Zdroj: eurozpravy.cz

Zatímco otázka náboženství se nevyskytuje v žádných debatách , které následují po vražedných útocích nemuslimů v Americe; odhalení muslimské víry pachatelů bostonských útoků ihned vyvolává debatu o islámu.“Terorista je terorista! Vrah je vrah!” řekl Quresh Dahodwala, jaderný fyzik a lídr muslimské komunity v Jižní Jersey.

Když došlo k bostonskému útoku, byly oči všech upřené k informaci, kdo zabil 3 lidi a mnoho dalších zranil. Ale jak zprávy začaly hovořit o zapojení dvou mladých čečenských muslimů, začalo se mluvit o propojení islámu s terorismem.

„Jsem zděšen. Mé srdce se obrací ke všem obětem tohoto činu.“ řekl Dahodwala.

„Je to lidská tragédie, ale náboženství údajných atentátníků nemůže být s tímto činem spojováno.“

Američtí muslimové byli mezi prvními, kdo útoky v Bostonu odsoudili.

Muslimští vůdci zopakovali, že takový akt je v rozporu s učením islámu, který násilí a terorismus zakazuje.

„Jsem velmi naštvaný na to, že muslim udělal něco takového.“ řekl imám Mustafa Al- Amin. „Stále tvrdím, že islám je náboženství míru.“

Ačkoli nejsou žádné oficiální odhady, USA je domove zhruba 7-8 milionů muslimů.

Dle průzkumu je většina amerických muslimů ke své zemi loajální a optimističtí ke své budoucnosti v USA.

Muslimská komunita si stěžuje na uplatňování dvojích standardů v případech, kdy do útoku je zapojen muslim.

„Kdo se ptal, jakého náboženství byl Adam Lanza, který zabil 20 školáků a 6 dospělých v  loňském roce?“ zeptal se Qásim Rašíd,  mluvčí islámského hnutí ahmadíja, které je většinou muslimů považováno za sektu.

„Pokud se nemuslimové dopustí teroristického činu, jsou chápáni tak, že jsou odpovědni jen sami za sebe a své chování. Když je pachatelem muslim, pak je zodpovědná celá muslimská komunita?“

Dahodwala souhlasí a zdůrazňuje, že islám odmítá násilí a terorismus.

Od útoků 9.11. mnozí muslimové vnímají zvýšenou diskriminaci kvůli svému odlišnému oděvu a své identitě.

Nedávná zpráva Rady pro americko-islámské vztahy zjistila, že islamofobie je na vzestupu.

Autor: redakce Shekel.cz

Zdroj: echoroukonline.com

15 Komentářů

  1. 24.4.2013 – 14 Iyyar 5773 v 15:15 — Odpovědět

    Dovolím si ocitovat wikipedii:
    Terorismus je užití násilí nebo hrozby násilím s cílem zastrašit protivníka a dosáhnout politických cílů. Terči teroristických akcí jsou většinou civilisté. Mezi teroristické metody patří atentáty, bombové útoky, únosy osob nebo dopravních prostředků a další násilné akty. Akty násilí bývají plánovány tak, aby u veřejnosti vyvolaly pocit strachu a nejistoty. Někdy má terorismus podobu vydírání s cílem dosáhnout splnění konkrétních politických požadavků. Vedlejším účelem teroristických akcí je také získání publicity.

    Splňuje uvedené chování znaky terorizmu? Dle mého názoru jednoznačně.

    Pokud bychom se na to podívali okem českého právního řádu, tak:
    (1) Kdo v úmyslu poškodit ústavní zřízení nebo obranyschopnost České republiky, narušit nebo zničit základní politickou, hospodářskou nebo sociální strukturu České republiky nebo mezinárodní organizace, závažným způsobem zastrašit obyvatelstvo nebo protiprávně přinutit vládu nebo jiný orgán veřejné moci nebo mezinárodní organizaci, aby něco konala, opominula nebo trpěla,

    g) vydá lidi v obecné nebezpečí smrti nebo těžké újmy na zdraví nebo cizí majetek v nebezpečí škody velkého rozsahu tím, že způsobí požár nebo povodeň nebo škodlivý účinek výbušnin, plynu, elektřiny nebo jiných podobně nebezpečných látek nebo sil nebo se dopustí jiného podobného nebezpečného jednání, nebo takové obecné nebezpečí zvýší nebo ztíží jeho odvrácení nebo zmírnění […]

    I podle českého právního řádu by uvedené jednání bylo kvalifikováno jako terorizmus.

