Zdroj: salsabil.kz

Londýn má ambice stát se světovým centrem islámského finančnictví. Řekl to ve středu náměstek britského ministra zahraničí Tobias Ellwood.

Již vloni Británie uvedla na trh, jako první země mimo muslimský svět,  islámské obligace sukuk. David Cameron se tehdy netajil britským plánem konkurovat  – ve finančnictví podle islámského práva – Dubaji  a přilákat do Londýna blízkovýchodní investory.

Tobias Ellwood zdůraznil britské zájmy na “mírovém a prospívajícím”  Blízkém východě. Dlouhodobá bezpečnostní strategie musí, podle Ellwooda, “mít v srdci prosperitu.”

Náměstek rovněž zmínil úspěšné islámské investice, které byly využity na některé z největších projektů města, včetně olympijské vesničky a mrakodrapu Shard.

Londýnský starosta Boris Johnson k tomu dodal, že Londýn upevňuje svou pozici “osmého emirátu světa” a zdůraznil, že světoví boháči v Londýně najdou pro své peníze bezpečné prostředí.

“Existuje spousta mýtů o mezinárodních investicích, o tom, že stavění domů v Londýně velkými zahraničními investory by mohlo nějak vytlačit místní Londýňany. To není ten případ. Středněvýchodní investice do přístaviště Canary Wharf, olympijské vesničky a rozvoje celého města nám pomohly stavět domy pro obyčejné Londýňany a řešit tak největší ekonomický problém našeho města.”

Islámské bankovnictví pracuje s postupy, které jsou ve shodu s náboženským právem šaríou, především v otázce zákazu úroků. V současné době v Británii působí šest islámských bank a dalších dvacet bank nabízí islámské finanční produkty.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Příprava na Korán

Další článek

Židovský den konstruktivního konfliktu