Ale aspoň se díky konkurenci mírně zlepšují podmínky. Nicméně princip zůstává stejný – oškubat chudáky. Kdo má trochu peněz a k tomu stačí i o něco méně rozumu, tak se tomu vyhne.

Nejnověji se na trhu dme pýchou produkt zvaný Japonská půjčka, který nabízí Home Credit. Princip je jasný a reklama bombastická, asi jako u každého podobného produktu na trhu. Půjčíme vám až 4999,- Kč na 30 dní a při splacení do 14 dnů je to zdarma! To je sice pravda, ale pokud to splatíte až za těch 30 dnů, tak sice neplatíte žádný úrok, jak se společnost chlubí, ale musíte se trochu proklikat k tomu, abyste se dozvěděli, že zaplatíte poplatek za půjčku 33 korun. A rázem máte RPSN přes 40%. A to už zavání lichvou.

Produkt je cílen na ty, kterým dojdou peníze krátce před výplatou, aby toto období překlenuli. Já říkám – lidi neblbněte. Pokud si nejste schopni uchovat rezervu v hodnotě řekněme půlky výplaty, tak počítejte s tím, že později splatíte víc. Jedete tzv. na dřeň a to nemůžete. Takovéto společnosti to dobře vědí, lákají a vědí také to, že jednou vám odejde pračka, dítko bude potřebovat něco nutně do školy, a najednou nesplatíte. A úroky porostou a porostou.

Faktem je, že v oblasti společností s „výhodným a rychlým úvěrem“ patří tato půjčka k nejserióznějším na trhu. Vysloužila si i pochvalnou recenzi na portálu idnes. Ale skutečností zůstává, že je to stále lichva a hyenismus cílený na ty, kdo skoro nic nemají.

Kdo aspoň trochu má, a na to dle mě stačí mít právě to pravidelné zaměstnání, trochu si ušetřit pod polštář a založit si účet u slušné banky, tak si pomůže jinak, lépe, pohodlněji a levněji. U té banky si potom vyřídit kreditní kartu, kde (např. konkrétně u mé banky) platíte poplatek 20 Kč měsíčně a bezúročně čerpáte vesele až do výše dohodnutého kreditu. Splácíte (zase u mé banky) až 24. následujícího měsíce. Jinými slovy to máte bezúročně na 24 až 55 dnů pouze v závislosti na tom, kdy jste výdaj v předešlém měsíci udělali. A výši kreditu 5000 (jako u Japonské půjčky) vám dá každá banka, spíš o dost víc. A nemusíte při každé půjčce vyplňovat bůh ví co a třást se, jestli bude půjčka schválena.

Takže kdo má trochu rozumu, tak neplatí. Kdo se nezamyslí, tak vidí nádhernou Japonskou půjčku a zase bude platit a platit. Uvědomme si, že žádný z těchto produktů nemá svými podmínkami na slušnou kreditní kartu. Vždy to vyjde dráž. A dostat u banky kreditní kartu (třeba právě jen s tím limitem 5000 Kč) je dnes snad už úplně bezproblémové, tedy pokud nejste notorický neplatič.

Žádný komentář

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Asaf

Další článek

Utrpení „šumperského blogera“