    Problém muslimské komunity vidím v tom, že není dostatečně statečná na to, aby se jasně distancovala od podobného jednání, a to jak ve státech, tak v zahraničí. Muslimští čelní představitelé často terorizmus podporují. Mohu zmínit třeba Jásira Arafata, Kadáfího, organizace Černé září, OOP, Fatah, Hizbaláh, Hamás… Dokud bude terorizmus podporovaný čelními představiteli muslimů, ať už náboženskými nebo světskými, či dokonce oficiální politikou některých oblastí a států, tak se situace nezmění.

    0
    0
  2. Miguel
    24.4.2013 – 14 Iyyar 5773 v 16:09 — Odpovědět

    Islám odmítá násilí? Odkdy? Někdo přepsal korán?

    0
    0
  3. Andy
    24.4.2013 – 14 Iyyar 5773 v 17:53 — Odpovědět

    Ještě je potřeba zmínit kosovskou ÚČK, to je jasný důkaz islámského teroru a provázanosti muslimské ideologie a činů.

    0
    0
  4. E
    24.4.2013 – 14 Iyyar 5773 v 20:18 — Odpovědět

    Tak co se o tom všem dá říci ze stoprocentní jistotou, je že hoši z Blackwater totálně selhali.

    http://www.project.nsearch.com/profiles/blogs/boston-the-official-conspiracy-theory-collapses

    pár obrázků:

    https://www.google.cz/search?num=40&newwindow=1&client=firefox-a&hs=ztQ&rls=org.mozilla:cs:official&q=blackwater%20boston&um=1&ie=UTF-8&hl=cs&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=-yl4UZH9AYiPtAanqoHwAg&biw=1173&bih=525&sei=2Sp4Uf6KBseotAbv4IDQCw#imgrc=o2WMqUCIY-INpM%3A%3BQD0GcQnDvovwBM%3Bhttp%253A%252F%252Ffiles.abovetopsecret.com%252Ffiles%252Fimg%252Fyj51709389.JPG%3Bhttp%253A%252F%252Fwww.abovetopsecret.com%252Fforum%252Fthread941266%252Fpg1%3B700%3B789

    Další názor:
    http://www.debka.com/article/22914/

    A zase obrázky:
    http://21stcenturywire.com/2013/04/19/michael-savage-rips-obama-and-federal-cover-up-of-boston-bombing-and-release-of-saudi-national/

    0
    0
  5. Refael
    24.4.2013 – 14 Iyyar 5773 v 23:48 — Odpovědět

    Chapu, ze je to na jednu stranu nefer k opravdu mirumilovnym Muslimum, ale na druhou stranu prave ta absence vyjit na verejnost a i treba formou protestu-demonstraci vyjadrit odpor ke zneuzivani Koranu k terorist.utokum. Pak osobne verim tomu, ze obecna verejnost to oceni a nebudou hazet vsechny Muslimy do jednoho pytle.
    Pokud vsak budou sedet doma a odpor k temto cinum si reknou jen soukrome, pak pro ostatni verejnost je to znamka tiche podpory.
    Problemem je i to, ze vami zminovany Adam Lanza se nikde nemohl nabozensky indoktrinovat proto, co chtel a udelal. Proto je to masovy vrah. V tom se zasadne lisi od pripadu muslim.extremistu, kterym jsou vymyvany mozky od narozeni formou vychovy ci od pozdejsiho veku naboz.nenavisti ke vsemu neislamskemu.
    Rabini i farari obecne nenabadaji k vrazednym utokum proti jinym nabozenstvim, to se ovsem neda rici o imamech(samozrejme ne vsichni).
    Proto verejnost to vnima takto.
    Drive jsem TVRDE obhajoval nazor, ze Islam jako takovy je mirumilovny, ale jedna holcina se mne zeptala: “Pokud je tak mirumilovny, proc Islam zada smrt pro nekoho, kdo chce svobodne odejit z Islamu”. Na to jsem do ted nenasel odpoved.
    Uz jsem to tu psal, pokud by Zide delali podobny bordel(terorist.utoky jim zastitene Koranem) po celem svete, nedovedu si vubec predstavit, ze by zidovsky narod sedel doma pasivne bez hlasitych protestu.
    Ano, obcas tu a tam Zid obcas spacha teror.utok(naposledy v Hebronu v r.1994-B.Golstein) s mnoha mrtvymi, ale nastesti je tech utoku tak malo, ze krome Muslimu nejen na Blizkem vychode, kteri z toho se snazi vytezit maximum a jsou defakto radi, ze to udelal Zid jenom proto, aby demonstrovali, ze i timto osamocenym teror.cinem jsme my Zide minim.stejni jako oni a tudiz nemame pravo kritizovat radik.Muslimy za poctem mnohonasobne prevysujicich utokum i obetich.
    Take je OBROVSKE pokrytectvi je strany Muslimu, ze jinak berou smrt Muslima rukou jineho Muslima a jinak rukou nemuslima.
    Pokud Izraelec ci jiny zabije i jedineho Muslima, cely ababsky svet a jejich zapadnich uzitec.idiotu se mohou zblaznit. Mluvi o genocide, rasismu, Holocaustu, pali se nase vlajky apod., popripade demoluji ambasady, pokud vsak sami Muslimove zabiji mnohonasobne vice svych bratru, zadne velke demonstrace ci demolice arab.ambasad se nekonaji, proc? Protoze ti vrahove maji stesti, ze jsou Muslimove.
    Tak jsem chtel nastinit, jak to citim sam.

