Zdroj: Archiv

I přesto, že má rádoby politická strana NE Bruselu naprosto nulový dopad na veřejnost a žádný inteligentní a mentálně nezaostalý člověk ji už z principu nemůže podpořit, vzbuzuje především na vlnách internetu rozporuplné reakce, které jsou často námětem pro diskuze, které se táhnou někdy i stovky komentářů daleko. Je to totiž strana antisemitská, nacistická a komunistická zároveň (přesto že si hraje na antikomunistickou), xenofobní a založená především na kultu osobnosti svého předsedy Adama B. Bartoše.

Ale co je vlastně zač tato “politická“ strana, která se i přesto, že při posledních Eurovolbách dosáhla pouhých 7 109 a za dobu své existence nikdy nepřesáhla ani půl procenta voličů, těší především na internetu velké popularity, paradoxně hlavně mezi svými odpůrci?

Strana se jmenovala původně Právo a Spravedlnost – ANO tradiční rodině, NE korupci a kriminalitě, ale v roce 2014 se název upravil na NE Bruselu – Národní Demokracie. Už zde je důležité si všimnout, jak vyloženě marketingovým tahem vedení strany upravilo název tak, aby se zalíbil co nejvíce lidem. Není divu, když je všeobecně známým faktem velký odpor Čechů k Evropské Unii – ostatně i já jsem euroskeptik. Promyšlenost této změny názvu je jasně účelová, a to pro přitáhnutí co nejvíce voličů (což je ovšem cíl všech stran).

V roce 2014 se však změnilo více, než jen název strany. Právo a Spravedlnost byla v podstatě běžná republikánská strana s nulovým potenciálem. Tradiční rodina, nízké daně, suverenitu státu a další klišé, které mají v programu v podstatě všechny strany. Obrat však přišel ve chvíli, kdy se o post předsedy přihlásil pan Adam B. Bartoš, přičemž mu bylo vyhověno.

A ze strany republikánské se stala strana konspirační.

Tiskové konference pořádají v hospodě u piva, občas za velmi vtipných situací. Například do záběru přijde hospodský, zeptá se, jestli nechtějí ještě pivo, načež mu oznámí, že natáčejí tiskovou konferenci. Hospodský odejde se slovy „No jó, kdyžtak na mě mávněte“.

Prostředí hospody se pro „tiskové konference“ těchto samozvaných politiků (na kterých samozřejmě tisk chybí) ostatně nesmírně hodí. Kde jinde totiž parta chlapů může řešit politiku, konspirační teorie a vůbec celý systém vesmíru? Samozřejmě v hospodě u piva! A tak se sejde „svatá čtveřice“ ve složení Adam B. Bartoš, Daniel Solis, Honza Skácel a občas Ladislav Zemánek, aby si zanadávali, jak je v České Republice všechno na hovno a jak by bylo super, kdybychom byli součást Ruska. Nezapomenou vždy zmínit, jak za vším špatným stojí Izrael, svobodní zednáři, bilderberg a nejspíš by obvinili i mimozemšťany.

Pan Adam B. Bartoš je bez pochyby nesmírně inteligentní člověk, a totální převrácení zaběhlé politické strany k jeho konspiračnímu obrazu je toho důkazem. Zastávat pozici „vrchního loutkaře“ pro něj zjevně není žádný problém. Jeden detail mu ale unikl:

Lidé totiž nejsou vypatlaní idioti.

Propagace strany NE Bruselu je umístěna z naprosté většiny na internetu. Internet je totiž mocná zbraň, ale je logicky i mocný protivník.

Facebooková stránka NE Bruselu čítá k tomuto dni 24 422 fanoušků. A právě tady se naskýtá zásadní otázka: Kde všichni ti fanoušci při volbách byli? Odpověď je velice snadná: nikde, protože neexistují.

Stranu NE Bruselu sleduji už velice dlouho – vlastně od jejího vzniku v lednu, tedy od chvíle, kdy pan B. Bartoš nastoupil do pozice předsedy. Jakožto Židovský publicista a novinář jsem se přirozeně začal zajímat o stranu, která má antisemitizmus přímo ve volebním programu. Já nemám ve zvyku někoho kritizovat. Naopak – snažím se psát pouze o tématech, která mají jasně a nezvratně potvrditelné zdroje. To se nedá říct o NE Bruselu.

