Zdroj: Shekel.cz

„I ti židi mně naučili víc o Bohu než vy,“ byla věta jenž jsme vyřkl na letním kongresu českých muslimů v roce 2005 a která předznamenala můj odchod z muslimské komunity a později i od islámu.

Tuto památnou větu jsem vyřkl na schodech třebíčského hotelu Grand do tváře jednomu z aktivistů Svazu muslimských studentů a mládeže (SMSM) Abasu Džahafovi z Jemenu. Od té doby se stala okřídlenou větou mnohá mých muslimských přátel a zároveň počátkem hluboké nenávisti od mnoha muslimů z českých mešit vůči mé osobě. Dovolil jsem si totiž ponížit je tím, že jsem se vyjádřit pochvalně o židech a ne o nich. Možná od té doby se začala samovolně budovat mezi muslimy má mýtická pověst agenta sionismu.

To ovšem není tak podstatné, neboť si za vše mohu sám. Islámské kongresy pořádané SMSM byly vždy pojaté dosti totalitně a nesvobodně, byť si je účastník platí, a místo toho, aby byly místem, kde se setkávali čeští muslimové při zábavě spíše připomínaly komunistická školení, kdy se mnohdy s  konvertity zacházelo jako s malými dětmi a ještě k tomu se jim cpaly do hlavy názory, jenž byly mnohdy divné i samotným rodilým muslimům.

A právě v roce 2005 se začal projevovat můj veřejný vzdor vůči chování arabských muslimů vůči konvertitům. Po přednáškách o tom jak je potřeba praktikovat islámské zákony zde v ČR a vzděláváni o tom jak jsou židé a křesťané falzifikátoři Alláhových slov, ale pořád lepší než ti bezvěrečtí atheisté, jsem to tenkrát nevydržel a svému kamarádovi Omarovi a Ladislavu Benešovi jsem řekl, pojďme do židovské čtvrtě podívat se na něco co my smysl.

A tak jsme šli. Navštívili jsme synagogu a já jsem řekl klukům, že s úcty k místu židovské čtvrtě by bylo dobré nasadit si jarmulku. Oni odvahu neměli, ale já ano. Láďa říkal, že to je na průser, že jak nás zmerčí nějaká muslimka na procházce bude od Arabů kravál. A já jsem mu řekl, no a? Tak aspoň bude vidět ta jejich úcta k židům a náboženská tolerance.

Samozřejmě, že k tomu došlo. Jedna muslimská konvertitka nás uviděla a podala hlášení muslimům na kongresu. Po návratu nastala scéna, kdy se milí muslimové rozčilovali, že jsem divný, když nosím v židovském městě jarmulku a že odvádím konvertity od studia islámu k poznávání židů. Tehdy i padla ona památná věta a já si začal uvědomovat, že problém není v těch muslimech, ale v tom jaké výklady islámu čerpají od islamistických teologů a netolerantních proudu z počátku islámu.

Na tomto kongresu se odehrála ještě jedna příhoda, jenž mi potvrdila můj názor o tom, že arabští muslimové nearaby pohrdají. Na snídaně byl určený rozvrh, kdy snídají ženy s rodinami a kdy svobodní muži (tj. konvertité). Poté byl vždy program. Ženy snídaly před muži a pravidelně přetahovaly se svými rodinami i o půl hodiny. Jenže ta půlhodina pak mužům chyběla a organizátoři (vesměs manželé těch žen) nebrali na to zřetel a nutili muže nasnídat se v pár minutách.

A tehdy jsem se vzbouřil poprvé otevřeně proti této diskriminaci. Změřil jsem si čas, kdy ženy opět přetahovaly snídani a poté nachystal jídlo a řekl ostatním, seďte teď, uvidíte islám. Samozřejmě přiběhl jeden z organizátorů Afif Alsanabani a začal na nás hulákat, že tam už nemám co dělat a máme být na přednášce saúdskoarabského šejcha. S klidem jsem mu řekl, že on s rodinou a alčini ženami ukradli 30 minut času, z naší snídaně a my se teď najíme svůj čas a ne, že jej budeme krátit.

