Tak takový vzkaz vyslal prezident Zeman všem obyvatelům naší země. Všem nekuřákům, kteří si do teď mysleli že dělají pro své zdraví něco dobrého. I všem kuřákům, ve kterých do teď hlodala pochybnost.

Ale především všem mladým, kteří tak nějak váhají mezi tím, co se tvrdí a tím, co by bylo „cool“. Pan prezident se pochlubil výsledky své zdravotní prohlídky: „Plíce, protože jsem vášnivý kuřák, jsou naprosto čisté. Nedávno jsem byl na rentgenu, říkali: Vy jste nekuřák, že?“

Přejme panu prezidentovi pevné zdraví. Ale on bohužel neřekl, … ačkoliv jsem vášnivý kuřák …, on řekl, …protože jsem vášnivý kuřák… . Lepší pobídku ke kouření si naše mládež už přát nemohla.

Jenom tak rozšířil svůj výrok z října 2013: „Chtěl bych vás upozornit, že já jsem začal kouřit až ve 27 letech, kdy se můj organismus plně vyvinul a tabák vůči němu nebyl nebezpečný. Dovolte mi, abych vašim dětem doporučil obdobný postup. Aby počkaly do 27 let a potom kouřily zcela bez rizika.“

Za tento výrok se později zcela nezvykle omluvil. Jak to s tou omluvou myslel upřímně ukázal svým výrokem z tohoto týdne.

 

1 Komentář

  1. Erich
    2.5.2015 – 13 Iyyar 5775 v 10:17 — Odpovědět

    Když by lidé Zemana v tomto ohledu následovali a své první experimenty s kouřením odsunuli na svůj 27 rok, pak by tabákový průmysl mohl přejít tak akorát na výrobu vonných tyčinek. Víte Tomáši skutečně v tomto věku se závislost buduje hůře a také nemá tak devastující dopady a to byla pointa toho bonmotu. Ale já myslel, že je to známá informace. Už jenom to, že by nekouřily maminky před svý 27 věkem by ovlivnilo vztah k nikotinu u jejich dětí, nejenom tím že by chyběl vzor v rodině atd atd.

    Já si představuji, co by nastalo pokud by se ta Zemanovu rada stala skutečnou striktně dodržovanou praxí. V podstatě bychom pak s odstupem let o této návštěvě a onom výroku hovořili jako o popravě tabákového průmyslu v přímém přenosu. Myslím, že ti tabáčníci měli tenkrát děsně stažené svěrače aby náhodou nikdo nevzal Zemana za slovo, aby se nikdo nezamyslel nad praktickým dopadem této "rady". Což se taky stalo, nejspíše pak děkovali všem svatým, když viděli co z toho udělal ten náš tisk.

    Prostě starého psa novým kousků nenaučíš nebo dost blbě. A tak je to i stím hulením. To byla ta pointa zemanovic sdělení.

    2
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Francúzsko: 100 miliónov EUR na boj proti rasizmu

Další článek

Upřímná myšlenka je rychlejší než rychlost světla na druhou