Když se řekne jazz, někteří si představí divoké rytmy, které nezkušeného posluchače můžou přinejmenším zmást. Nebo si můžete představit jazz první polovinu 20.století, vsadit na ověřené interprety a nostalgicky se přenést v čase i lokalitě. A právě toto dokáže zpěvačka Naama Gheber.

 

Sedmadvacetiletá muzikantka se narodila Be´er Sheva dvěma velmi pracovitým vědcům. Ve čtyřech letech se rodina přestěhovala na východ USA a nový domov našla V Baltimoru. Hudebně nadanou dcerku zapsali na hodiny klavíru a ani netušili, že tím její hudební vzdělání rozhodně nekončí. Vědecky založení rodiče ji místo zpěvu sice přihasili do dramatické výchovy, ale hudba stejně vyhrála.  Po absolvování střední školy odjela do Tel Avivu, kde několik týdnů docházela na soukromé hodiny zpěvu. A tady se taky rozhodla, kudy se budou ubírat její hudební roky. Jazz.

V Tel Avivu zpěvačka zůstala několik dalších let, vystudovala Centrum pro jazzová studia. Slavné písně legendárních amerických muzikantů ji učarovaly nejvíc. Objevovala je i v dalších letech v New Yorku, kde studovala a získávala první posluchače ve slavných jazzových klubech.  Dnes má kontě koncerty ve Spojených státech, Izraeli i Evropě.  Její repertoár tvoří hudba skutečných legend – Cole Porter, Jerome Kern, Ella Fitzgerald nebo Billie Holiday. Kromě zpěvu se věnuje taky pedagogické činnosti. Vede workshopy pro děti i dospělé. Zaměřuje se na hru na klavír, jazzový zpěv a hudební teorii.

 

Do České republiky zavítá v rámci svého evropského turné. V pražském klubu U Malého Glena vystoupí společně se svou kapelou 18.kvěna. Koncert začíná ve 21:00.

http://malyglen.cz/cz/pages

https://www.naamagheber.com/

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izrael jako čestný host na Světu knihy 2018

Další článek

Městské divadlo Mladá Boleslav uvede další hru Hadar Galron. V režii autorky