Shai Maestro trio, uskupení kolem klavíristy Shai Maestra funguje od roku 2010. Na kontě mají několik desek. Ta poslední se jmenuje Untold Stories. Poslechnout si ji můžete živě. Shai Maestro přivezou svoji novinku taky do Prahy!

Poměrně mladý klavírista Shai se narodil v Izraeli v roce 1987. Na klavír hraje od pěti let. Od té doby patří mezi velké talenty. Vystuduje střední uměleckou školu, zamiluje si jazz a pokračuje ve studiu na Berklee Collage of music v  Bostonu. Stále mu to nestačí a tak se po návratu do rodného Izraele zapíše na Jeruzalémskou akademii hudby a tance. Tady se snaží rozvíjet i v oblasti hudby indické.

Na turné s Cohenem

Mladíkovi je teprve 19 let. Píše se rok 2006 a od dostává nabídku, kterou nelze odmítnout. Jeho velký jazzový vzor Avishai Cohen si jej vybere jako doprovod na své turné! Jejich spolupráce vydrží až do roku 2011. Ve stejné době chce už zcestovalý klavírista založit své vlastní uskupení. Jak jinak než jazzové. Stěhuje se do Spojených států a spojí se s dalšími vynikajícími muzikanty.

Klavír, kontrabas, bicí

Po letech aktivního hraní s významnými muzikanty se Shai Maestro rozhodne pro vlastní projekt. S kým? V tom má jasno. Během koncertování pozná celou řadu muzikantů a vybere si.  Kontrabasista Jorge Roeder je z Peru, bicista Ziv Ravitz z Izraele. Oba mají bohaté zkušenosti z jazzovou scénou celého světa. Společně mají na kontě tři alba. To poslední se jmenuje Untold Stories. Českému publiku jej trio představí osobně.

Shai Maestro trio

Středa 20. května 2015

Jazz Time, Praha

Začátek 21:00

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Bachi – kabala dneška

Další článek

Šumperský autor Robert Poch připravuje k vydání v pořadí již pátou knihu