Kdo vidí jen do zrcadla, nevidí si do huby. A kdo je navíc v mindráku, zpravidla fašizuje. Tak jako náš Objímač stromů z Vysočiny. Není to hlupák, jak si tuhle navrhnul svůj epitaf, ale jako zlý hlupák se chová, protože mu jde právě o to „zrcadlo“.

Jen hlupák se neomluví, jen hlupák se chce líbit, jen hlupák si pamatuje až za hrob (v tom mají s Kikinou hodně společného, včetně Opoziční smlouvy) a hlavně – podle tóry – takový člověk, který neumí uznat svoji chybu, nesmí dělat ani lokálního rabína v Čížkovicích.

Andělé se asi zlobí, že se mu vůbec věnuji.  Ale ono to není jen o občanu z Vysočiny. Ten pán je duchovně nečistý. A duchovní nečistotě (*tumat) se máme pro sichr vyhýbat jako křesťanský čert kříži. Kontaminování nečistotou prostě nemůžem  zanést rozinky a mandle do Chrámu.

Navíc, kdyby se měl člověk den co den  vzrušovat „zemanovinami“, nikdy by neměl dost prostoru v duši, aby mohl vzít za páčky vesmíru (pomodlit se), protože to se v rozladěnosti, v lenosti anebo ve stavu *tumat, tedy rituální nezpůsobilosti, vůbec dělat nesmí. Vesmír je citlivý ekosystém a každá rutina a každý vztek, může způsobit, že ztratíme cit. Cit pro lidskost. Pro to božské v člověku.

Ale těchhle pár řádek mu přeci jen ještě věnuji. Rozhodl-li se ten pan  Miloš vládnout stoce, má na to do jisté míry právo. Ale ať si nemyslí, že ve stoku promění i ty, kdo přeci jenom maličko sní o duchovní aristokracii. (Tím nemyslím sebe, nejsem duchovní aristokrat. Ani nemohu, když glosuju Zemana).

Nicméně pan Pročínský se zase nechal slyšet.  Když nás  od běženců neochrání ta Unie (kterou moc v lásce nemá), musí se republika postarat o své hranice sama.

Hehe, ale jak? V rámci toho, co nezastavíme. Tj. v rámci stěhování určitých národů za Angelou, malou lhářkou. Které se nakonec promění ve skutečné stěhování národů. (Nic nového pod sluncem, jak učí Kohelet!!)

Dokonce dostal nápad jak se o naše hranice postarat co nejlépe. Ten nápad (resp. populistická slina) zní: Každý kdo podepsal petici akademiků, by si měl vzít domů jednoho imigranta.

Ne každý Čech, jen „každý“ z těch, které  „On“ z duše nesnáší, protože

  1. moc dobře vědí, kdo je člověk a kdo hlupák, navzdory pokusu o nekrofilní bonmot s tím, co by mělo stát na jeho „macejvě“
  2. nikdy si ho nebudou vážit ani ho obdivovat, protože je sice vzdělaný ale ne duchoví aristokrat
  3. vidí mu do karet, a tuší, jak moc touží po popularitě. Ale té populistické

Můj ty Sladkej požehnanej, co je to za pitomost. Proč jenom ti, kdo podepsali prohlášení, že si hysterickou nenávistí nijak nepomůžeme. Leda si  tím pokazíme karmu, protože stěhování národů se nikdy zastavit nepodařilo.

Proč jen jednoho a ne deset, jak navrhují konvičkáři, které snad už konečně někdo začne zavírat (od jednoho až do tří let)  za  každé skutečné zlo napsané na fejsbůku, jak se zdá?

A hlavně, proč to vůbec říká?

 

Aby se zalíbil poplašeným? Aby si lacino koupil  všechny ty líné vidět to, co je už  víceméně nezvratitelné?  Aby si znovu nearistokraticky odplivnul na adresu těch, jejichž prezidentem nikdy nebude?

Ale v tom případě, občane Zemane, křič spolu s konvičkáři na fcb,  třeba tě taky jednou zavřou.  Ne z pozice rádoby hlavy státu. Dávej davu co jeho jest, aby tě nezadávil. Ale, prosím, vysvětli mi, proč jenom oni. Je snad pomoc a jakákoli její forma trestem? V tomto případě tresten za to, že se ti smějí  a spolu s tebou všem, kdo vymýšlejí hovadiny?

Už se těším na ty tisícovky občanů, které budeš kultivovat na svých besedách během spanilé jízdy otce vlasti teď na podzim. Jednak bych si ty tisícovky docela rád přepočítal. Tay v Ústí jich na tebe přišlo okolo tří stovek, z toho polovina povinně! A s těmi reálnými počty je na pana Ovčáčka je až příliš velký spoleh.

Hlavně bych si ale rád poslechl, co budeš těm tisícovkám občanů radit „Ty“. Jak budeš kultivovat naši společnost? Zda k pohodlně žoviálnímu vepřovému objímání  našich „vlasteneckých“ lip při tichém podprahovém škrcení, segregaci a diskrimanci běžících i běženců. Anebo zda jim povíš něco užitečnějšího. Aby se nemuseli stydět za to, že tu byli, a že měli být lidmi. Ne tvým stádem jakýchsi deseti milionů, jejichž ovarovou hlavou bys rád byl a zůstal.

Protože už  jen tím, jak cíleně a mstivě pliveš  po těch, co do toho tvého značně pofidérního počtu veřejně nepatří, pliveš do obličeje taky BigBossovi.

Protože stařečku, žel jen šedivý, nikoli v koruně šedin, už to máš taky „za pár“. Možná by bylo  lepší usilovat, aby dokonce i na tvém náhrobním štajnu raději stálo to, na kamenech těch laskavějších. A právě pro tu lidskou laskavost zcela přirozeně ostatními milovaných. Ne nakupujících (navíc za zlý peníz!) jako ty, dědku. Totiž třeba:

 

Ušlechtilý a vážený Ajzik Neumann ha-levi
skonal v noci pátého dne v týdnu, dne 2. tevet
a následujícího dne během příprav na šabat
(erev šabat) 5605 ho pohřbili na tato místa .
=o=
Byl to člověk moudrý, sytý dní a v koruně šedin,
jenž se vždy ubíral přímými cestami a nikdy, ani v požehnaném
věku, neuhnul své kráčení stezkami věrnosti Nebesům. Už od
útlého mládí byl stále ve společnosti členů Chevra kadiša,
bratří poskytujících skutečné milosrdenství a zároveň také
ve společnosti těch, kdo pečují o nemocné. V této činnosti
s vědomím služby Vznešenému nikdy nepolevil. Sloužil oddaně
do roztrhání těla po všechny dny svého bytí zde na zemi…

 

3 Komentářů

  1. 31.8.2015 – 16 Elul 5775 v 22:09 — Odpovědět
    5
    3
  2. 31.8.2015 – 16 Elul 5775 v 22:10 — Odpovědět

    Byli tam tri palce vzhuru :) super! Super! Bravo!

    3
    2
  3. danny
    1.9.2015 – 17 Elul 5775 v 06:54 — Odpovědět

    Doteraz som si myslel,že ten kto vidí ,,len"do zrkadla,ten si vidí ,,len" do svojej huby.A ten,kto odstraní striebornú foliu(mamon)zrazu vidí do huby(potrieb)druhého.(skrze priehladné sklo).Dík za názor.

    2
    2

Zanechat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *


Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Předchozí článek

Islám, zlá předtucha? - V.

Další článek

Myšlenkami ovlivňujeme osud