 

Ten pohled nezapomenu do smrti. Měl pohled plný nenávisti, že si mu dovoluje nějaký kreténský český konvertita vzdorovat. Začal na mně ječet, že jen dělám problémy a jsme nedisciplinovaný apod. S klidem jsem ho ignoroval, dojedl snídani a v duchu se smál jeho vzteku z toho, že nemá autoritu. Právě podobné výstupy s muslimy v Čechách a na Moravě mi ukázaly pravou tvář jejich pojetí slámu.

Lidé jsou lidé, ale ideologie/náboženství je tím co zvyšuje či snižuje jejich sociální prahy citlivosti. A já si vždy říkám co je lepší čestní upřímní nevěřící, rasisté apod.? Nebo pokrytci, jak jsem je zažil mezi muslimy, křesťany a atheisty? Já v té době pozorně studoval Tomášovo evangelium a srovnával Ježíše s Mohammedem, abych tehdy ještě ve skrytu duše došel k poznání, že charakterem osobnosti a mravů je Ježíš lepší než Mohammed a stejně tak i Ježíšovo učení je lepší než Mohamedovo.

Fotogalerie z mé návštěvy židovské čtvrtě v roce 2005 i doličný předmět – jarmulka:

Autor: Lukáš Lhoťan

23 Komentářů

  1. 3.6.2013 – 25 Sivan 5773 v 12:32 — Odpovědět

    Pane kolego, nevím, zda ti zlotřilí arabští muslimové z třebíčského kongresu v roce 2005 byli reprezentativním vzorkem všech zlotřilých muslimských Arabů.

    (Poslední kongres jsem absolvovala někdy začátkem nebo v polovině 90. let v Ostravě a krom velmi složité ekonomické přednášky o nevýhodách úroků jsem se tam s ničím podivným, natož totalitním, nesetkala… ale to byla 90. létá, co bylo o dekádu později, nemůžu vědět.)

    Co ale vím je, že v týchž 90. letech jsem se svým známým z Kataru byla několikrát na pražském židovském městě a věřte, ač (nebo protože) hluboce věřící muslim, neměl žádný problém jarmulku si nasadit (fotografie ze Staronové synagogy máme dostud). Jediný, kdo se na nás divně tvářil a nutil nás vysypat i poslední špendlíček z fotografické brašny :) , byla ostraha Španělské synagogy, kam jsme šli na koncert a přednes básní o šoa.

    Mimochodem, svobodní muži byli jen konvertité? Všichni Arabové byli ženatí? Za dob, kdy jsem na kongresy jezdila já, byla svobodná většina mužů, Araby, Peršany a Turky nevyjímaje.

    0
    0
  2. danny
    3.6.2013 – 25 Sivan 5773 v 13:10 — Odpovědět

    Zabo-mysie vojny.Ked ma clovek na mysli,,ucinil ich k podobe..”tak pride na to (mozno),ze to je ideologicky,moralne,eticky najvacsie ,,oznamenie”,ktore nam bolo zdelene.Lebo clovek moze uponizit sam seba,vzdat sa cti,ale nemoze to nikdy urobit svojmu bliznemu.(pirkej).PRITOM NAVACSIE VOJNY SA VEDU KOLI NIECOMU,V COM SA VLASTNE LUDIA ZHODUJU.SMILE.

    0
    0
  3. Aranka Horvátová
    3.6.2013 – 25 Sivan 5773 v 15:58 — Odpovědět

    Lukáši, a máš taky rád Romáky ?

    0
    0
  4. J.Formánek
    3.6.2013 – 25 Sivan 5773 v 18:35 — Odpovědět

    Možná byl zbožnej až na půdu, ale neuměl korán a hadíthy. Tam se důsledně vyučuje antisemitismu a čtenář pak nemá už nikdy prostor antisemitismus zamítnout či odvrhnout. Máte nevyjasněnou představu či definici “zbožného muslima”. Pak si stěžujete na prohlídku brašny, ač dotyčnému nemohlo být jasné, jak moc je ten váš muslimo perfecto znalý islámského antisemitismu. Berete si to až moc osobně.

