Ozbrojený útočník při pokusu o vniknutí do moskevské synagogy postřelil bezpečnostního pracovníka. Incident se odehrál v hlavním městě Ruska v noci v předvečer židovského Nového roku.

Podle místního tisku muž vstoupil do moskevské synagogy s pistolí a benzinovým kanystrem a vyhrožoval podpálením svatostánku. Motivy jeho jednání dosud nejsou známy.

Rabín synagogy Pinchas Goldschmidt informoval na svém Facebookovém profilu, že „ruský občan se pokusil zaútočit na Synagogu chorálu v průběhu bohoslužeb, kdy se mnou v budově bylo víc než 150 lidí. Podle policejních zdrojů u sebe měl kanystr s benzínem a pistoli. Během potyčky zranil jednoho ze strážců synagogy.“ Reportérům, kteří byli přítomni zatýkání, útočník řekl, že jednal „za Rusko.“

Synagoga chorálu, situovaná v centru Moskvy, je největší synagogou v Rusku. Je také jednou z nejznámějších; i  Golda Meirová a členové první izraelské delegace vyslané do Ruska se účastnili bohoslužeb v tomto chrámu.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Světlo a oheň

Další článek

Danajský „přítel“