Zdroj: ihned.cz

Tedy nevěděl jsem, komu to tam hodit. Ale některé argumenty měly svou váhu. Těžkou váhu. Toto je taková zpověď českého voliče.    Našeho nového pana prezidenta naštvala televize SME a tak přestal komunikovat se všemi slovenskými novináři. Moje řeč! Konečně to těm nabubřelým cizákům budeme pořádně ukazovat. Budeme národ sebevědomý a hrdý. A pan prezident nás povede a takto se všem předvedeme.

Vždyť pan prezident přeci vždycky říkal, že novináři jsou jen žumpa a hnůj. I to oficiální výrazivo konečně dostane takovou tu pravou, lidovou podobu.

Ale když náš současný zlotřilý prezident Klaus prohlásil, že v případě vítězství Karla Schwarzenberga bude zvažovat o emigraci, tak to byl tedy těžký argument. Toho arogantního a ješitného hnědokožce, jak zde také zaznělo, bychom se tak definitivně zbavili. A za tu amnestii, tak za tu si tedy to vyobcování fakt zaslouží. To jsem tedy skutečně považoval za nejrozhodnější argument, proč to hodit Karlovi.

Ale nakonec jsem se rozhodl pro Miloše. Ze všech stran se na mě šklebily billboardy: Konec této vlády, volte Zemana. No kdo by na tohle neslyšel? Schodek rozpočtu klesá, korupce se odhaluje jako nikdy dříve, tak to ta vláda fakt musí od koryta! Ale já jsem takový prosťáček a nějak nechápu, jak toho tedy chce pan nový prezident dosáhnout.

Jenom se ho nějak bojím na to zeptat. Dozvěděl bych se, že jelikož nevím…, nebo protože jsem zjevně nečetl …, či že kdybych znal … a nakonec bych asi stejně přímou odpověď nedostal. A pokud bych zároveň nebyl označen za idiota, měl bych vlastně štěstí.

Ale to je asi vysoká politika a té já nerozumím. Tak se zase budu muset zabývat těmi přízemními problémy jako jak uživit rodinu a vydělat přitom na daně a mimo jiné i plat našeho prezidenta, či jak se daří dětem ve škole. Kdy si necháme opravit tu prasklou trubku v koupelně, nebo kdy už se konečně odhodlám k tomu, abych vyplnil daňové přiznání za minulý rok. Určitě ten formulář bude zase jiný, jako každý rok. To jsou věci, které mě trápí. A ne jestli je na hradě Kačer Donald nebo Méďa Béďa.

Autor: Tomáš Flaška

3 Komentářů

  1. Antonín Blažek
    27.1.2013 – 16 Shevat 5773 v 19:31 — Odpovědět

    O V. Havlovi se traduje, že má má svědomí morální úpadek Českého národa. O V. Klausovi se povídá,že jeho zásluhou šla prosperující ekonomika socialistického Československa do háje.
    Každý kdo po těchto dvou pánech usedne do prezidentského křesla to bude mít v podstatě jednoduché. Nic moc už pokazit nemůže.
    PF 2013 přejí Mayové

    0
    0
  2. Jana Lásková
    31.1.2013 – 20 Shevat 5773 v 11:50 — Odpovědět

    A kde se to traduje, že morální úpadek způsobil prezident Havel? Asi jen ve vašem chorém mozku, Blažku… Anebo v plebsu, hlupáčcích, kteří uvěřili, že jim korupce umožněná Klausem a Zemanem přinese tlustější krajíce a máslo na chleba. Blbci blbcům, máte to tady, co si zasloužíte.

    0
    0
  3. Antonín Blažek
    3.2.2013 – 23 Shevat 5773 v 06:05 — Odpovědět

    Milá Janičko, když si pozorně přečteš ad2)Jana Lásková, tak to je ukázkový příklad morálního úpadku způsobeného V. Havlem. No a to je ta lepší varianta. Mohlo by se jednat i o nekrofilii. A to by byla velice vážná věc.
    PF 2013 přejí Mayové

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Interview s Danielem Sidonem

Další článek

Romové a vězení