    0
    0
  5. Erich
    3.6.2013 – 25 Sivan 5773 v 21:19 — Odpovědět

    Ad 4. Jistě Jaroslave. Čili každý autentický muslim je již od přirození antisemita a je tedy naší svatou povinností, jej při nejbližší příležitosti zgazovat. A ty neautentické k autentičnosti chca nechca promptně přivést a opět při nejbližší příležitosti zgazovat. Ale mohl jsi to napsat rovnou.

    Podle tebou uváděného vlastně ani Lukáš nebyl tím autentickým muslimem a nemůže tedy být ani autentickým konvertitou z ničeho k ničemu.

    0
    0
  6. 4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 07:53 — Odpovědět

    Aranko, já mam rád všechny lidi, dokonce i muslimy, jen není možné mlčet k tomu, když nějaká ideologie je hlásáni násilně nebo má násilí v základních textech, to pak bez reformace nemá smysl …. U Romu vidím problém v sociologie jejich skupiny, u mně v práci jich máme plno a jakmile se začlení do fungováni pracovního procesu nejen, že s nimi není problém, ale jsou i lepší než bílí. Prostě myslím si, že je třeba aby oni sami bojovali proti negativům ve své sociologické skupině a rasisté jsou bohužel vždy všude v určitém počtu, jak mezi bílými, tak černými a pod. Barva není problém problém je sociologie.

    0
    0
  7. J.Formánek
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 09:46 — Odpovědět

    Erichu, neponižuj se: Např. nacisty jsme denacifikovali, nikdy “nezgazovali”.
    Jestli se ti denacifikace příčí, řekni to rovnou a nehraj tu se mnou hru na slepou bábu.

    0
    0
  8. Martin Konvička
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 10:04 — Odpovědět

    Mě se líbí to KS, jak mluví o “reprezentativním vzorku všech muslimů”.
    Já to prostě nechápu, na židovském portálu… a pořád nechápe, že Eichmann ani Hoess NEBYLI REPREZENTATIVNÍM VZORKEM NACISTŮ.

    Proto si jich taky fýrer vážil – kdyby si jich nevážil, museli by, místo organizování železničních grafikonů, odmašírovat na východní frontu.
    Nakonec, a to se málo ví, když vypuklo povstání ve varšavském ghetuu, museli tam náckové poslat jakési ukrajinské pomocné jednotky – nebylo dost dostatečně+ reprezentativních nácků na tu práci.

    0
    0
  9. woodoo
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 10:44 — Odpovědět

    Ad 5) Erich: Nevím, ale by to chtělo trochu šířeji osvětlit, kterak se autentický muslim, a to již od přirození, může státi antisemitou. :O)

    0
    0
  10. Erich
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 12:59 — Odpovědět

    Ad 7/5. Jaroslave, že by jsi zrovna Ty nerozpoznal ironii, tak o tom mne nikdo nepřesvědčí. Nebo že by jsi se najednou polekal, jaké dopady by mohly mít tvé myšlenky uvedené do života – ukázčička zarazila?

    Jaroslave víš, já občas skouknu Neviditelného Psa a tam se setkávám s tím co jsem v 5. předvedl. Jenže to bývá bohužel míněno vážně. Tam narazíš na hlášky typu gazovat Gazu, vaporizacovat, a tak. Nebo budeš se jistě divit převelice, třeba i znovu obřezat, tedy někde pod krkem nehodného multikulti humanistu. Z čeho pak se asi takové nápady rodí? Tam se vyskytují převážně jen ti správní hoši a děvčata.

    Je tragikomické, když z původního osazenstva nejslušnějí působí Harpyje, to kvů-li tomu, že se jí gazování z důvodu vlastnictví Koránu prostě lidsky nezamlouvá. A ejhle, ač proizraelská a islám nemající v lásce ni trošičku, za sůj lidský přístup stává se terčem místních echt-islamobijců.

    Totiž oni z těch myšlenkových pochodů, které jsou tak podobné s těmi tvými a Martinovými, asi tak pomoudřeli, že začínají požírat ty své nejsmířlivější kusy. Legranda viď.

    0
    0
  11. racochejl
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 14:24 — Odpovědět

    Za osobní odvahu si zaslouží autor medaili! Dosnídat, to chce kuráž.
    Nebyl ten rok 2005 ten, co jste o něm zpětně v roce 2008 psal tu zprávu o islamofobii v čechách a na Moravě?