Stránka Socialbakers, jenž schraňuje informace z Facebooku a je samotným Facebookem licencována, nabízí komukoliv zdarma velice užitečnou službu – můžete si ověřit veškeré informace o popularitě, které na Facebooku kdokoliv zveřejňuje. Mnohokrát jsem se přesvědčil, že celebrity, které se na internetu vydávají za kdovíco a ohánějí se přitom fanoušky na FB, jsou ve skutečnosti jen zoufalé nuly, které se snaží za pomoci koupených tzv. lajků přesvědčit ostatní o tom, že je lidé milují.

Stejný případ lze při použití služby Socialbakers pozorovat i u NE Bruselu.

Více než 10 000 fanoušků této stránky pochází ze zahraničí a vzhledem k volebním výsledkům přišla k volbám jen POLOVINA ryze Českých fanoušků. Zvláštní, čím to asi tak může být? Z jakých zemí zřejmě pochází těch 2 786 neznámých fanoušků? Z Filipín, jako každý zaplacený fan-rise?

Takové služby nabízí třeba Stovkomat. Je to jednoduché – zaplatíte, a na vaši FB stránku přibydou tisíce lajků. To je jistě působivé, avšak snadno odhalitelné, právě díky Socialbakers.

Může se vám to zdát jako běžné, ale když nově zavedená stránka na Facebooku získá během měsíce 25 000 lajků a NEJEDNÁ se o virál, je to opravdu něco neuvěřitelného. Stránka NE Bruselu však vůbec takovým aspektem nedisponuje. Průměrná aktivita k jejich příspěvkům se pohybuje kolem 10 lajků.

Vtipné je, že při živém rozhovoru v předvolební debatě Českého rozhlasu z 22. 5. 2014 pan předseda B. Bartoš od času 1:20:00 plácá cosi o tom, že se manipuluje s volebními hlasy a upravuje se jejich počet. Přitom právě jejich strana je ta, která manipuluje s míněním občanů o jejich straně nakupováním lajků.

Jistě – volby a Facebook je něco jiného. Ale výsledky mluví jasně – vybírám naprosto náhodně:

Úsvit přímé demokracie: FB lajky – cca 27 000 lajků, volební výsledek – cca 47 000 hlasů

KDU-ČSL: FB lajky – cca 12 000, volební výsledek – cca 150 000 hlasů

Strana Svobodných Občanů: FB lajky – cca 49 000, volební výsledek – cca 79 000 hlasů

Strana Zelených: FB lajky – cca 19 000, volební výsledek – cca 57 000 hlasů

No, a NE Bruselu? Již zmíněných cca 24 000 lajků a volební výsledek cca 7 000 hlasů.

Jak vidíte, i přesto, že se jednalo o Eurovolby, výsledky hovoří jasně. Nezájem.

Největší vtip je v tom, že kromě 2 stran (včetně NE Bruselu) dosáhly všechny ostatní strany vyššího počtu volebních hlasů, než lajků na FB, což je opět lehce ověřitelné na službě Socialbakers. Teď bych jistě čelil kritice od členů NE Bruselu, protože Facebook je přece židovský vynález, ale žerty stranou.

To si opravdu vedení této strany myslí, že jsou lidé až takoví idioti? Hlásat na jedné straně, jak se manipuluje s hlasy, a na druhé straně manipulovat s veřejnými statistikami na internetové stránce? Dovolte, abych se hlasitě zasmál.

Manipulace s hlasy však není jedinou absurditou NE Bruselu. Předseda Adam B. Bartoš bývá zpravodajskými médii označován za antisemitu, což veřejně odmítá.

Ale opět se musím ptát: Opravdu si pan B. Bartoš myslí, že jsou lidé takoví idioti? Ještě do nedávna na jeho osobním blogu mohl návštěvník jakožto úvodní fotku spatřit jeho brýle položené na knize „Pravá tvář židovstva“ od doktora Lelka, uznávaného nacistického „vědce“ v oblasti semitských ras, jehož zmíněná kniha byla vydána pod záštitou tehdejší Árijské kulturní jednoty. Adam B. Bartoš přitom veřejně odsuzuje nacistický režim, Adolfa Hitlera a nakládání se sudetským pohraničím.