    0
    0
  6. Karel79
    25.4.2013 – 15 Iyyar 5773 v 11:59 — Odpovědět

    Ne všichni muslimové jsou teroristé, ale téměř všichni teroristé jsou muslimové. Tuto zásadu slyšíme už řadu let a je pravdivá. A pan Mustafa Al Amin těžko přesvědčí čtenáře ( mimo muslimskou komunitu), že svá slova myslí vážně. Konspirativní budování teroristických buněk je celosvětový problém. Takže podobné články si redakce Shekelu může odpustit.

    0
    0
  7. Erich
    25.4.2013 – 15 Iyyar 5773 v 13:03 — Odpovědět

    Ad 6. On existuje i státní terorismus :

    No a že jsme všichni terčem manipulací ze stran “našich vlastních elit” je snad mladým bystrým hochům, že Karle79, zbytečné připomínat?

    http://www.ceskapozice.cz/zahranici/geopolitika/agent-carle-o-zdivoceni-cia-za-%E2%80%9Evalky-proti-teroru%E2%80%9C

    0
    0
  8. plan-9
    25.4.2013 – 15 Iyyar 5773 v 21:39 — Odpovědět

    jeste bych se ptal co cloveka dovede az k tomu, ze se stane teroristou?!
    nepujdu pro priklad daleko, chlap co zdemoloval barak ve frenstatu pod radhostem. v historii uz byli teroristi takovi i makovi, rudi, hnedi, islamsti, krestansti…………

    chtelo by to vystopovat co maji spolecneho. jak se z nich stanou
    natolik odhodlani jedinci, ze zapali roznetku.

    0
    0
  9. dada
    25.4.2013 – 15 Iyyar 5773 v 23:31 — Odpovědět

    ad8) Já tipuju: kromě prosté doblblosti nezralých mladíků, kteří si ještě nedovedou srovnat opravdové hodnoty v hlavě a jsou v podstatě jen zneužitými nástroji, podlehnou nebezpečné indoktrinaci spásonošů – zdá se mi, že je tam společný jakýsi pocit nadřazenosti, potřeba těm druhým ukázat, být výjimečný… Pohrdání a neshovívavost k ostatním, zahleděnost do sebe (ať už z důvodu nepřekonatelné frustrace, sebelítosti nebo samolibosti), neschopnost podívat se na sebe stejně kriticky jako na ostatní… tak nějak to na mě působí. Je to takový nějaký perverzní způsob, jak vyniknout.

