Zdroj: narod.ru

Půjdou Rusové dál? Napochodují na východ Ukrajiny? Podněstří? Pak Pobaltí s mezizastávkou v Bělorusku?Obyčejný Rus nemá lehký život. Nemyslím jen hmotně, vezmu-li HDP na hlavu, průměrné platy a průměrné astronomické ceny. Vezmu i styl života. Několik oligarchů má všechno, drtivá většina národa nic. Muži si frustraci vybíjí pitím alkoholu. Ženy musí každodenně bojovat o kus žvance pro rodinu. To není čas cara, to bylo za komunismu a zůstalo do dneška.

Průměrný věk dožití mužů je díky alkoholismu jeden z nejnižších v Evropě. Klasické je již chování turistů v hotelech po celé Evropě. Bitva u snídaňových bufetů o plný talíř budí u hotelových hostů ostatních národností v lepším případě úsměv, v horším pohrdání. Mají to prostě v krvi, každodenní boj o chleba. Že se bufet doplňuje, to nevědí. I nošení tepláků jako znaku nejvyšší společenské prestiže mnohým zůstalo.

Domácí propaganda je již stejně jako za bolševiků plně pod kontrolou vládní oligarchie. Pokud si nějaké médium nezávisle vyskočí je nemilosrdně zadupáno do země. Ke všemu tomu materiálnímu strádání jsou tak Rusové i duševně oblbováni. Když loni spadl na jejich území meteorit rekordní velikosti a způsobil rozsáhlé škody, první reakce obyčejných vesničanů byla, že je už to NATO bombarduje. Já říkám – zblblí a propagandou nadopovaní jsou dokonale. A neuvědomují si to. A možná ani nechtějí.

Hledají tak stéblo, jakékoliv, co by jejich ponížený život pozvedlo. A vidí ho ve velikosti Ruského národa. Zabrání části Ukrajiny (nehodnotím důvody, způsob, oprávněnost ani důsledky) se shledalo s masovým aplausem. Tady konečně vidí, že něco znamenají, že je s nimi potřeba počítat. Kvůli slovním protestům USA (a na nic jiného se USA nezmohly) již pro ně Amerika není soupeř, ale nepřítel. A Ruský národ jásá. Moderátor státní televize, jistě se souhlasem nejvyšších míst, mluví o tom že Amerika bude sežehnuta jaderným ohněm. A národ jásá.

Dodneška obyčejní Rusové věří, že v roce 1968 k nám napochodovali jenom proto, že německý Bundeswehr už byl připraven na hranicích udělat to samé. Jenom je předešli. Pocit viny a studu si nepřipouštějí. Ruský národ je prostě totálně zmanipulovaný, velkopanský a agresivní. Tím je i neskonale nebezpečný. Nebylo to komunismem, mají to v krvi. Komunismus byla jen malá odnož jejich rozpínavosti.

A není to jen propagandou. Ta propaganda jim dělá dobře, protože živí jejich doma potlačené sebevědomí. Takto mají dojem, že něco jsou a něco znamenají. Doma jsou všichni nuly.

Tohle všechno by si měli uvědomit všichni jejich obhajovači, kteří nechtěně dělají užitečné idioty a vytvářejí zde ruskou pátou kolonu.

Autor: Tomáš Flaška

14 Komentářů

  1. karl
    23.3.2014 – 21 Adar B 5774 v 20:45 — Odpovědět

    myslím že v česku jsme na tom podobně… a proto tomu autor tak dobře rozumí…

    0
    0
  2. plan9
    23.3.2014 – 21 Adar B 5774 v 21:04 — Odpovědět

    rikam si, jestli to rusove nemaji jen okatejsi a cernobilejsi nez my?!

    0
    0
  3. Mirek
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 08:30 — Odpovědět

    Neuvěřitelný blábol. Sám mohu porovnávat turisty z různých částí světa a to dlouhodobě. Dosud sem měl opakovaný problém s američany. Nejhůř se chovají mladí angličané. O Rusech nevíte. Zvláště Rusky jsou kulturně citlivé , což se opravdu nedá říct o komukoliv ze západu. Mladá ruská generace začíná překonávat uroveň naší kvuli způsobu a kvalitě školství, které nám vnutili z EU.

    0
    0
  4. Mirek
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 08:36 — Odpovědět

    Neuvěřitelný blábol. Sám mohu porovnávat turisty z různých částí světa a to dlouhodobě. Dosud sem měl opakovaný problémy s američany. Nejhůř se chovají mladí angličané. O Rusech nevíte. Zvláště Rusky jsou kulturně citlivé , což se opravdu nedá říct o komukoliv ze západu. Mladá ruská generace začíná překonávat uroveň naší kvuli způsobu a kvalitě školství, které nám vnutili z EU.