Tak, a teď mi dovolte jednu naprosto upřímnou otázku:

Když vám někdo bude povídat o tom, jak respektuje Židy a odsuzuje hitlerovské Německo, vykřikuje jakási hesla o tom, že nám fašisté typu Schwarzenberg chtějí sebrat Sudety, přičemž při návštěvě jeho blogu, který je plný antisemitizmu, lží, a jako třešničku na dortu vidíte na prezentační fotografii nacistickou knihu, která degraduje Židy na podlidskou úroveň, CO SI O TOM POMYSLÍTE?

O nic líp nepůsobí ani pan Daniel Solis. Ze známého konspiračního teoretika se nám totiž při jeho angažování v NE Bruselu vyklubal politolog!

Dovolím si zde použít informace z Britských listů, které nám o Danielu Solisovi říkají, že byl:

 

–          Právník

–          Odborník na Evropské právo

–          Mluvčí občanského fóra Brusel

–          Euro agitátor

–          Dobrodruh a cestovatel

–          Ekolog

–          Ochránce přírody

–          Kulturní poradce

–          Obchodní poradce

–          Gastronomický poradce

–          Produkční

–          Tlumočník

–          Asistent režie

–          Člen strany Zelených

A další

Brouk Pytlík zřejmě opravdu existuje! Až donedávna to byla výsada skomírajících hudebních hvězd totalitní popmusic po vzoru Michala Davida, kdy se několik rozdílných profesí kloubilo dohromady v prapodivném uzlu nepřirozených odvětví lidských zájmů. Nyní máme jednoho z nich na politické scéně, ovšem hlavní specializace pana Solise ve výčtu chybí – a to konspirační teorie.

Těmito informacemi totiž hojně zásobuje posluchače při každém veřejném projevu, ať už se jedná o demonstrace, rozhovory či vlastní angažování na webu. Opět je velice, velice vtipné, že Daniel Solis, který je bývalý člen strany Zelených a zakládající člen Demokratické strany Zelených, se přidal k této straně. Zelená politika zakládá na respektu odlišných názorů a nálezu dialogu. Daniel Solis si však přechází do politiky, která mu v tu chvíli vyhovuje – vlevo, vpravo, uprostřed – na tom nezáleží. Zelenou politiku vyměnil za nacionalizmus.

Jistě, proč ne? Proč by člověk nemohl měnit názory a životní postoje? Problém je ten, že Daniel Solis je KONSPIRAČNÍ TEORETIK.

Konspirační teoretiky nemůže brát vážně nikdo, a na úplnou nulu klesne takový člověk ve chvíli, kdy začne popírat svoje vlastní předešlé názory. Daniel Solis však konspiruje i proti vlastní straně. Na jednom ze soukromých FB profilů (mimochodem rovněž podporovatele NE Bruselu, který v minulých debatách velice podporoval alternativní náboženství) se totiž Daniel Solis vyjádřil takto:

Vidíte ten paradox? Daniel Solis nejen že nesouhlasí s názory samotné strany, podle kterých se cíl NE Bruselu orientuje. On přímo odmítá soukromé názory Adama B. Bartoše, který ze strany vytvořil přesně to, co nyní známe!

Vyplívá z toho tedy, že osobní přesvědčení členů nemusí přímo korespondovat s přesvědčením strany… Promiňte, COŽE? U Takovéto strany? U NÁRODNÍ strany? Tak je to tedy politická strana, nebo klub přátel, kteří se shodli na tom, že je třeba opustit EU? Ve druhém případě bych klidně takovou stranu podpořil.

Bohužel, ne. Výsměch inteligenci bude odměněn výsměchem inteligence. Pan Adam B. Bartoš by měl velice zvážit svoje paranoidní představy, které se nenaplňují a nikdy naplněny nebudou. Rád mluví o Židovském národu a především Židovské rase. Jeho představy o tom, že Židé chystají převrat a celosvětovou vládu za pomoci zednářů a ovládání médií, jsou více než směšné. Jeho seznam židů a pravdoláskařů obsahuje jména, která OSOBNĚ B. Bartoš považuje za nepřátele státu, a proslavil se snad po celém internetu v ČR.