    0
    0
  12. J.Formánek
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 15:07 — Odpovědět

    No tak, Erichu, vždyť si i ve svém příspěvku sám odporuješ. Záchranná brzda “ironie” se nekoná, vlak jede dál po starých podemletých kolejích.

    0
    0
  13. J.Formánek
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 16:24 — Odpovědět

    Zatímco Erich rozebírá sloveso “gazovat”, reální Gazanti se činí při šíření zákonů islámu/šaríi na křesťanské škole:

    http://www.jihadwatch.org/2013/06/gaza-hamas-orders-christian-schools-closed-unless-they-comply-with-sharia-gender-separation-rules.html

    Hádejte, kdo má navrch při posunech v statu quo, Erich-mudrlant a jeho ironie nebo islámská exekutiva v akci?

    0
    0
  14. Erich
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 17:47 — Odpovědět

    Ad7. Jaroslave, já přeci nad denacifikací nikde neštkám.

    Ale když ti toliko leži na srdéčku, mám pro tebe textík od titána ducha – Romana Jocha, z jedné jeho studie: ( Tohle oradcovalo panu Nečasovi a nelásku k islámu sdílíte společnou, Jaroslave )

    Americká zahraniční politika a role USA ve světě
     
    OBČANSKÝ INSTITUT
    PRAHA
    duben 2000

    A zde jeho intelektuální vnos:

    Na tom, že nacismus byl nekompromisně zničen silou zbraní, nebylo nic špatného. Něco špatného však bylo na tom, že při té samé příležitosti nebyl silou zbraní zničen i komunismus.64) Buchanan má pravdu, že západní státníci — především F. D. Roosevelt — trpěli mnohými iluzemi o Sovětském svazu, v jejichž důsledku umožnili poválečnou expanzi komunistického panství. Bylo by tedy možné argumentovat, že nejpozději na jaře 1945 se měla západní politika vůči Sovětskému svazu začít přehodnocovat a měla postupně přecházet do konfrontace. Německým generálům mělo být dáno najevo, že Hitler i celá nacistická garnitura budou muset viset, ale Německo se bude moci stát spojencem Západu a jednotky Wehrmachtu po separátní kapitulaci budou využity ke společnému boji proti Sovětům, pokud se Stalin nepodřídí ultimátu a Rudá armáda nebude stažena k hranicím z roku 1938.

    0
    0
  15. J.Formánek
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 21:00 — Odpovědět

    Štkáš, naším proklamovaným cílem je přeci demuslimizace. Veřejně to hlásáme. Gazování podsouváš tedy zcela křivácky a zákeřně, navíc zbytečně.

    A co zas ten Joch? Totální glossokopie o ničem.

    0
    0
  16. Erich
    4.6.2013 – 26 Sivan 5773 v 21:53 — Odpovědět

    Ad 15. Snažím se předjímat Jaroslave, kam povedou taková tvrzení, že s četbou Koránu a doprovodných textů do sebe člověk automaticky nasává antisemitusmus, kterého se již nelze zbavit.

    A k tomu budiž nápomocna i inspirace v hláškách vysokoškolsky vzdělaných lidí z Neviditelného Psa, který jak snad uznáš, má nemalý vliv na politické zakotvení mnohých.

    A Jaroslave, ony ty teze jež Joch obhajuje, ty strachy kterými tak brilantně operuje, to je přeci i tvá agenda.

    Proto to není bagatelní záležitost. Vy CZDL, ovlivňujete “masy”, Roman “elity”.

    A tak tedy není od věci, podívat se občas přímo do dílniček, kde se toto vše vaří. Nu a občas nějaké to hemženíčko, kvůli nakukování do kastrůlků chápu.

