Zdroj: Shekel

Greta Berlinová, americká spoluzakladatelka propalestinské skupiny Free Gaza Movement zveřejnila 30. září v oficiálním Twitteru organizace tvrzení, že “Sionisté provozovali koncentrační tábory a pomáhali zavraždit miliony nevinných Židů.”
Twitter odkazoval na video, v němž se tvrdí, že Hitler byl členem sionistické strany, zamýšlející obrátit židy k sionismu, a že  “židé chtějí v Izraeli jako výraz díků vztyčit Hitlerovu sochu”. Podle Aviho Meyera, který sleduje sociální média pro Židovskou agenturu pro Izrael, se zdá, že osoba, která video namluvila, je teoretik antisemitských konspirací Eustace Mullins.

Kanadský deník National Post ve zprávě o Tweetu Berlinovou citoval: “Publikovala jsem to, aniž bych se na to podívala. Lituji toho, že jsem to jen tak bez shlédnutí zveřejnila. Už se to nestane.” Berlinová prý říká, že měla v úmyslu text zveřejnit na své soukromé facebookové stránce a z Twitterového účtu Free Gaza jej poslala omylem.

Organizace Free Gaza Movement proslula pokusem narušit blokádu Gazy v roce 2010.

Internetový zpravodajský portál The Jerusaem Post uvádí, že FGM je napojena na radikální islamistické organizace a snaží se o delegitimizaci práva Izraele na existenci.

Autor: redakce Shekel.cz

Zdroj: www.jpost.comwww.czech.ruvr.ru

1 Komentář

  1. 7.10.2012 – 21 Tishri 5773 v 14:48 — Odpovědět

    Nic nového pod sluncem, konstatoval už moudrý Šlomo ha-melech. Škoda virtuálního papíru tady na Šekelu :O))

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Členka pirátské strany bojuje proti kopírování

Další článek

Interview s Markem Čejkou