Zdroj: Shekel

Podíval jsem se na význam Izraele ve vývozu a dovozu ČR v roce 2013 a recipročně na význam ČR u Izraele.

Obchodní partnery (státy) jsem seřadil podle podílu na vývozu/dovozu. Vybral jsem deset nejvýznamnějších zemí a přiřadil k nim Izrael či ČR. Ve vývozu Izraele (Graf 1) jsou USA, kam jde 26,21% vývozu z Izraele. Zajímavá je položka nespecifikovaných oblastí (Areas, Nes). Jde o vývoz do Arabských zemí, který se neuvádí dodávky na volný trh, tj. bez příslušnosti k určité zemi apod. ČR se mezi deset nejvýznamnějších zemí nedostala. Podíl ČR na vývozu Izraele činí 0,22% a ČR je 42. místě v zemích, kam Izrael vyváží. V dovozu Izraele (Graf 2) jsou na prvním místě nespecifikované oblasti (ropa, plyn atd.). ČR je na 22. místě s podílem na dovozu Izraele 0,74%.

Ve vývozu z ČR (Graf 3) je Izrael na 28. místě s podílem 0,39%. V dovozu ČR (Graf 4) je Izrael na 49. místě s podílem 0,16%.

Co říci závěrem? Obchod s ČR pro Izrael a obchod s Izraelem pro ČR není významný, což je příležitost vzájemný význam v zahraničním obchodě zvýšit.

Zdroj: Shekel.cz
Zdroj: Shekel.cz
Zdroj: Shekel.cz
Zdroj: Shekel.cz

Autor: Natan

 

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Výměna manželek po jemensku

Další článek

Přirozené faktory života víry a osobní vztah s Bohem