Národnostních menšin žijících na území jižní Moravy a zvláště pak Brna, je celá řada. A Brno, coby multikulturní město už po 10. přestaví festival Babylonfest. Ve dnech od 12. do 16. září. Programový mix nabídne pestrou škálu všemožných zážitků. Gastronomických, hudebních, sportovních

 

Poznávání jiných národů a jejich zástupců je rozhodně přínosné. Často je ale problém najít způsob, jak se k takovým jednotlivcům dostat. A přitom je to, zvláště ve spojení s událostmi posledních let, potřebné, ba dokonce nutné. Jakmile člověk pozná, že každý jsme z masa a kostí, bude méně snadným cílem všemožných ovlivňovačů a šiřitelů paniky. Brněnský Babylonfest tak získává další novou rovinu. Od festivalu, který vznikl hlavně jako ukázka dalších kultur, se stává čímsi, co může mnohé motivovat k vzájemnému dialogu.

(www.fb.com)
(www.fb.com)

14362722_613866555462656_3543038701027423367_o

Letošní program je zaměřen na kulturu Sýrie, Řecka, Ruska a Maďarska. Tradiční zahájení proběhne v parku Lužánky, kde se bude sázet strom. Strom národů. Těch už je v parku několik. Tentokrát přibude další a to společenství jižních Slovanů a Chorvatů. Připraveny jsou taky koncerty hned několika kapel, které zastupují jednotlivé kultury a mají posluchačům přiblížit pestrost rytmů jiných národností. Oblíbenou součástí programu je taky gastronomická část. Představení a ochutnávka tradičních pokrmů zemí, které jsou na festivalu zastoupeny. Dalším velkým lákadlem je koncert skupiny Čankišou a sobotní hlavní část programu. Průvod, folklorní vystoupení, škola polských tanců a mnoho dalšího.

Kompletní program festivalu zde https://babylonfest.cz/

Babylonfest pořádá Výbor pro národnostní menšiny Zastupitelství města Brna ve spolupráci s organizacemi národnostních, menšin a TIC BRNO, p. o., pod záštitou primátora statutárního města Brna Petra Vokřála.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Prodej nejlevnějších letenek z Prahy do Izraele

Další článek

Miloš Bondy přežil šoa. Napsal knihu „Co odvál dým“. A zajímá to ještě někoho?