Zdroj: Facebook

Daniel W. Zeman (narozen 1991) Zlín o sobě na blogu ihned.cz říká: „Nepíšu o tom, čemu nerozumím, to bych mohl psát rovnou na idnes. „ je autorem na zitbrno.cz a mezi jeho zájmy patří také: filmy, knihy, přítelkyně a štěně.

Nedávno jsem četl Vaše jméno ve spojitosti s Adamem SS. Bartošem, o tom, že tento autor není autorem Parlamentních listů. Potažmo nácků. Potažmo eurabie.cz a další esračky, rasistické, které si spolu s Danielem Kotulou vzaly do správy Parlamentní listy. Je jejich autorem nebo není? Proč by ho jinak popírali?

Není autorem vyloženě parlamentnilisty.cz, na druhou stranu Parlamentní listy mu poskytují doménu a prostor pro jeho názory – nesou tedy spoluzodpovědnost za jejich šíření, minimálně etickou. U Parlamentních listů se vsak nedá o nějaké novinařině mluvit, jde o přepisování parlamentních drbů, cizích článků a FB statusů. Takový “zpravodajský” web si může spíchnout ve sklepě každý hlupák.

Co si myslíte o iniciativě prezidentů (Zeman a Klaus) setkávání na Hradě a tento Nadčlověk?

Předem si nemyslím, že prezidenti by jeho antisemitské názory sdíleli. Ale nebojí se využívat jeho pomlouvačných služeb.

Třeba Miloš Zeman je vyložený filosemita, co do vztahu k Izraeli.

Ale stejně jako Bartoš má extrémní názory proti muslimům.

S Klausem zase sdílí chorobnou averzi, až nenávist k EU – viz ta nová Bartošova strana.

Četl jsem analýzu, že všichni Češi ve skutečnosti nejsou Češi? Byl potom Adam B. Bartoš jediný Čech?

Bartoš je Čech, stejně jakou jsou Češi všichni, kdo se tu narodí nebo získají občanství po složení testů. Češství není privilegium, češství je prostě náhoda. Bartoš je Čechem náhodou.

Zaznamenal jsem zprávu, že máme demokracii, proč tedy byla vymazána FB aktivita Žít Brno?

Protože máme ještě slabou, nevyspělou demokracii, kde si ještě lidé nedokážou dupnout a stále se vrchnosti bojí, místo aby to bylo naopak.

Ale myslím, že je to na dobré cestě, protože smazání ŽB je signálem, že se magistrát bojí.

Bojí se kritiky, bojí se toho, že si z nich lidé dělají srandu. Vždyť je to krásný, že právník druhé největší radnice v Česku musí trávit čas tím, aby obesílal Facebook, aby zakázal srandu deseti lidí.

Dala by se tahle samovůle města přirovnat k cinoherak.cz v Ústí?

O tom Činoheráku toho moc nevím, ale myslím, že u činoherák.cz jde spíše o hloupost, ale jak říkám, netroufnu si říct.

A o co jde městu v Brně? Podle Vás?

Chtějí zastrašovat z pozice moci. Ale zoufale se jim to nedaří. Úředníci z Brna jako celý magistrát žije v nějakém informačním pravěku, nechápou internety, nechápou, jak fungují, jak to na nich chodí. Neuvědomují si, že když tu stránku zruší, tak to ty lidi nezastraší, ale povzbudí a ještě se namíchnou a vysmějí se Onderkovi a spol.

Chcete tedy říci, že idnes.cz je něco méně než ihned.cz – smile?

To si netroufnu říct, to byla taková legrace, která měla namíchnout extremní bloggery z idnesu.

“Takže extrémní blogery”: – Považujte se za umělce? Takhle tvoří totiž umění jen opravdoví umělci!

:)) umělec vůbec. Jen člověk, kterého baví prudit ostatní – od anonymních “slušných Čechů” na internetu až po politiky nebo Bartoše. Mám rád debatu, nevadí mi, že nedospěje ke vzájemnému pochopení, ale že se něco děje. Že to tu nehnije.

Věříte v Boha?

Býval jsem ateista, ale postupem doby, když jsem více načetl, více se bavil s lidmi, atd. se považuji spíše za agnostika. Osobně jsem spíše skeptický, na druhou stranu, co já vím, možná mě někdy něco v budoucnu přesvědčí, že je.

Věříte tedy v nepoznatelnost, může být i tato lidská vlastnost dvakrát podle Vás? To, že jste nakloněn všemu, obou variantách, mluví o Vaší vyspělosti!

Nepoznatelnost v určitých věcech není na škodu.

Držím palce, ať se Vám daří!

Autor: David Fábry


2 Komentářů

  1. eva
    9.2.2014 – 9 Adar A 5774 v 11:17 — Odpovědět

    Velmi se mi líbí pane Fábry, jak se pokaždé ptáte, jestli člověk věří v Boha. Sám nemáte strašně rád kádrování lidí, ale v tomto případě si, zřejmě pro sebe, děláte výjimku.

    0
    0
  2. 10.2.2014 – 10 Adar A 5774 v 09:55 — Odpovědět

    Evo, myslím, že nekádruji, pouze jsem se zamyslel nad tím co jsem přečetl o agnostikovi a uvedl jsem, že se mi to líbí..

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

PODPORUJEME

Další článek

24 let obnovených česko-izraelských vztahů