Zdroj: Shekel

Saudia, aerolinky patřící Saúdské Arábii, ústy svého marketingového viceprezidenta popřela, že by na palubě jejích letadel docházelo k paušálnímu rozdělování pasažérů podle pohlaví.

Letecká společnost prý v individuálních případech reagovala na stížnosti cestujících. Někteří muži totiž nebyli spokojeni s tím, že by vedle jejich příbuzných měli sedět cizí cestující mužského pohlaví. Stížnosti byly rovněž i na údajné flirtování ze strany palubního personálu. Cestující zároveň žádali zlepšení rezervačního systému sedadel pro rodiny, protože se stávalo, že kvůli usazování rodin byl zpožděn let.

Podle Abdul Rahmana Al-Fahda, marketingového viceprezidenta společnosti Saudia, firma uvedla do praxe některá opatření, která by stávající situaci měla zlepšit a nyní čeká, zda se změny osvědčí. Tato nová opatření pak byla v arabském a zahraničním tisku mylně interpretována jako rozdělování pasažérů podle pohlaví.

V současné době nedochází k segregaci cestujících podle pohlaví v letech žádných aerolinek na světě, přestože IranAir od pasažérek požaduje, aby měly zakryté vlasy.

Autor: redakce Shekel.cz

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Svoboda slova, svoboda obchodu... nebo radši ne?

Další článek

Pár krátkých poznámek k pařížskému atentátu