    0
    0
  10. 30.4.2013 – 20 Iyyar 5773 v 01:03 — Odpovědět

    10. Jen zcela na okraj. Sikariové se v Jerušalajmu v dobách Šamaje a Hillela chovali taky jako hovada, v Belfastu to skřípalo a bouchalo ještě tuhle nedávno, co dovedl křesťan provést s katary, je taky dost hustý a plakátky mladých komunistů z Havlíčkova Brodu anebo chování ruských neonek radši nekomentovat… Docela by mne zajímal nějaký primární text z koránu, který lze interpretovat jako: zakládejte teroristické buňky…
    Takže, ono to s náboženstvím nemá vůbec nic společného, zatímco každá ideologie teror vítá. Debata o náboženské ideologii samozřejmě smysl má, ale plést si ji s debatou o islámu či náboženství není zdravé :)

    0
    0
  11. mordi
    3.5.2013 – 23 Iyyar 5773 v 10:10 — Odpovědět

    ad 10. Co se týká židů jako teroristů, nemusíme chodit tak daleko, stačí připomenout Avrahama Sterna a jeho pověstný gang, Lechi:

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Lechi

    a tím se dostáváme i ke státnímu terorizmu izraele:

    “Lechi stála za vraždou lorda Moyna v Káhiře v listopadu 1944 a prováděla řadu útoků proti britské správě a palestinským Arabům. Britskou mandátní správou byla označena za teroristickou organizaci a nově vzniklou izraelskou vládou byla zakázána podle protiteroristického zákona, schváleného tři dny poté, co příslušník Lechi v září 1948 zavraždil vyslance Organizace spojených národů Folke Bernardotta. Rada bezpečnosti OSN označila Bernardotteho vrahy za „kriminální skupinu teroristů“ a Lechi byla obdobně odsouzena dalším vyslancem OSN Ralphem Bunchem.

    Izrael vyhlásil 14. února 1949 amnestii vztahující se na všechny členy Lechi. V roce 1980 byla skupina poctěna zavedením stuhy Lechi, vojenského vyznamenání udíleného „za vojenskou službu před založením Státu Izrael.“ Jedním z vůdců Lechi byl pozdější izraelský premiér Jicchak Šamir.”

    “Lechi tak musela získávat prostředky různým pokoutním a nezákonným způsobem, ze soukromých darů, výpalného a bankovních loupeží. V očích Britů i většiny představitelů sionistického hnutí byla Lechi skutečným zločineckým gangem. Mezi jejími oběťmi ta kromě britských vojáků a Arabů byla i řada Židů, kteří zahynuli při útocích buď náhodně nebo byli přímo cílem akce.”

    “Jednání s nacisty
    Kopie dopisu německému atašé v Istanbulu zmiňující nabídku na spolupráci ze strany „Národní vojenské organizace v Palestině“

    V letech 1940 a 1941 se Avraham Stern prostřednictvím svého vyslance Naftali Ljubenčika pokoušel jednat s nacistickým Německem o společném boji proti Británii prostřednictvím nacistického úředníka Wernera Otto von Hentiga. Návrhy Lechi byly ovšem německou stranou ignorovány (Lechi pravděpodobně netušili, že tou dobou již docházelo k intenzivní spolupráci mezi nacistickým Německem a velkým muftím Hadž Amínem al-Husejním).

    Nabídka na spolupráci byla přeposlána přes Istanbul německému velvyslanectví v Ankaře a odtud 21. ledna 1941 do Berlína. Berlín na tuto nabídku nikdy neodpověděl. Z hlediska pozdějšího vývoje situace se jedná o jednu z nejabsurdnějších situací druhé světové války.”

    “Bombové útoky

    12. ledna 1947 spáchala Lechi útok na britskou policejní stanici v Hajfě, při kterém čtyři lidé zahynuli a na 140 bylo zraněno. 29. února byla Lechi podminována trať Haifa-Káhira severně od Rechovot. Při útoku bylo zabito 28 vojáků a 35 zraněno. Při útoku 31. března 1948 bylo při útoku na tutéž trať severně od Binjaminy zabito 40 civilistů, většinou Arabů, a 60 zraněno. Útok byl připisován rovněž Lechi.”

    Připomeňme si i slavný irgun:
    http://cs.wikipedia.org/wiki/Irgun

    “Poté, co se koncem roku 1943 ujal vedení skupiny Menachem Begin, vyhlásil Irgun v únoru 1944 odboj proti Britům. Mezi aktivity Irgunu patřil například bombový útok na hotel Krále Davida v Jeruzalémě (červenec 1946), bombový útok na britské velvyslanectví v Římě (říjen 1946), osvobození židovských vězňů z věznice v Akku (květen 1947) a masakr v arabské vesnici Dejr Jásin (duben 1948).

