Zdroj: squarespace.com

A jeho rozhodnutí má ještě stvrdit referendum. Rusko chystá zákon, že si může připojovat k sobě území. A soudruh Putin se nechal slyšet, že má právo zasáhnout všude, kde budou nebozí Rusové (stačí národnost, ani to nemusí být občané Ruska) ohrožování fanatickými nacionalisty.

Tak si říkám, že až stoupne počet Rusů v Karlových Varech nad polovinu, k čemuž už určitě není daleko, tak v městské samosprávě získají většinu a odhlasují si připojení k Rusku. Následně to celoměstské referendum v klidu schválí, protože těch Rusů už tam bude dost. České úřady začnou omezovat po městě ruskojazyčné nápisy a tím se pro Putina a spol. stanou představiteli fanatických nacionalistů. Zásah armády bude oprávněný. Magistrát města prohlásí, že město je s okamžitou platností součástí Ruské federace, legitimní ozbrojené složky jsou jen ty ruské a česká policie je okupační armáda. A bude vymalováno.

A teď vážně. Bylo Podněstří, byla Gruzie, je Krym. Myslíte, že to skončí? Myslíte, že až Rusové napochodují do Pobaltí – je tam přeci silná ruská národnostní menšina – že někdo bude riskovat jaderný konflikt? Co pak bude dál? Přeci bývalá východní Evropa. A ten karlovarský scénář najednou dostává jasné obrysy. Evropští politici neudělají a nezmůžou nic. Tok plynu a ropy je z Ruska zdrcující. Uzavření kohoutů by bylo možná účinnější než pár hozených jaderných bomb. A Putin to ví. Putin se nezastaví. Chybí nám Ronald Reagan, Margaret Thatcherová a papež Jan Pavel II.

Autor: Tomáš Flaška

12 Komentářů

  1. plan9
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 10:49 — Odpovědět

    pokud je to jak rikate, proc uz tam ten putin nenapochodoval?

    0
    0
  2. Tomáš Flaška
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 11:10 — Odpovědět

    Ta otázka je spíše na Putina, proč to ještě neudělal. Ale podle mě netuší, co si vše může dovolit. A bohužel nevidím sílu, která by ho zbrzdila. Teda ani ne tak jeho, jako Ruský národ. Komunismus byl jenom odnoží jejich imperiátorského myšlení. Dodnes věří tomu, že v roce 1968 to byla bratrská pomoc, protože Němci už byli u nás v pohraničí. A velmocenské choutky jsou v nich zakořeněné pořád.

    0
    0
  3. josh
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 13:45 — Odpovědět

    dobry clanek…na druhou stranu co ten putin ma delat, vi ze je prezident a tim padem teritorialni alfasamec…jaky behavioralni imerativ mu ma veôlit aby odevzdal selme s rohama na hlave v podobe hvezd klice od Ruska tedy Ukrajinu? Odevzdat jen tak nenasytnym a bezohlednym evropskym investorum kohoutek od plynu? a kontrolu nad jadrovym arzenalem + okupovani nemaecka dovozem odpadu potravinovych a jinych vyrobku atd…atd…

    je snad vudce, nebo kral, na svem miste proto aby sve teritorium nechranil? otazka je jak? Za techto okolnosti nemel moc na vyber, nebot prvni kdo vstoupil na jeho teritorium s okupacnim zamerem byla eu, tim padem se vlajka pro opetovnou reakci vztycuje…

    0
    0
  4. J.Formánek
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 17:22 — Odpovědět

    Mě fascinují bezkoncepční české komentáře, které v podstatě mocenské spermobance volodi putinka dávají za pravdu. To si to někdo nedokáže domyslet …………. do důsledků?

    0
    0
  5. J.Formánek
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 17:30 — Odpovědět

    Jinak nikoho nezaujme absurdita Putinova “chránění Rusů”. RF je mnohonárodostní stát, takže tento “šovinista” a “rasista” explicitně “brání” výhradně 1 etnikum, kterému se v případě Krymu (či jinde) vůbec nic neděje a je tam dokonce tou podezřelou “většinou”.

    V případě mluvčích angl., něm., franc., rus., arab. a čínštiny se jedná navíc o mluvčí pouhé lingua franca a někdo z toho udělá narychlo ten “národ”.

    Klidně vám vyrobím z obyvatel Krymu (dost nerusky znějící název) nový národ jako z palestinců, dejte mi víc prostoru v médiích a čas.

    0
    0
  6. J.Formánek
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 17:33 — Odpovědět

    Turecká média označují krymské Tatary za krymské “Turky”, takže podle Putina může Turecko začít chránit “Turky” na území RF??? Chudák poloostrov ani nemá ruské jméno, turecky znamená krim bez tečky “masakr”, dále to je už jen řecká Taurida, jak tomu říkala znovu Kateřinka Veliká.

    0
    0
  7. J.Formánek
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 17:40 — Odpovědět

    Guma Putin má nový Putino-zákon, který dovoluje konfiskovat půdu ruským občanům bez náhrady, pokud ji nevyužívají “racionálně”, též má zákon páky na vyhánění majitelů z jejich nemovitostí a konfiskace majetků při budování sportovních zařízení………

    http://realty.mail.ru/sankt-peterburg/?_nl=13173

    0
    0
  8. J.Formánek
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 18:46 — Odpovědět

    Britský moron Blair dorazil do Lán…………………kvůli pastelíncům:

    http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/1.578600

    0
    0
  9. ffyygffrdcgg
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 19:52 — Odpovědět

    utilitarne ma pravdu josh (3):
    byt putinem, usa me neohrozi, eu me neohrozi. kdyz na zapade nebude kseft jdu obchodovat do ciny. tolik mezinarodni situace.

    0
    0
  10. ch@ch.ar
    9.3.2014 – 7 Adar B 5774 v 21:26 — Odpovědět

    Co na to Elizabeth ve věci anglicky mluvících Američanů?

    0
    0
  11. Erich
    10.3.2014 – 8 Adar B 5774 v 13:40 — Odpovědět

    Ad 5. Jaroslave, Američané nejednou deklarovali odhodlání chránit své americké zájmy jakýmikoliv prostředky, proti komukoliv a hlavně kdekoliv. Pamatuješ, že i na kyberútok chtějí odpovědět skutečnou silou?

    http://cs.wikipedia.org/wiki/Zbigniew_Brzezinski
    Citace:
    Ve své knize Jediná světová velmoc vykresluje globální jednostrannou dominanci USA, která je spojená s pronikáním amerických zájmů do středoasijského prostoru. V této souvislosti je od zahraniční politiky požadováno omezení rozvoje zde Spojeným státům konkurujících velmocí Číny a Ruska podporou separatistických hnutí v hraničních oblastech

    0
    0
  12. J.Formánek
    11.3.2014 – 9 Adar B 5774 v 03:16 — Odpovědět

    Anšlusům věnují ovšem minimální pozornost, přitom Kamčatka sousedí s Aljaškou. Že se nestydí. Taková šance chránit tamní Evropany.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Opencard a skuteční viníci?

Další článek

Dárek na PURIM? Máme pro Vás TIP!