Zdroj: Archiv

Kde je rozdíl? Jistě, pro někoho je velký, někomu, jako já, to splývá. Asi to bude podobné jako s protestanty a katolíky. Rozdíl je ale v tom, že protestanti s katolíky se ve většině zemí světa snesou, sunnité a šíité to mají přesně naopak.

Těžko mluvit o toleranci a mírumilovnosti když se nesnesou ani dvě větve jednoho náboženství. A to je právě ten velký problém. Irán má najednou velký strach o to, co se děje teď v Iráku. Sunnitští povstalci tam berou jedno město za druhým, veřejně popravují civilisty, nebo jim aspoň uřezávají údy, aby nahnaly obyvatelstvu strach.

A Irán se nechal slyšet, že je připraven Iráku pomoci a to třeba i za asistence satana největšího, USA. Ten problém je ten, že šíitskému Iránu ani tak nevadí zvěrstva, která vykonávají povstalci na civilním obyvatelstvu, ale jenom to, že povstalci jsou sunnité. Jinak by asi bylo vše v pořádku.

Nějakou podobnou nenávist je v křesťanském světě snad možno vidět např. mezi katolíky a protestanty v Severním Irsku. Ale nikdy to nedošlo až k hromadným popravám civilních obyvatel či jiným ukrutnostem.

Nedělám si iluze o blízkovýchodních diktaturách. Vlastním obyvatelstvem často pohrdají stejně jako komunisté pohrdali vlastním lidem. Viz citát Stalina: “Když zahyne jeden člověk, je to tragédie, když jich zahyne milion, je to statistika”. Ale některé z těch blízkovýchodních diktatur jsou postaveny na náboženském základě. A je to jenom jeden druh náboženství za kterým se skrývají. Jmenuje se islám a je jedno jaká jeho odnož.

Autor: Tomáš Flaška

2 Komentářů

  1. woodoo
    23.6.2014 – 25 Sivan 5774 v 12:27 — Odpovědět

    O čem to vypovídá? Toliko o účelu světícím prostředky, o jasném oportunismu. V nastalé situaci se hodí spojenectví, tvůj nepřítel je můj přítel, i když satanem samotným jest. Až cíle dosaženo, pak opět a znova kopanec do vovele. Příznačné, v historii mohokráte obehrané. “O)

    0
    0
  2. Erich
    23.6.2014 – 25 Sivan 5774 v 13:02 — Odpovědět

    Podívejte, ti povstalci uřezávající údy, jsou nemlich titíž, co v Sýrii útočí na víceméně sekulární diktaturu. A takto jim ten náš civilizační okruh zdatně pomáhá:

    http://zahranicni.eurozpravy.cz/blizky-vychod/96015-izraelske-letectvo-zautocilo-na-syrii/

    Válka se pomalu obrací v neprospěch muslimských radikálů, tak útočíme na velitelská stanoviště a PVO syrské armády. A to prospěje prosím čemu? Máte pro to rozumné vysvětlení?

    Víte zrovna Íráncům vadí mnohé, není to zvěř, jak se občas někdo domnívá. A pro nás je důležité uvědomit si a připomínat si, co jsme jim provedli. To se nedá zapomenout:

    http://www.tyden.cz/rubriky/zahranici/asie-a-oceanie/boj-o-iranskou-ropu-cia-priznala-puc-v-teheranu_280254.html

    Už jen jako perličku text z roku 2005 takhle se vyrábí ta náboženská nenávist – ( ten britský zásah tanky ve vězení byl opravdu v TV. Jenže nikdo netušil o co jde) :

    http://www.messin.estranky.cz/clanky/irak/irak56.html

    0
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

VĚDA: ISLAMOFOBIE JE RASISMUS

Další článek

Absurdita jménem „Židé podporující muslimy“