    Po vzniku Izraele byl Irgun rozpuštěn v izraelské armádě. Jeho poslední vůdce Menachem Begin následně založil stranu Cherut, která byla v prvních izraelských parlamentních volbách zvolena do Knesetu. Díky svým postojům, předsedovi a provázanosti s Irgunem se ale Cherut dostal do izolace a na dlouhá léta se stal hlavní opoziční stranou. V 60. a 70. letech se Cherut sloučil s několika středovými a pravicovými stranami nejprve v alianci Gachal, posléze ve stranu Likud, která je na izraelské politické scéně dodnes. Ve volbách v roce 1977 vyhrál Beginův Likud parlamentní volby a on se tak stal prvním izraelským pravicovým premiérem. I přes obavy z radikalismu to byl nakonec právě Begin, kdo uzavřel vůbec první mírovou smlouvu s arabským státem (Egyptem), za což byl oceněn Nobelovou cenou za mír.”

    Je zajímavé, že vůdce teroristické skupiny, který měl toho tolik na svědomí, dostal nobelovu cenu míru. Begin ale nebyl jediným takto oceněným teroristou, zrovna tak můžeme připomenout Jásira Arafata.

    0
    0
  12. mordi
    3.5.2013 – 23 Iyyar 5773 v 10:33 — Odpovědět

    A ještě bych přiblížil toho velvyslance OSN Folke Bernadotta, kterého zabili teroristé ze Sternova gangu, názor, jestli to bylo správné či ne si udělejte sami:

    “Během války zachránil více než 15 000 válečných zajatců ze západní Evropy z nacistických koncentračních táborů, včetně asi 10 000 Židů.”

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Folke_Bernadotte

    “Druhý plán

    Druhý plán byl rozdělen na sedm základních předpokladů a devíti požadavků. Předpoklady zněly:

    V Palestině by měl být nastolen mír a vůle nastolit harmonické vztahy mezi Židy a Araby
    Stát Izrael existuje a není důvod, proč by tomu tak nemohlo být a proč by tento fakt měl být zpochybňován
    Hranice států musí být buď uznány zúčastněnými stranami, nebo OSN
    Důraz by měl být kladen na homogenitu a celistvost svěřených území a tudíž není nutné se řídit striktně hranicemi vytyčené plánem OSN z 29. listopadu 1947
    Práva a nároky uprchlíků by měla být jasně definována
    Jeruzaléma by se měla týkat zvláštní dohoda
    Zodpovědnost mezinárodního společenství by měla být dána najevo zárukami důležitými k překonání vzájemné nedůvěry a v souladu s lidskými právy

    Současný klid zbraní by měl být nahrazen co nejdříve mírovou dohodou nebo alespoň dohodou o příměří
    Hranice mezi židovským a arabským státem by v případě absence dohody měla vytyčit OSN
    Negevská poušť by měla být arabská
    Oblast od Falúdže na sever až po Ramlu a Lyddu by měla být arabská
    Galilea by měla být židovská
    Haifa by měla být svobodným přístavem a Lydda svobodným letištěm
    Jeruzalém by měl být zvláštní oblastí pod kontrolou OSN
    OSN by měla převzít záštitu nad řešením celého konfliktu
    Arabští uprchlíci z území kontrolovaných Izraelem by se měli vrátit do svých domovů, eventuálně by jim měla být přiznána kompenzace

    Také tento návrh byl oběma stranami odmítnut. Židovská strana nesouhlasila se vzdáním se dobytého, udrženého a draze zaplaceného území, stejně jako se nehodlala smířit s návratem uprchlíků, kteří podle jejich tvrzení odcházeli ze země většinou dobrovolně (případně se účastnili bojů proti Izraeli), ačkoli jim bylo jasně řečeno, že nový stát Izrael uznává jejich práva a považuje je za své občany. Arabská strana v té době rovněž nebyla připravena na dělání kompromisu a existenci jakéhokoli židovského státu považovala za nemyslitelnou.
    Atentát

    Folke Bernadotte předložil svůj návrh 16. září 1948. Druhého dne, poté co byl jeho návrh odmítnut, Bernadotte cestoval společně se svým doprovodem do západního Jeruzaléma. Poblíž budovy YMCA v západním Jeruzalémě jim cestu přehradil jeep s muži oblečenými do izraelských armádních uniforem. Jeden z ozbrojených mužů, Jehošua Kohen, seskočil z jeepu, prostrčil oknem Bernadotteho vozu samopal MP40 a vypálil dovnitř dlouhou dávku. Bernadotte a jeho pobočník, plukovník André Serot, byli na místě mrtvi.

