy. Stát přispěje miliardou na důl Paskov. Stát podpoří stavbu ne jedné, ale více rychlobruslařských drah. Stát …. . To jsme slyšeli a slyšíme od socialistů stále. Jejich koaliční partneři většinou stáhli ocas mezi nohy a kývli na to. Dnešní astronomický dluh je toho pak důsledkem.

Jenže teď přišel ministr financí, který se nebojí o křeslo, nebojí se o své pašalíky a už vůbec se nebojí o ztrátu přízně voličů. A řekl jediné: NE! To jasné NE na požadavky socialistů mělo zaznívat již před mnoha lety. Nebyli bychom v takovém svrabu, v jakém jsme dnes. Bohužel, to později odvolal.

Nakonec uvolnil pro důl Paskov půl miliardy ze státního rozpočtu. A chválí se, že půl miliardy ušetřil, protože ČSSD chtěla zaplatit miliardu celou. Já bych ho opravil, neušetřil půl miliardy, ale právě půl miliardy vyhodil a jediný rozdíl je ten, že ČSSD chtěla vyhodit miliardu celou.

Je sice vidět, že když přijde člověk z praxe, je to o něčem jiném. Já také podnikatelsky řeším dnes a denně otázku výdajů, když vím, že ty příjmy budou víceméně konstantní. To není někdo, kdo celý život strávil jen sezením v parlamentu a na různých stranických grémiích, což je příklad našeho ministerského předsedy. Ale zdá se, že naše politická mašinérie jej začíná strhávat.

Ostatně pan ministr financí v jedné předvolební televizní debatě ke schodku státního rozpočtu prohlásil, že nechápe proč se dohadujeme o tom, jestli bude schodek 108 nebo 104 miliard. Měli bychom se bavit o tom, aby byl 50 miliard, prohlásil tenkrát. Rád mu to dnes připomínám, když navrhuje schodek 100 miliard.

Obávám se, že ty úplně poslední kroky naznačují, že do toho politického bahna klesá taky.

Autor: Tomáš Flaška

1 Komentář

  1. woodoo
    16.4.2014 – 16 Nisan 5774 v 19:50 — Odpovědět

    Do žádného politického bahna neklesá, on tam je již dávno. “O)

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Mýtus a svoboda

Další článek

Egypt požaduje odškodnění za 10 biblických ran