    0
    0
  5. ptiger
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 08:48 — Odpovědět

    komentáře stejné…ale nemohu si pomoci: oligarchové tu vládnou stejně, bitva u pultu v hotelích je ještě pořád, jen v Tunisku, Egyptě apod,tepláky taky jako kultura, naše děvenky roztahují nohy jen se řekne “cizinec”, pije se tu taky víc než jinde..jen místo velkopanského chování chování lokajů…

    0
    0
  6. dada
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 09:59 — Odpovědět

    To se mi jen zdá, nebo je tento článek fakt normálně rasistický? Zase jsme u té krve, že…

    0
    0
  7. Erich
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 11:52 — Odpovědět

    Ad6 Dado řekněte mi, není to celé, ten náš přístup tak tak trochu ironie a fraška. O čem by tak Tomáš F. asi psal, kdyby se Janukovič zachoval tak jako v jiných režimech, myslím že až toto odezní tak zapomeneme a s Egyptem budeme opět přátelé :

    http://zpravy.idnes.cz/egyptsky-soud-odsoudil-k-trestu-smrti-529-stoupencu-muhammada-mursiho-1kh-/zahranicni.aspx?c=A140324_090941_zahranicni_ert

    Tento neustále používaný propagandistický styl psaní je přesně to co mnohé lidi motivuje k fandění Rusku

    A již jen technická poznámka k těm idiotům – v sobotních LN vyšla na 24 straně recenze knihy od Roberta Gatese.

    http://books.google.cz/books?id=lYzZAAAAQBAJ&printsec=frontcover&dq=Robert+Gates&hl=cs&sa=X&ei=KgowU5zoFNTwhQfVqIDoAQ&ved=0CCAQ6AEwAQ#v=onepage&q=Robert%20Gates&f=false

    A z ní buď přímo či implicitně vyplývá toto

    – Celý ten protiraketový systém byl z technického hlediska nefunkční
    – USA neuvažovali ani o nějakých subdodávkách z naší strany – byli “zaskočení licitací” z naší strany
    – USA neuvažovali ani o zdanění svého personálu zde – opět byli “zaskočení licitací” z naší strany

    Takže když zavzpomínám, kdo co tvrdil psal a sliboval, kdo se před národem dušoval, mám celkem jasnou představu, jak vypadají ti užiteční idioti.

    0
    0
  8. dada
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 20:09 — Odpovědět

    Erichu, já vskutku nejsem žádnou fanynkou Ruska, dokonce když kdysi celá naše třída lezla do SČSP, připadalo mi to uhozené a jako jediná jsem nevstoupila, spolužáci na ten “šok” dodnes vzpomínají :-)…
    Ale co se děje dnes, to tedy občas opravdu žasnu.
    Nakonec dneska máme taky takové pěkné výročí, že.

    0
    0
  9. Erich
    24.3.2014 – 22 Adar B 5774 v 21:17 — Odpovědět

    Dado snad Vás trochu pobavím, tohle jsem našel ke hlasování v Ukrajinském parlamentu:

    http://periodismoalternativoblog.wordpress.com/2014/03/14/ucrania-imagenes-de-la-democratica-transicion-del-derrocado-yanukovitch-al-nuevo-presidente-electo/comment-page-1/

    Ohledně té krve, ono to sice rasisticky jakoby vypadá, ale to je ten náš čili politicky správný rasismu, a na ten já jsem zvyklý – o degenerovaných Arabech a Rusech poslouchám a čtu již drahnou řádku let tak to tak přeci musí být.

    Víte dnes jsem se ohledně té krve dost nasmál, zdá se že my, tedy ti opravdoví echtČeši ( neboli genetické orgie půlky světa, nebo spíš orchidee? ) si ze všeho dokážeme dělat jenom srandu viz. Jáchym. A je úplně jedno, odkud sem naši velectění předci přicupitali.

    http://www.literarky.cz/tema/87-tema-na-tento-tyden/17121-mimoradne-silny-karas

    0
    0
  10. dada
    25.3.2014 – 23 Adar B 5774 v 10:00 — Odpovědět

    Erichu, normálně jste mě po ránu rozbrečel, ostatně se mi zdá, že i Jakub Železný má po té mimořádně silné reportáži z bitvy o Belbek co dělat, aby zadržel smích :-)))

    0
    0
  11. Erich
    25.3.2014 – 23 Adar B 5774 v 13:22 — Odpovědět

    Městem kráčí naše krásná, naše nová, ta naše mládež, mládež Banderova

    Tak tohle bych nechal recitovat mého superoblíbence Pazderku, procítěně, chvějícím se hlasem, se slzkou na krajíčku a za něj na velké placce by defiloval ten krásný a hrdý průvod mladé znuvuzrozené Ukrajiny

    0
    0
  12. dada
    27.3.2014 – 25 Adar B 5774 v 09:32 — Odpovědět

    Erichu, pohled na Banderovce mě vedl ke sebezpytování. Oni se dovedou postavit za svou Ukrajinu, a co já? Co my, Moravané? Všechno si necháme líbit, proč už jsme taky dávno nevypálili pár čehúnských vesnic?

