Tunel Blanka potřebuje vyměnit více kabelů, než se původně počítalo. O několik kilometrů více. Že se mají měnit kabely, o tom všichni víme už asi dva měsíce. Že se s tím ještě nezačalo, jsme se dozvěděli včera. O posunu termínu otevření se prý zatím neuvažuje, jak pravil náměstek primátorky. Dodávám: ale uvažuje. V hlavách manažerů stavebních firem se uvažuje o co nejdelším posunutí termínu. Čím později, tím lépe, tím delší platby za práci, tím vyšší výdělek, tím větší dojení rozpočtu města.

Co na to naše slavná protikorupční policie a státní zástupci? Když dokázali shodit vládu kvůli pár kabelkám, tak tohle je nezajímá? Člověk by si až mohl pomyslet, že je zajímá jen to, z čeho nemají procenta.

Pak se dozvíme, že v předlužené Itálii začne jezdit rychlovak na trati Neapol-Řím-Milán rychlostí hodně přes 300 km/hod. A u nás? Na východě Prahy se už asi dva roky rekonstruuje asi 5 km dlouhý úsek hlavního železničního tahu na Moravu a vlaky pak po něm budou moci svištět závratnými 160 km/hod. Jistě výsledek úměrný vynaloženým nákladům.

Z oblasti sci-fi pak působí zpráva, že v Suezu bude v létě po necelém roce prací otevřen druhý suezský průplav. Náklady prý budou asi 8 miliard dolarů, tedy nějakých 200 miliard korun. Nechci porovnávat, co by tato stavba stála v našich podmínkách a jak dlouho by trvala. Řeknu to asi takhle, to jsou peníze, které u nás někdo shrábne za šikovně vysoutěžených pár IT zakázek.

Korunu tomu všemu zasadil premiér Sobotka, který požaduje nalít do zdravotnictví několik miliard. V televizi to zdůvodnil, že není jiná cesta jak dostat peníze na zdravotnictví, než platbou ze státního rozpočtu. Tak nevím, jestli trpí ztrátou paměti, nebo, řeknu to jemně, trochu nižší inteligencí, ale nebyla to jeho strana, která se zasadila o zrušení desetikorunových poplatků ve zdravotnictví?

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Ježíšova svatba není podvod, rozhodl soud

Další článek

Izrael je připraven na davy uprchlíků