Zdroj:source-israel.co.il

Patří mezi nejlepší značky outdoorových sandálů na světě a v Česku jsou na trhu – ke spokojenosti jejich majitelů – už dlouhé roky. Přesto se o zemi jejich původu ví obecně méně. Řeč je o firmě Source.

Vznik designu prvních sandálů této značky se datuje do konce 80. let minulého století. Izraelští manželé Joram „Joki“ a Daniella Gillovi se tehdy vrátili z putování po Jižní Americe, kde si uvědomili potřebu pohodlné a odolné outdoorové sandálové obuvi (takové, s níž je možné projít potokem i chodit horským terénem), která v té době na trhu chyběla. Svůj návrh s typickým křížením pásků sandálů do tvaru písmene „X“ si nechali patentovat v Izraeli i ve Spojených státech a založili firmu Source Vagabond Systems (dnes je známá buď jako Source Outdoor či jen jako Source).

Počáteční vstup na trh nebyl snadný. Manželský pár začínal s jedním šicím strojem v pronajaté místnosti v Tel Avivu. Postupně se však Source (v hebrejštině שורש) staly tradiční sandálovou obuví izraelských baťůžkářů a úspěšnou národní značkou, která expandovala i na mimoizraelské trhy (většina Evropy, Severní Amerika a Dálný východ). Dnes firma s více než 200 zaměstnanci sídlí ve městě Tirat Karmel v severním Izraeli, asi pět kilometrů jižně od Haify. Zde rovněž probíhá výroba veškerých produktů značky Source.


Kromě rozsáhlé nabídky sandálů pro nejrůznější aktivity vyrábí Source rovněž speciální ponožky, vaky na vodu (tzv. camelbacky či hydrovaky) určené do batohů a nádoby na vodu. V oblasti hydratačních systémů patří mezi leadery na trhu a jeho produkty kromě turistů využívá například i izraelská armáda nebo americká námořní pěchota.

Mezi zvláštnosti sandálů firmy Source patří, že nejsou prodávány v papírových krabicích jako většina obuvi, ale v transportním vaku, který značně usnadní uskladnění sandálů v zavazadle (zejména když jsou zašpiněné z terénu), pokud je zrovna nemáte na sobě.

V Česku jsou produkty firmy Source k dostání v největší síti outdoorových prodejen provozovaných společností HUDYsport.

Autor: Ladislav Faigl

Autor je dlouholetým spokojeným majitelem sandálů značky Source.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Multikulturní Hallal grilování, Finančního košer portálu Shekel.cz

Další článek

Polský sejm říká další "ne" rituálním porážkám