Zdroj: novascena.cz

Divadelní představení s názvem Open for Everything argentinské choreografky Constanzy Macrasové o  životě romských komunit dnes uvede Nová scéna pražkého Národního divadla.V inscenaci, která je  součástí festivalu Tanec Praha, účinkují profesionální tanečníci skupiny Dorkypark i romští umělci.

Macrasová říká, že projekt Open for Everything se soustředí na  “jinakost” Romů, kteří nemají psanou historii.  Je složena z ústní lidové slovesnosti, legend, tradic a zvyků předávaných z generace na generaci. Taneční představení se chce zamyslet nad tím, zda i v dnešní společnosti může takový způsob života existovat.

Na projektu spolupracují mladí romští zpěváci, tanečníci, hudebníci, a herci z Česka, Slovenska a Maďarska se členy uměleckého souboru Macrasové. Ti pocházejí z Izraele, Německa, Nizozemí, Kanady a Jižní Koreje. Česká republika je tu zastoupena herečkou Markétou Richterovou, zpěvačkou  Ivetou Millerovou a Monikou Peterovou. Představení doprovází pětičlenná kapela, v jejímž repertoáru se snoubí tradiční romská hudba s jazzem, funkem, balkánskou dechovkou a etnickou hudbou .

Redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Žhářský útok na ubytovnu přistěhovalců v Izraeli

Další článek

Před 30 lety Izrael zahájil operaci Mír Galileji