Uprchli před válkou. Doma jim šlo o krk. A to tak naléhavě, že museli utíkat tak rychle, že doma ve své drtivé většině zanechali své manželky s dětmi i své rodiče. Nevím, jak jsou ti ohroženi, nebo jsou již prostě po smrti. Ale spíš to bude jinak.

Dostali se do Evropy. A někteří z nich i k nám. Byli podrobeni českým zákonům. Možná, že nejsou nejlepší, ale prostě podle nich během posuzování jejich žádosti o uprchlický status musí pobývat v nějakém zařízení, které má daný určitý vnitřní řád a je vázáno zákony naší země. Třeba někomu ty předpisy, zákony a ten řád nevyhovují, ale určitě se v tom zařízení nemusí obávat o život. Nehrozí tam žádná válečná vřava, ba ani sebevražední atentátníci. Troufnu si říci, že tam nehrozí vlastně nic. Každý má suchou postel, střechu nad hlavou. Pravidelnou výměnu ložního prádla. A pro to vše nemusí ani hnout prstem, možná si tak samostatně tu postel převléci.

A opět si troufnu říci, že mnozí z nich takovéto bydlení doposud nepoznali a považovali ho pouze za luxus vymyšlený těmi, kdo nějaké civilizované cizí země navštívili. Stravu dostávají několikrát denně a ani za ní nemusí platit. Ve válkou zbídačovaných zemích se jim o něčem takovém může jenom zdát.

Přesto jsou nespokojeni a provedou vzpouru. To, o co jde, je, že chtějí hlavně do Německa. Tam se totiž k tomuto ubytování ještě přidává 400 Euro měsíčně na osobu na ruku.

Takže o co jim jde? O záchranu před válčícími magory, nebo o koryto? Nikdo mi nevymluví, že to druhé je správně.

Když už jim platíme ten pobyt, byť se mnohému z nás nemusí líbit, tak účel, a to je ochrana uprchlíků, plní. A pokud se to těm uprchlíkům nelíbí, pak nezbývá nic jiného, než jejich deportace tam, odkud přišli. A tím nemyslím jinou evropskou zem.

Ale především tedy daňoví poplatníci platí jejich pobyt. Ty škody, které napáchaly během své vzpoury a náklady na zvýšený policejní dohled, by se měly prvotně krýt právě z těch peněz, které jim byly zabaveny a kterých se domáhají. Berme to jako takovou jejich kauci, která by teď měla propadnout.

Myslím, že pro nazírání na sebe samé si u nás nadělali dost zlé krve. Tvrzení, že jsou to uprchlíci a nikoliv ekonomičtí imigranti, které tu zní již dlouho a které mnozí zpochybňují, teď dostalo na frak. A ten důkaz přinesli právě tito „uprchlíci“ svým konáním sami.

1 Komentář

  1. Dan
    6.8.2015 – 21 Av 5775 v 06:26 — Odpovědět

    Nikdo je sem nezval,pouze naše zvrácená vláda které nezáleží na hlasu lidu ,zatím teda,až budou volby ,my vám to šmejdi vrátíme !

    2
    0

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Skvělý komunista

Další článek

Vypálení domu v palestinské osadě