Zdroj: ihned.cz

Valí se to na nás denně – nález několika desítek nepoužívaných notebooků, neuvěřitelná cena za kancelářský papír, předražené úklidové služby atd. atd.Nemá cenu spekulovat, zda je to neschopnost, šlendrián, či dokonce zlý úmysl. Špatně je to v každém případě. Ovšem vrchol tomu asi zasadil Ústavní soud, který požadoval na nákup dvou aut 6 milionů korun. Schválně jsem se podíval do ceníků renomovaných značek. U Audi, ani když hrábnete do těch nejdražších limuzín A8 na konec ceníku, tedy to nejlepší, nejsilnější, největší a nejvybavenější, tak se na 3 melouny nedostanete. Nemluvě o tom, že při nákupu více aut, a u těchto sum už dvě auta jsou více, se jistě bude mluvit o množstevní ceně. Takže vám již zbývá jen ten nejluxusnější Mercedes třídy S.

Předseda Ústavního soudu bere 186 000, místopředsedové 160 400 atd. Nemyslím si, že by jim nezbylo vedle rohlíku se salám jako svačinka do práce na auto a benzin. I když k tomu minimálně ti nejvyšší nárok na vůz se řidičem zdarma jistě mají. A ani si nemyslím, že plánovaná dvě vozidla byla plánována pro řadové soudce. Prostě nenasytnost nejvyššího kalibru.

Platy tzv. ústavních činitelů jsou svázány s platy státních zaměstnanců. prostě se to zvedá procentuelně pro všechny. Premiér Sobotka se před několika dny nechal slyšet: Přidáno by měli dostat všichni zaměstnanci státního sektoru. Myslíte, že to platí jen ti zlotřilí podnikatelé? Omyl, platí to každý z nás už jen nákupem jediného rohlíku a z něj odvedené DPH. A mimo jiné i Ústavní soudci se budou mít zase o něco lépe. Možná i na tu Fabii našetří.

Autor: Tomáš Flaška

 

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

ANTISEMITSKÁ POČITÁČOVÁ HOREČKA VE ŠPANĚLSKU

Další článek

Ego a "věc"