    Vrazi nebyli nikdy dopadeni ani postaveni před soud. K útoku se později přihlásila Lechi, židovská teroristická organizace, která již byla zodpovědná za vraždu Lorda Moyna. Účast Lechi na vraždě byla později několikrát zpochybňována. Řada jejích příslušníků se ocitla ve vězení, Lechi byla ze strany Hagany a Irgunu odzbrojena a v podstatě přestala existovat. Její vedoucí činitelé skončili po zbytek války ve vězení, ale po skončení bojů v roce 1949 byli omilostněni. Jeden z podezřelých na plánování nebo spoluúčasti na vraždě byl i Jicchak Šamir, pozdější izraelský premiér, nebo Natan Jelin-Mor, poslanec Knesetu.”

    0
    0
  13. mordi
    3.5.2013 – 23 Iyyar 5773 v 10:39 — Odpovědět

    A ještě se můžeme o uvedeném atentátu na Bernadotta dočíst zde:

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Jeho%C5%A1ua_Kohen

    “Plánování celého atentátu dostal na starosti Jehošua Zetler, zatímco jeho provedení připadlo na Kohena, který si k sobě vybral dva dlouholeté členy Lechi: Jicchaka Ben Mošeho a Avrahama Steinberga.”

    0
    0
  14. mordi
    3.5.2013 – 23 Iyyar 5773 v 14:15 — Odpovědět

    A k masakru v Dejr Jásinu, který je připisován Lechi (Šternovu gangu) a Irgunu:

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Masakr_Dejr_Jásin

    “Na vesnici ale nakonec 9. dubna zaútočily místo Hagany oddíly Irgunu a Lechi o síle 110–120 mužů. Ti napřed amplionem vyzvali její obyvatelé, aby místo opustili (podle některých zdrojů však k varování nedošlo). Setkali se ale s tuhým odporem a dostali se pod palbu odstřelovačů a místních obyvatel. Vzhledem k nedostatečnému výcviku a špatné výzbroji rostl rychle počet raněných a mrtvých na straně Irgunu a Lechi, a to i mezi veliteli, který nakonec dosáhl 40 osob (35 raněných a 5 mrtvých). Zbylí velitelé již neměli situaci plně pod kontrolou a jednotlivé skupinky jednaly samostatně. Jejich členové se nakonec rozhodli vyčistit oblast pomocí ručních granátů a výbušnin. Celá akce trvala osm hodin a na jejím konci bylo ve vesnici mezi 110 a 250 mrtvými Araby (arabské zdroje uvádí 110 obětí, židovské 200–250 obětí), mezi nimiž byli muži, ženy i děti.”

    “Od této akce se okamžitě distancovala jak Hagana, tak většina hlavních židovských politických vůdců, včetně Židovské agentury.

    Arabové se za tento masakr pomstili již 13. dubna, když zaútočili na obrněný konvoj automobilů s lékaři, sestrami a pacienty směřující do židovské nemocnice Hadasa v Jeruzalémě, při němž zaživa uhořelo 77 osob.”

    0
    0
  15. dada
    6.5.2013 – 26 Iyyar 5773 v 11:38 — Odpovědět

    http://www.novinky.cz/zahranicni/svet/301115-pul-milionu-islamistickych-radikalu-pozadovalo-veseni-nevericich.html

    Toto sice není žádný teroristický čin, ale nevím, jestli to není ještě daleko horší… můžem se dohadovat, co se honí hlavou osamělému teroristovi, ale horší, co se honí v hlavách takové mase lidí, jak k těm děsivým představám o šíření své víry přišli… a jak předejít něčemu takovému?

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Jiří Meitner, portrét umělce s židovskými a valašskými kořeny

Další článek

Ulpan uvádí... Jak se překládá česká literatura do hebrejštiny