Stovky Palestinců ze Západního břehu a Pásma Gazy mají povoleno navštívit příbuzné v Jeruzalémě a účastnit se ramadánových pátečních modliteb na Chrámové hoře. Oznámilo to izraelské ministerstvo obrany.

Bezprecedentní akce se opírá o doporučení Gadii Eizenkota z vedení IDF, který opatření navrhl jako součást souboru postupů, vedoucích ke zlepšení kvality života palestinské populace v Gaze a na Západním břehu.

Po týdnech bezpečnostních příprav a pouze jediný den před zahájením muslimského postního měsíce ramadánu vyhlásilo izraelské ministerstvo obrany sérii unikátních kroků rozvolňujících zákazy cestování během ramadánu.

Věřící budou letos poprvé moci dojet na Chrámovou horu přímými autobusy z centra města; přístup budou mít všichni bez omezení věku a pohlaví, s výjimkou mužů mezi třiceti a čtyřiceti lety.

Stovky palestinských rodin dostaly povolení k cestám mezi Judeou a Samaří a Pásmem Gazy. Také hraniční přechody budou otevřeny déle než obvykle. Osmi stovkám Palestinců z Gazy bylo povoleno zúčastnit se modliteb na Chrámové hoře. Další stovky Palestinských emigrantů smějí navštívit příbuzné v Pásmu Gazy.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Izrael je připraven na davy uprchlíků

Další článek

O posměváčcích (2)