    0
    0
  17. 5.6.2013 – 27 Sivan 5773 v 01:56 — Odpovědět

    Ad 4: Nestěžuji si, konstatuji, že žádní muslimští souvěrci nás kvůli naší podvratné návštěvě synagog nekamenovali (jak článek naznačuje, že by se správně dít mělo) a podivně se tvářila jen (nemuslimská)ostraha. Toť vše.
    Jde mi o to, že ten, koho nazýváte “mým muslimem” nebyl o nic (ne)reprezentativnějším vzorkem arabské populace, než Lukášovi “rasisté” a nejsem jím ani já. Leda bychom možná byli všichni “agenty sionismu”. A jak už tu přede mnou někdo poznamenal, Lukáš tedy vlastně také nebyl muslimem znalým Koránu a hadísů, když se promenoval v jarmulce (a měl se správně stát terčem podezření jako potenciální židobijcec)?

    0
    0
  18. J.Formánek
    5.6.2013 – 27 Sivan 5773 v 09:48 — Odpovědět

    Pane bože, to jsou zase umělá paradigmata. Erichu, Erichu.

    My tu prokazatelně stojíme i za právě zmasenou “masou” vzdělaných tureckých studentů a tvé “masy” (velmi pohrdavé zgemování obyč občana s nedefinovaným dosaženým vzděláním či individuálním intelektem na libovolně vysoké úrovni) zahrnujeme osvětou, individuální péčí, učíme se i ostatní rozlišovat, viz toto námi šířené video:

    A máme tu třeba balkanologa Pikala, který o těchto hrůzách současného Turecka nikdy ani nepíp, zatloukal jak fízl, raději tu kvokal jak placený stbák Erdoganův cosi o turkofobii…a samozřejmě předsudcích a své “kvalifikaci”.

    Právě Pikal je osoba nyní na pranýři, neb snaživě poklonkoval tomu zlu na úrovni let 50. u nás, zatímco CZDL drží sekulárním Turkům dávno palce, bojí se o jejich zdraví, svobody a životy.

    Kaj se, Erichu a nikdy nedělej z individualit “masy”, neb se tímto definuješ jako manipulativní nafoukaná rádiobyelitka. A nepřihřívej si polívčičku na směšném Jochovi v mé přítomnosti.

    0
    0
  19. J.Formánek
    5.6.2013 – 27 Sivan 5773 v 10:33 — Odpovědět

    Jinak celé ty komentáře Ericha jsou manévr na odvádění pozornosti:

    Erich totiž není schopen intelektuálně zpracovat tvrzení a příkazy koránu versus muslim uctívající každý verš koránu jako “zjevení”.

    Mlží horlivě, protože tento bod shledává neřešitelným. Kdybychom byli autory koránu třeba my – tady na shekelu, krásně by se rozpovídal. Dostali bychom všichni kapky. Takže máme korány hypoteticky dva a na každý má Erich diametrálně odlišný názor.

    0
    0
  20. J.Formánek
    5.6.2013 – 27 Sivan 5773 v 16:39 — Odpovědět

    Erichu, shekele, tady máme skutečně nosné téma, kde není ticho na místě:

    http://www.examiner.com/article/british-schools-drop-holocaust-from-history-lessons-so-as-not-to-offend-muslims

    0
    0
  21. 5.6.2013 – 27 Sivan 5773 v 21:29 — Odpovědět

    @J., Formánek, napsal:
    5.6.3013 v 16:39 začal používat mozek..

    0
    0
  22. J.Formánek
    7.6.2013 – 29 Sivan 5773 v 09:44 — Odpovědět

    Zřejmě jsem byl taky tureckým mravencem podle tohoto tureckého učence v exilu:

    http://www.hurriyetdailynews.com/dont-underestimate-the-invasion-of-ants-says-islamic-scholar-gulen-over-protests.aspx?pageID=238&nID=48374&NewsCatID=341

    Jinak si svou mozkomíšní nečinnost a netečnost nedokážu vysvětlit včetně své invazivní vazby na “masy” podle pana Ericha…

    0
    0
  23. ahajn
    7.6.2013 – 29 Sivan 5773 v 11:31 — Odpovědět

    http://www.aic.cz/ivlp/?p=52
    http://eca.state.gov/highlight/6k-alumni-45-countries-yes-program-celebrates-10th-anniversary
    http://www.kulturafrenstat.cz/filmovy-festival-rihla/a-1010/p1=68

    Autor sem musulmany tahá, podporuje, a potom dělá, jak proti nim bojuje. Hnus, pokrytectví!

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Taximafie v Praze je stále

Další článek

Blíže než tepna krční