Jednoduše: každý, kdo dokázal víc, než pan B. Bartoš; kdo dal naší zemi více, než pan B. Bartoš, je automaticky nepřítelem státu. Podobnou poruchu socializace měl ostatně i Adolf Hitler nebo Josif Stalin. A začíná na té nejkřehčí úrovni lidského přesvědčení – náboženství. Jde o to, že se pan B. Bartoš odvolává na nějaké křesťanské hodnoty, které patří této zemi. Moment, nebylo původní náboženství obyvatelů Čech a Moravy pohanství? Co Perun, Vesna a další? Tak o jakých hodnotách to mluví? Co ta rusofilie, potažmo nepředstíraná láska ke komunismu, kterou se strana tak zoufale snaží dementovat? A proč vůbec mají stránku na té „židovině“ Facebooku – dle vlastních slov pana B. Bartoše?

Sečteno podtrženo: příznivců strany, která káže vodu, a pije víno, může být mnoho. Příznivců strany NE Bruselu může však být jen těch maximálně 8 000. Tolik lidí totiž naletělo této lživé propagandě. Falšováním lajků tak Adam B. Bartoš se svými nohsledy předvedl opravdu zábavný pokus o hru na „führera“, avšak jeho očekávané „Heil B. Bartoš“ se nedostavilo a ani nedostaví. Češi totiž znají rozdíl, mezi národní hrdostí ve slovníku trapné politiky, a národní hrdostí ve slovníku inteligentního člověka.

A pan B. Bartoš by měl pochopit, že hrdým Čechem může být klidně žid.

Autor: Ondřej Kubík

5 Komentářů

  1. kamil
    8.7.2014 – 10 Tammuz 5774 v 09:59 — Odpovědět

    Té facebookové manipulaci bych asni nedával tak zásadní váhu jak činíte vy, pane Kubíku.
    Právě u tak malé strany je snad i dobře možné, že se počet voličů a lajků přehoupne do jiných, než očekávaných čísel. A navíc mě osobně nikdy ani jen nenapadlo, že by údaje z fb lajků snad byly skutečné a reálné. Mnaipuluje jimi i sám facebook a logicky se o manipulaci budou snažit všichni, pro které je počet lajků nějak obchodovatelnou komoditou.
    Jinak, facebook opravdu je židovský vynález :-)). Ne vše, co židé vytvoří, musí být nutně pozitivní :-).
    U ostatních věcí děkuju za přehled. Zejména proto, že odpověď, kdo by byl tak hloupý a byl ochoten volit takovou stranu, je jednoduchá – ten, kdo má obecně českých politických stran po krk a spokojí se zjištěním, že existuje alespoň jedna, která má v programu aspoň jeden kladný rys – negativní postoj k EU, a pak ji bez dalšího zkoumání pro ten jediný kladný rys zvolí. (Ne, nenachytal jsem se, nebyl jsem volit vůbec, nevěda koho.)

    0
    0
  2. 8.7.2014 – 10 Tammuz 5774 v 10:04 — Odpovědět

    ad 1
    Dobrý den, z technických problémů byla zveřejněna jen první polovina článku. Zbytek bude za několik okamžiků doplněn :-)
    Ještě si počtete.

    0
    0
  3. 8.7.2014 – 10 Tammuz 5774 v 10:05 — Odpovědět

    2) Opraveno, sorry

    0
    0
  4. 8.7.2014 – 10 Tammuz 5774 v 10:13 — Odpovědět

    Aktualizováno.

    0
    0
  5. Vašek
    8.7.2014 – 10 Tammuz 5774 v 19:34 — Odpovědět

    Oni(Klausovci) mluví, že prý “židozednáři” jsou všude infiltrovaní:-)Tak se nechte infiltrovat(židovské, a “židozednářské org.”)Aspoň jim konečně dojde, jak je to s tou infiltrací, a infiltracemi….A Bartoš pochopí, nebo už dlouho ví jak to je, protože je už dávno součástí tohoto komplotu elit, a tím jako nacisté splní službu mocenským elitám ve vytváření momentálních pozic na světovém kolbišti:-):-):-)

    Hry elit hrají nejen Češi, Židé, Muslimové, ale i Bartoš….

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Uri Ariel vyzývá ke spojené Sionistické vládě

Další článek

Češi platí Rakušanům kvůli Maďarům