    Je to tak, žijeme v době sebezpytování, ani ti Banderovci už nejsou, co bývali (vždyť přece musíme chápat jejich oprávněné požadavky, proč se na ně hned dívat tak zle, nemáme snad všichni nějaké máslo na hlavě?)…

    A my, Moravané, takoví žabaři… Pustila jsem se i do svého muže, co jako s tím hodlá dělat, ale zdá se, že se do čela protičehúnských hord budu muset postavit sama. Bavili jsme se, že je to stejně zajímavé, že jsme my Moravané takové mírné povahy, čím to je, že jsme si tady taky tak jako oni nevydupávali své nároky, a představte si, můj muž zcela rasisticky řekl, že to je tou východní asiatskou dobyvačnou mentalitou, stejně jako třeba na Balkáně tu prudkost a agresivitu mají v krvi. A já na něho zcela rasisticky, a co jako on, sám z Uherského Ostroha, potomek kdovíjakého Turka nebo spíš Tatara, povahy podobné, já mírná Slovanka trpím pod jeho jařmem… a on na mě jaká já jsem Slovanka, ať se na sebe podívám do zrcadla, mě tady “zanechal” beztak nějaký dobyvačný švédský Viking… takové jsme vedli rasistické řeči.

    Takže to asi zůstane na mně. Má to ale jeden háček: pocházím z vesnice čekých přistěhovalců. Sice naše rodina má kořeny moravské, ale jak blbě to bude znít: vůdkyně protičehúnských hord, dada z České. Asi to taky vzdám. Asi nebudu Janou z Arku 2. Škoda. (kdysi jsem na základce odrovnala učitele dějepisu, když ze mě páčil, jak se ta osoba jmenovala, a já vyhrkla: Jana z Artěku)

    Ale pokud bych měla psát vážně: propaganda je oboustranná a dost odporná, to je můj dojem, a já osobně bych se do toho konfliktu nevměšovala, podle mě to spíš jen přilévá oleje do ohně. Historie strašně složitá a bolavá, řešení obtížné, podle mě by byl mírnější postup šťastnější. Nejsem zrovna příznivkyní revolucí, často se při nich prodírá k moci lůza.

    0
    0
  13. Erich
    27.3.2014 – 25 Adar B 5774 v 10:16 — Odpovědět

    Dado já vím že nic není černobílé. Ano kopnul jsem si do majdanovců (a to samé platí i pro Krym), ale když koukám na ty lidi, většina z nich určitě nebyla a není zlá, jenom svou upřímnou víru propůjčíli metodám, které zrovna nemusí přinést dobré ovoce. Asi hodně záleží, jakou cestu zvolíme pro dasažení našich cílů.

    Vybereme si řeku usměvavých, spřátelených duší. Že nás za zákrutou může navést do vodopádu, to v té euforické chvíli nikoho nenapadne.

    0
    0
  14. dada
    3.4.2014 – 3 Nisan 5774 v 10:41 — Odpovědět

    Erichu – když mluvíte o těch usměvavých duších a o tom vodopádu – docela se děsím právě takových, takoví lidé totiž nevzbuzují dojem žádného nebezpečí, vypadají takoví hodní – a můžou napáchat tolik zla…

    Poslouchala jsem teď pořad o Banderovcích, mluvili tam pamětníci, jeden pán vzpomínal na idylické dětství, jak klidně vedle sebe seděli ve škole, žádný problém – Ukrajinci, Češi, Židé, Poláci – normálně spolu vycházeli, a jak málo stačilo, aby se to zvrhlo, jak ty potlačené ambice a frustarace v “příhodné” situaci nabraly na síle a co se z těch nacionalistů vyklubalo za zvěř… A to ti lidi byli zvyklí spolu roky žít a stejně je tak těžké zabránit tomu, aby se to nezvrhlo…

    Pak si říkám, co je to za nezodpovědnost, podporovat přistěhovalectví, kde je jasné, že ti lidé pochází z úplně jiného hodnotového zázemí, mají za sebou svou bolavou minulost, svoje frustrace, nemilují Západ, jen se prostě chtějí mít líp a Západ jim k tomu snad má posloužit… To je jako shromažďovat výbušný materiál, polívat les benzínem v dobré víře, že v lese se přece rozdělávat oheň nesmí a tak požár nehrozí, když se budeme chovat všichni slušně, můžeme tu krásně koexistovat, dřevo i benzín, rozmístíme kolem lesa výstražné tabulky: rozdělávání ohně se přísně trestá… Kdo potom nese větší vinu za požár, nevychovanej puberťák, kterej přes všechny výstrahy (za sprostého nadávání) odhodí vzdorně vajgla, nebo ti nezodpovědní chytráci, kteří les (s vyšinutým úsměvem na tváři) dlohodobě polívali tak, že stačí jediná jiskra?

    Podle mě, když chce Evropa pomáhat chudým a zoufalým lidem ve světě, může to dělat mnoha lepšími způsoby u nich doma, otvírat dveře dokořán davům frustrovaných přistěhovalců je snad ten nejméně šťastný způsob. Jako by nebylo dost problémů se sžíváním těch, kterým už je to dáno historicky sdílet společné území. Vždyť ani to ještě neumíme.

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Teta závist

Další článek

Kielceské ghetto