Deváťák z texaského Irvingu byl zatčen poté, co jeho učitel zavolal policii kvůli podezření, že dítě vyrobilo bombu.

Podle zprávy The Dallas Morning News přinesl čtrnáctiletý Ahmed Mohamed do školy hodiny, vlastnoručně vyrobené z pouzdra na tužky, aby udělal dojem na učitele. Na nižším stupni byl Ahmed členem školního robotického klubu a říká, že „na tomhle stupni žádný z učitelů neví, co dokážu.“

Ocenění se ale nedočkal. Místo toho skončil v želízcích a hrozí mu obvinění z pokusu o výrobu falešné bomby, přestože policie uznává, že Mohamed řekl spolužákům i dalším osobám ze školy, že podomácku sestrojené zařízení jsou digitální hodiny.

„Vzali mě do místnosti s pěti policisty,“ říká student, „vyslýchali mě, prohledali mi věci a sebrali mi tablet a můj vynález.“ Následně byl Ahmed Mohamed prozatímně vyloučen ze školy a policie případ vyšetřuje.

Na amerických sociálních sítích tento incident vyvolal intenzivní debaty o islamofobii v USA.

3 Komentářů

  1. danny
    17.9.2015 – 4 Tishri 5776 v 16:58 — Odpovědět

    Ako piatak na Zdš som na na výtvarnej namalovat scénu ku skončeniu II.WW.Namaloval som oproti sebe bojujúce tanky.Vítazné(nehoriace)mali hviezdu,porazené(horiace)svastiku.Pre zozlíšenie.
    A nastalo,že otec musel do školy,že šírim ideje fašizmu.To nebol koniec.Uličný výbor skúmal rodinné podmienky.A skončilo to preradením na inú Zdš.
    Naštastie,pre mna,nebol Net,nevyvolal som rozsiahlu diskuziu o puerofobii.Neprenasledoval ma Zuckerberg a iný intoši.Skrátka štastné dieta.smile

    1
    0
  2. dada
    18.9.2015 – 5 Tishri 5776 v 08:55 — Odpovědět

    Danny, moji rodiče byli spolu s kamarádovými povoláni do školy taky kvůli naší výtvarné produkci, nevím, jak nás taková kravina napadla, ale malovali jsme pece, že upečeme Brežněva (vzhledem k útlému věku se dá předpokládat i inspirace Perníkovou chaloupkou). Naštěstí učitelka byla víc paní než soudružka (myslím i měla někoho na západě), rodičům domluvila, ať si dávají před náma pozor na hubu, a bylo to vyřízené :-))). Kdyby mě potkalo to co Vás, to bych špatně nesla, tehdy jsem školu ještě měla ráda :-). Nehledě na to, že za takovou produkci bych na té Vaší šla rovnou do polepšovny a rodiče za mříže.
    Tak snad se nám to nevrátí v jiné podobě…

    2
    0
  3. danny
    19.9.2015 – 6 Tishri 5776 v 08:53 — Odpovědět

    A to bola len piata trieda.smile.Do deviny sa stihla polícia,kriminálka a krajská správa Stb.smile
    Co nastane perfektne zhrnul Cyril Hoschl na Reflexe.(Europa ma sekundu na záchranu).

    2
    1

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Ubylo bližních?

Další článek

Já už si myslel, že ve Sněmovně sedí samej vůl, a vono ne!